Oyun Yapımından Anlayanlar :D

SedatPG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun Yapımından Anlayan Arkadaşlar Aklımda Bi Oyun Projesi Var Fakat Yazılım Hakkında Pek Bi Bilgim Yok. Bana Yardım Edebilecek Programcılar Var mı ?

Leandro Markos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir Süre Rakarnov Games ile çalıştım . O zamanlar Oyunun %75'inde bazı konular ile anlaşamadığım için ayrılmıştım . Oyun maalesef tek kişi ile yapılmıyor . Bir grafiker , Yazılımcı , Css uzmanı olması gerek . Şimdi bu oyun yapımı motorlar sayesinde yapılır genellikle , insanların daha öncede yaptığı oyun motorlarını kullanabilirsin [Unity,Unreal Engine] . Ama istersen yazılmcın sağlam ise kendi oyun motorunu yapabilirsin , Crysis yapımcıları kendi oyun motoru olan CRYTEK oyun motorunu kurdular . Esen Kal ...

KS

SedatPG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GrafikHocası' Alıntı:
Hangi tarz oyun skinlerine bağlı genellikle silah olur ama ?
Oyunun Aklımda İki Çeşidi Var Ona Daha Karar Veremedim Bölümlü Ve Bölümsüz :D Oyunun İçeriğine Gelince Bi Top Olucak Ve Belirli Şeyleri Aşmaya Çalışacağız Belirlenen Eşyalara Çarpınca Yanıcak Falan Mantığı Basitte Yazılım Öğrenmeye Çalışıyorum C# Hakkında da Kitap Almayı Pilanlıyorum :D

Leandro Markos' Alıntı:
Bir Süre Rakarnov Games ile çalıştım . O zamanlar Oyunun %75'inde bazı konular ile anlaşamadığım için ayrılmıştım . Oyun maalesef tek kişi ile yapılmıyor . Bir grafiker , Yazılımcı , Css uzmanı olması gerek . Şimdi bu oyun yapımı motorlar sayesinde yapılır genellikle , insanların daha öncede yaptığı oyun motorlarını kullanabilirsin [Unity,Unreal Engine] . Ama istersen yazılmcın sağlam ise kendi oyun motorunu yapabilirsin , Crysis yapımcıları kendi oyun motoru olan CRYTEK oyun motorunu kurdular . Esen Kal ...

Unity Kullanmayı Planlıyorum Fakat Yazılımcı Yok. :(

E

expert

Guest
yazılımcı parasız çalışmaz anca gönüllü ve hevesli biri olursa yaparsınız

KS

SedatPG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GrafikHocası' Alıntı:
khetcap ın oyunları gibi :D

Biraz Öyle :D

Teknosoftyazılım' Alıntı:
yazılımcı parasız çalışmaz anca gönüllü ve hevesli biri olursa yaparsınız

Aynen Yazılımcı Parasız Çalışmaz Ben Sadece Bana Yardım Edebilecek Boş Durmak İstemeyen Yardım Sever Kişilerle Birlikte Bi Oyun Yapmak İstiyorum :D

Ücretsiz Bir Şekilde Oyunumu Birlikte Yapabileceğim Yazılımcı Varsa Ö.m Atarbilir mi ?

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
açıkcası adamın göz nuru olacak sanmıyorum pek babasının hayrına iş yapsın :D İnşallah bulursun ne diyim :D

combo157

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, eğer kodlama bilgin yoksa Buildbox'u alarak hiçbir kod yazmadan rahat bir şekilde oyun yapıp yayınlayabilirsin. Test etmek için 7 günlük ücretsiz sürümünü kullanabilirsin. Hatta Buildbox Master Collection'u satın aldığında grafik, ses, ikon vs. gibi tüm şeyleri çok basit bir şekilde halledebiliyosun. Örnek olarak Ketchapp firmasının yaptığı oyunlara bakıp, Buildbox hakkında fikir sahibi olabilirsin.

Açıkçası ben Unity3D kullanıyorum, bilgisayar mühendisiyim ve yeni kurulan bir şirkette Head Designer olarak çalışıyorum. 2d mobil oyunlar üzerine çalışıyoruz. Bu alana giriş yapmak istiyorsan, tavsiyem iyi bir kod bilgisi (Unity kullanacaksan c# genelde yeterli olur) olmakla birlikte, ingilizceyi biliyor olman, araştırma kabiliyetinin yüksek olması ve biraz kafayı sıyırman yeterli oluyor genelde. Tabi ek olarak, oyunlarda veri tutmak, multiplayer oyunlar yapmak gibi özelliklere gireceksen; veritabanı, php, socket programlama, server&client gibi kavramlara da hakim olmak durumunda kalıyorsun.

Bunun dışında Unity'nin tipini beğenmedim bana daha farklı bir platform gerekir diyorsan cocos2d'yi öneririm. Bunun için c++ diline hakim olman gerekir bu biraz daha ileri düzey aslında.

Bunların dışında BuildBox ile Unity arasında bir şeyler arıyorsan, Game Maker'ı tavsiye ederim. Ben lisedeyken zaman geçirmek için Game Maker ile kendimi tatmin ediyordum tabir yerindeyse :)

Bu arada oyun geliştirmede en büyük sorun yapılan oyunun yayılmasıdır. Şu anda 3 oyunumuz tamamlandı sayılır. Muhtemelen 1 haftaya bitmiş olur, ios ve android e yayınlamış oluruz. Fakat oyunu geliştirmekten çok bu konuya odaklanıyoruz, çünkü bu konu için ayrı bir bütçe ve emek gerekiyor maalesef. Çünkü mesele oyun yapmak değil, yapılan oyundan gelir gelmesini sağlamak. Kimi oyunlar var ben her oynadığımda hayran kalıyorum ama indiren ve oynayan sayısı gerçekten çok komik. Kimi oyunlar da var ki o kadar saçma ki, oynayan sayısı ve elde edilen gelir rakamları inanılmaz boyutta. İşte bu yüzden bu konu gerçekten ama gerçekten büyük önem taşıyor.

Son olarak hangi oyun motorunu seçersen seç, hangi programlama dilini öğrenirsen öğren, oyun geliştirme işininin en büyük kısmı tasarımda bitiyor. Tasarım derken grafik tasarımdan bahsetmiyorum, oyunun akış şemasını kağıt üzerinde veya bilgisayarda çeşitli programlar yardımıyla tasarlaman gerekiyor. Yani oyunun tamamı bu şemada yazısal olarak yer alıyor olması lazım. Bunu yaptıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten :)

Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri