Oyunda bozuk grafik sorunu

hamsjk21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çoğu oyunda aynı sorunu yaşıyorum ve çoğu siteye yazmama rağmen konuyu çözüm kimse bulamadı bir de burda şansımızı deneyelim dedim https://www.youtube.com/watch?v=FsZ0Frk9mwE&feature=youtu.be&ab_channel=HamzaSelman videoyu daha yeni attığım için kalite düşük herhalde düzelir yani sorun şu ben ilerliyorum harita yeni oluşuyor gözle görüyorum o kadar berbat bir durum ki ağaçlar yeni geliyor taşlar filan herşey en basitinden atın kılları pixelli çok net gözüküyor veya snake'in aşırı saçma bir durum umarım sorun ekran kartıdır umarım sorunu buluruz ve oyunun grafikleri ultrada nvidia'da bir çok şeyle oynamama rağmen hiçbir şey olmadı (not: videonun kalitesi düşük diye böyle gözüküyor demeyin gölgelerdeki bitkilerdeki titremeler bariz gözüküyor ve net böyle gözüküyor yani biraz daha net tabi ama problem o değil saçma titreme kenar yumuşatma olmaması pixellik ve haritanın ilerledikçe gelmesi)

Sistem: Gtx 980
İşlemci : i7 2600k
Ram: 12

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Distance view denilen oyunlarda bir ayar vardır. Bu ayar sizin çevrenizde bir çember oluşturur bu çemberin içindeki her şey detay olarak garafik ayarına bağlı en iyi kalitede sunulurken dışındakiler en düşük kalitede sunulur ki FPS performansınız düşmesin. Siz ilerledikçe bu çemberin içine giren nesnelerin kalitesi yükselir. Çemberin her oyunda yarı çapının ayarı olur Low ile Ultra veya üzeri bir ayar skalasında. Bu ayarı yükseltirseniz sorununuz oyunun izin verdiğince düzelecektir.

KS

hamsjk21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Full ayarlarda zaten uğur şimdi işin saçma tarafı 2016 da gtx 750 ti ile oynarken böyle hiçbir hatayla karşılaşmadım ki ondada full ayarlarda oynadım zerre böyle bir şeye rastlamadım gtx 980'e ne zaman geçtim bu tür şeyler görmeye başladım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Peki görüntü aktarım kablolarınızı kontrol ettiniz mi? Bazen kablo odaklı veya ekran kartı çıkışı odaklı bir arıza sorun veya dışarıdan sinyal karışması sebebiyle görüntüde bozulmalar olabiliyor. Kabloyu değiştirin veya kartınızın başka portunu kullanın.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum önceki kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp 980 için olan sürücüyü güncel olarak kurmadıysanız direkt kartı çıkart tak yaptıysanız sürücü sorununuz olabilir.

KS

hamsjk21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aldığım zaman öyleydi bir şey silmemiştim direk takmıştım sonra grafik sorunları oldu gtx 750 ti taktım pc açılmadı filan sonra format attırdım zaten ama şöyle monitör 1440x900 da vga kablosu var zaten hdmi ile takıyorum dönüştürücü ile nasıl olucak bilmiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kablo veya kartın soket sorunu varsa bu tarz şeyler olabilir. Bu arada monitörde hata varsa piksel süresi veya başka bir sorun oda bu tarz hatalara neden olabilir. Dediğim gibi denenmesi gerek.

KS

hamsjk21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani bilemiyorum birkaç hafta önce çıkartıp takmıştım ama maalesef aynı durumda her aldığım bilgisayarda böyle bir şey yaşarsam çok kötü olur sırf bu yüzden konsola yönelmeyi bile düşündüm

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri