Oyuncu Bilgisayarında bu sıcaklık neyin nesi? önerileriniz nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

efdalkula

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Toplama oyuncu bilgisayarımda bugün ilk kez sıcaklık ölçmeyi üstlendim ve manzara bu. 100-110 arası değikenlik gösteriyor ta ki oyun açık bile değil.

dL6adL.png

r0qazM.jpg

Kasa tamperli cam var gördüğünüz gibi, sıcağı direkt üzerinde tutar, elimi sürttüğümde sıcagın aksine soğukluk varken bu işlemcinin yüz derece sıcaklığta olmasının sebebi nedir acaba?

Parçalar da resimde net gözüküyor fakat ben yine de önemli parçalara vurgu yapayım.

amd ryzen 5 2600x
rx 590
g-skill red metalic 2x8 gb ram var

sanırım acilen sıvı soğutucu almam lazım, sıvı soğutucu önerileriniz nedir? Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HWMonitör yazılımı ile boşta sıcaklık değerlerinizi kontrol eder misiniz. Birde eğer düşük çıkarsa oyun açıp test edin. Eğer sonuç benzer ise soğutucunuzun montajını kontrol edin ve fan durumlarını montaj ve fan durumları çok önemli bir hata olmuş olmalı normalde böyle olamaz.

KS

efdalkula

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
HWMonitör yazılımı ile boşta sıcaklık değerlerinizi kontrol eder misiniz. Birde eğer düşük çıkarsa oyun açıp test edin. Eğer sonuç benzer ise soğutucunuzun montajını kontrol edin ve fan durumlarını montaj ve fan durumları çok önemli bir hata olmuş olmalı normalde böyle olamaz.

merhaba, acaba program mı sıkıntılı ? Core Temp programı indirdim burada 30 derece gösteriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size o yüzden HWMonitör ile test edin dedim. Yazılım ölçüm bilgilerini alamıyor olabilir diye. HWMonitör en doğru bilgiyi verir size.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri