OYUN SIRASINDA GÖRÜNTÜ GİDİYOR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

necomio

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlk olarak sorun 3 gün önce başladı bilgisayarı açtım oyuna girdim (SATİSFACTORY) 3 saat filan geçtikten sonra kasa çalışıyor oyundan sesler geliyor uygulamada çalan müzik vs. herşey devam ediyo ama görüntü gidiyor Reset tuşuna bastım yeniden başlamadı Power tuşuna basılı tutarak kapatıp tekrar açtım MSI Afterburner indirdim tekrar oyuna girdim oynarken bir yandanda ekran kartı sıcaklığına kullanımına baktım maksimum sıcaklık 75 dereceye kadar çıktı internette araştırdığıma göre 75 derece gibi sıcaklıklar oyun sırasında normalmiş sabit bu sıcaklıklarda devam ederken yine 2 saat kadar sonra aynı hata oyun sırasında kısa süreli takılmalarda olmaya başladı FurMark programını indirdim programdan 30dk boyunca stres testi yaptım aynı andada işlemciye OCCT ile stres testi yaptım test yaparken kapanma yada görüntü gitmesi gibi sorun olmadı

FurMark : 30dk boyunca %100 kullanımda maksimum sıcaklık 76 Derece (1920x1080 , FullScreen Açık  8XMSAA)
OCCT : 34dk boyunca %100 kullanımda maksimum sıcaklık 67 Derece

Sistemi 5 ay önce aldım özellikleri ;

Anakart : Asrock B450M HDV R4.0
İşlemci : Amd Ryzen5 2600X
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GTX 1660TI GDDR6 192BİT
Ram: XPG GAMMIX D10 2x8GB DDR4 3000MHz
Güç Kaynağı : High Power 700W Simplicity 80+

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Benim bir problemım var.2018 senesinde bir sistem yaptım.Sistemimde msi gaming x 1080ti
amd ryzen 5 1600
samsung 850 eve 250gb ssd
msi tomahawk b350 anakrt
500gb hard dısck
g skıll trident z neo 8*2 16gb ram
xigmatex kasa ve içinde 600w artı 80 sertıfıkalı psu bulunmakta.
Şimdi benım sorunum 2 sene boyunca 2k da full ayarlada bütün oyunları banamısın demeden ısınmadan herhangı bır sorun olmadan oynadım. 2020 subat ayı ıcerınse oyun oynarken ekran goruntusu gıttı ve fanlar 100 derecede dönmeye başladı.Servisi aradım termal macun sorunudur dediler.Götürdim verdim nıtekım termal macuın sorunu oldugunu ekran kartının temızlendıgını ve bakımlarının yapıldıgını testlere tabı tutuldugunu bır problem olmadıgını soyleyıp verdıler.2 ay gecmedı bu sorunu yenıden alıyorum

KS

necomio

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekrem_Abi' Alıntı:
Benim bir problemım var.2018 senesinde bir sistem yaptım.Sistemimde msi gaming x 1080ti
amd ryzen 5 1600
samsung 850 eve 250gb ssd
msi tomahawk b350 anakrt
500gb hard dısck
g skıll trident z neo 8*2 16gb ram
xigmatex kasa ve içinde 600w artı 80 sertıfıkalı psu bulunmakta.
Şimdi benım sorunum 2 sene boyunca 2k da full ayarlada bütün oyunları banamısın demeden ısınmadan herhangı bır sorun olmadan oynadım. 2020 subat ayı ıcerınse oyun oynarken ekran goruntusu gıttı ve fanlar 100 derecede dönmeye başladı.Servisi aradım termal macun sorunudur dediler.Götürdim verdim nıtekım termal macuın sorunu oldugunu ekran kartının temızlendıgını ve bakımlarının yapıldıgını testlere tabı tutuldugunu bır problem olmadıgını soyleyıp verdıler.2 ay gecmedı bu sorunu yenıden alıyorum
Bilgisayarı satın aldığım firmadan ekran kartının güncel  bios sürümünü istedim yükledim problem çözüldü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genelde ekran kartıları BIOS olarak sorunsuz çıkarlar ama aldığınız üründe sorun varmış demek ki. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri