45.000-60.000 TL Oyuncu PC Kasa Önerisi

emess1p

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
intel
Ekran Kartı
geforge
kendime oyun oynamak için ve yazılım için bir bilgisayar toplayacağım. bütçem 60 bin tl (biraz üstüne çıkılabilir) hem oyun için hem yazılım için kullanacağım alacağım bilgisayarı. toplama bilgisayarlar çok pahalıya geliyor gördüğüm kadarıyla, toplu kasa almak daha mantıklı gibi sanki, çok bilgisayardan anladığım söylenemez ama bana öyle geldi. mümkünse 1Tb depolama ve üstü olsun, kasma donma yapmasın çok ısınmasın akıcı olsun benim için yeterli. kullandığım monitörle de ( fotoraftakı monitör) uyumlu olursa çok iyi olur. klavye mouse falan bütün aksesuarlar var. şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim. ( işlemci ve ekran kartını yazmak zorunda olduğum için yazdım )

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-10-01-22-16-21-714_com.google.android.photopicker.jpg
    Screenshot_2026-10-01-22-16-21-714_com.google.android.photopicker.jpg
    506.6 KB · Görüntüleme: 2

rebif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
16gb ram yeterli mi?
günümüz sistemleri için
ideal ram kaapsitesi 32 gb olmaya başladı
ama bu demek değildir ki 16 gb işe yaramaz sizi süründürür

mevcut bütçe de nalet olsun gerek ülke koşulları gerek global krizlerin oluşturduğu piyasadan kaynaklı
60k bütçe GÜNCEL GİRİŞ SEVİYESİ SİSTEM aldırıyor bize

Bu durumda da
sırf ram 32 gb olsun diye
işlemci ekran kartından kısmak yerine
şimdilik 16 gb da kalıp
ilerleyen dönemlerde bütçe olduğunda 16 gb ram takviyesi yaparak 32 ye çıkarmak daha mantıklı

(cımbızla kelime seçip bu mu giriş seviye 7500f mi giriş 5060 mı giriş bak bakalım nasıl performansı var diyenler olacak DİYORUM Kİ GÜNCEL GİRİŞ SEVİYESİ YANİ SON ZAMANLARDA ÇIKAN ÜRÜNLER ARASINDA GİRİŞ SEVİYESİ)

rebif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
kendime oyun oynamak için ve yazılım için bir bilgisayar toplayacağım. bütçem 60 bin tl (biraz üstüne çıkılabilir) hem oyun için hem yazılım için kullanacağım alacağım bilgisayarı. toplama bilgisayarlar çok pahalıya geliyor gördüğüm kadarıyla, toplu kasa almak daha mantıklı gibi sanki, çok bilgisayardan anladığım söylenemez ama bana öyle geldi. mümkünse 1Tb depolama ve üstü olsun, kasma donma yapmasın çok ısınmasın akıcı olsun benim için yeterli. kullandığım monitörle de ( fotoraftakı monitör) uyumlu olursa çok iyi olur. klavye mouse falan bütün aksesuarlar var. şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim. ( işlemci ve ekran kartını yazmak zorunda olduğum için yazdım )
işin içinde peşin fiyatına taksit olursa 65k üstüne çıkabilir misin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri