Oyun - Yayın - Geliştirme sistemi hk.

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Bu şekilde bir sistem toplamayı düşünüyorum. Siz dostlarımın ekstra bir önerisi vb mevcut mu diye konu açmak istedim.  Ek olarak bu tür sistem toplamak isteyenler adına yardımcı olması amacıyla değerlendirilebilir. Fiyatı yaklaşık 16-17K gibi bir şey tutuyor.

Not: Sıvı soğutma tercih etmeme sebebim "Airflow desing" temalı bir sistem toplamak istediğimden. Zaten kullandığım soğutucu, kasa ve fanlar fazlasıyla memnun edecektir diye düşünüyorum. 

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X
Anakart: Gigabyte Aorus X570 Elite 
Bellek: GSkill 32GB (8X4) 3600MHZ CL16 
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 
Sabit Disk: Seagate 1TB Barracuda 
M2 SSD: Samsung 256GB 970 Evo Plus
İşlemci Soğutucu: Be Quiet Dark Rock Pro 4 
Güç Kaynağı: Seasonic Focus Plus Gold 750W
Kasa: Phanteks Evolv X 
Monitör: Gigabyte AORUS 27" CV27F 
Klavye & Mouse: Dell Alienware Pro - Alienware Elite Optik 
Ekstra Kasa Fanları: Be Quiet Slient Wings 3X
Modem: Keenetic Extra DSL

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem pek iyi değil bileşen bazlı ve bazı seçimler kötü yapılmış. Bana tüm sistem için maks bütçenizi verin ve sistem içinde sadece monitör ve kasa için bütçenizi söyleyin diğerlerini ekstra olarak sunalım size.

https://forum.pchocasi.com.tr/konu-...emi-toplama-butce-15k.html?pid=75758#pid75758 - Ben burada 32 GB ve diğer bileşenler daha iyi bir sistemi 15.700 civarına toparladım 2 monitör ile diğer şeyler için 1-2K bütçe yeter aynı fiyata daha fazlasını alırsınız.

KS

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem pek iyi değil bileşen bazlı ve bazı seçimler kötü yapılmış. Bana tüm sistem için maks bütçenizi verin ve sistem içinde sadece monitör ve kasa için bütçenizi söyleyin diğerlerini ekstra olarak sunalım size.

https://forum.pchocasi.com.tr/konu-...emi-toplama-butce-15k.html?pid=75758#pid75758 - Ben burada 32 GB ve diğer bileşenler daha iyi bir sistemi 15.700 civarına toparladım 2 monitör ile diğer şeyler için 1-2K bütçe yeter aynı fiyata daha fazlasını alırsınız.

Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Toplam bütçem kasa ve monitör için maks 14K. (Bu sistem ile eş değer bütçe diyebiliriz.) Fiyatı arttıran zaten diğer ekstralar oldu topladığım sistemde. (Modem, Klavye, Mouse vb.)
Bu arada ilk mesajım üzerinde belirtmeyi unutmuşum. Amacım gerçekten kaliteli ve istediğim parçalar (donanımlar) ile bir sistem toplamak. (Örn: Kasa olarak Aerocool vb. satın almayı düşünmüyorum.)
Evet belirttiğiniz sistemi inceledim ve performans olarak fazlasıyla iddialı bir sistem olmuş. Ellerinize sağlık. Ufak modifikasyonlar ile değerlendirilebilir. Şimdiden emeğiniz için teşekkür ederim. Öneri sisteminizi bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa olarak siz 1.3K civarı fiyatı olan bir kasa seçmeişsiniz yazık olmuş diğer bileşenlerden kısmışsınız gerek yok öyle bir aksiyona size önerdiğim sistemdeki kasa ile her şey üst düzey bir sistem için olağan tüm şartları karşılıyor. Bütçenizde sınır olmaz o zaman istediğinizi bileşenlerden kısmadan alırsınız ama bu şekilde iyi bir düşünce değil sadece kasaya 1.3K veya üzeri para vermek doğru değil. Daha iyi bir kasa koyarız tamam ama dediğim gibi performansız tek ürün yok önerdiğim sistemde.

Düzenleme yapıp size sistemin son halini atıroyum.

Hava Soğutma : 3900X + X570 TUF Plus + RTX 2070 Super + 32 GB RAM 3200 MHz CL16 + KC2000 1 TB SSD + 2 TB HDD + Hava Soğutma + 850W Pro GOLD PSU + Kasa - 13.583,61 TL

Sıvı Soğutma : 3900X + X570 TUF Plus + RTX 2070 Super + 32 GB RAM 3200 MHz CL16 + KC2000 1 TB SSD + 1 TB HDD + 240mm Sıvı Soğutma + 850W Pro GOLD PSU + Kasa - 14.153,10 TL

Kasaya 300 TL daha ekledim çok daha iyi bir marka seçtim.  İşlemci zaten iş için en iyisi ve Ekran kartı çok daha az ısınan ve çok daha az güç tüketen bir kart ve Palit kalitesi. 32 GB RAM zaten çok iyi Frekans değil iş odaklı sistemde kapasite daha önemli. KC2000 SSD çok iyidir SX8200 PRO bulamadım bu yüzden KC2000 koydum. 2. sistemde fiyat düşsün diye 1 TB HDD koydum ama 170 TL fark ile 1. sistemdeki HDD seçilebilir. Hava soğutma fazla fazla yeter bende F/P çok iyi bir hava soğutma koydum sisteme ama sıvı soğutma alınacaksa oda olabilir tabi yine en iyi soğutmaya sahip bir soğutma koydum bu konuda da asla pişman etmez.

Ayrıca KC2000 SSD yerine https://www.itopya.com/corsair-960gb-force-mp510-nvme-m2-ssd-3480mb-okuma-3000mb-yazma/ bu modeli alın indirimdeymiş daha ucuza daha iyi bir SSD almış olursunuz.

KS

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasa olarak siz 1.3K civarı fiyatı olan bir kasa seçmeişsiniz yazık olmuş diğer bileşenlerden kısmışsınız gerek yok öyle bir aksiyona size önerdiğim sistemdeki kasa ile her şey üst düzey bir sistem için olağan tüm şartları karşılıyor. Bütçenizde sınır olmaz o zaman istediğinizi bileşenlerden kısmadan alırsınız ama bu şekilde iyi bir düşünce değil sadece kasaya 1.3K veya üzeri para vermek doğru değil. Daha iyi bir kasa koyarız tamam ama dediğim gibi performansız tek ürün yok önerdiğim sistemde.

Düzenleme yapıp size sistemin son halini atıroyum.

Hava Soğutma : 3900X + X570 TUF Plus + RTX 2070 Super + 32 GB RAM 3200 MHz CL16 + KC2000 1 TB SSD + 2 TB HDD + Hava Soğutma + 850W Pro GOLD PSU + Kasa - 13.583,61 TL

Sıvı Soğutma : 3900X + X570 TUF Plus + RTX 2070 Super + 32 GB RAM 3200 MHz CL16 + KC2000 1 TB SSD + 1 TB HDD + 240mm Sıvı Soğutma + 850W Pro GOLD PSU + Kasa - 14.153,10 TL

Kasaya 300 TL daha ekledim çok daha iyi bir marka seçtim.  İşlemci zaten iş için en iyisi ve Ekran kartı çok daha az ısınan ve çok daha az güç tüketen bir kart ve Palit kalitesi. 32 GB RAM zaten çok iyi Frekans değil iş odaklı sistemde kapasite daha önemli. KC2000 SSD çok iyidir SX8200 PRO bulamadım bu yüzden KC2000 koydum. 2. sistemde fiyat düşsün diye 1 TB HDD koydum ama 170 TL fark ile 1. sistemdeki HDD seçilebilir. Hava soğutma fazla fazla yeter bende F/P çok iyi bir hava soğutma koydum sisteme ama sıvı soğutma alınacaksa oda olabilir tabi yine en iyi soğutmaya sahip bir soğutma koydum bu konuda da asla pişman etmez.

İlgili, güzel yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Gerekli düzeltme ve değerlendirmeyi yapıp satın alacağım. İyi geceler ve iyi çalışmalar dilerim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri