Oyun sırasında aniden donma ve bilgisayarın kendine reset atması

reflection

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
iyi forumlar arkadaşlar. Yaklaşık 1 hafta önce PC'ye format attım ve Chipset ve Bios'un Ekran kartının en son güncellemelerini yaptım. Ayrıca PC kayıt defteri hataları, scannow komutu, bellek hata komutları hepsi ile PC test ettim temiz çıktı. Lakin oyun sırasın da 5 -10 Dakka içinde PC aniden donuyor ve ekranda oyundaki son an ile kulak tırmalayan bir ses oluşuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
sistem: mvm2 ssd
16 GB 2666 mhz ram
500 w güç kaynağı
ryzen 1600 3.6 Ghz sabitledim.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
iyi forumlar arkadaşlar. Yaklaşık 1 hafta önce PC'ye format attım ve Chipset ve Bios'un Ekran kartının en son güncellemelerini yaptım. Ayrıca PC kayıt defteri hataları, scannow komutu, bellek hata komutları hepsi ile PC test ettim temiz çıktı. Lakin oyun sırasın da 5 -10 Dakka içinde PC aniden donuyor ve ekranda oyundaki son an ile kulak tırmalayan bir ses oluşuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
sistem: mvm2 ssd
16 GB 2666 mhz ram
500 w güç kaynağı
ryzen 1600 3.6 Ghz sabitledim.
Sıcaklık değerlerine baktınız mı?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
sıcaklıklar gayet iyi bende anlamdım acaba yaptığım bios güncellemesi mi yoksa ssd mi?
Msi afterburner ile açık deneyin hocam. Ani yükseliyorsa kitliyor olabilir. Belki işemci sabit voltjiajdan yapıyordur. Otoya alıp denediniz mi?

KS

reflection

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
Msi afterburner ile açık deneyin hocam. Ani yükseliyorsa kitliyor olabilir. Belki işemci sabit voltjiajdan yapıyordur. Otoya alıp denediniz mi?
yok işlemci otoya almadım, anakart voltaj değeri gpu için otoda 1.225 volt , ram için voltaj 1,3500 v. Format öncesi aynı değerler ve sabit cpu 3.6 gzh ile sıfır sorun yaşadım ne oldu ise format sonrası oldu.

Son düzenleme:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ekran kartın nedir ? Windowsun hangi serisini yükledin ve orijinal lisans mı kullandın ? Hdsentinel indirip ssdni kontrol eder misin ? Driver güncellemeleri esnasında otomatik yapan programlar mı kullandın yoksa kendin mi yaptın ? Esed Nod 32 veya Malwarebytes ile tarama yapar mısın ?

KS

reflection

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
Ekran kartın nedir ? Windowsun hangi serisini yükledin ve orijinal lisans mı kullandın ? Hdsentinel indirip ssdni kontrol eder misin ? Driver güncellemeleri esnasında otomatik yapan programlar mı kullandın yoksa kendin mi yaptın ? Esed Nod 32 veya Malwarebytes ile tarama yapar mısın ?
driverları kendim kurdum. virüs taraması temiz. 1650 ekran kartım. win orjinal. Ssd taramasını yarın yapayım. buraya yazacağım. :)

KS

reflection

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
ssd temiz.mini dump dosyalarına bakmak aklıma geldi dosyaya göre hata kaynağı amd ile ilgili bir durum çıktı bu demek oluyor ki ya işlemci yada yeni yüklediğim cihpset sürücüleri şimdi bu yoldan ilericem.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri