Oyunda Ekran Gidiyor Ama Sistem Çalışıyor

Percyxd35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba. Oyuna girdiğim zaman ekranım gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor; klavye, mouse gibi şeylerin ışıkları yanmaya devam ediyor. Bilgisayarı kapatıp açmadan düzelmiyor. Ekran kartı iki kere servise gitti; M.2 SSD ve RAM'ler de servise gitti ama sonuç aynı oldu. Bugün yeni RAM aldık, Gskill Flare X modeli. Sistemimin özellikleri şu şekilde:

Zotac 4060 8 GB.
ASRock H610M-HVS
Intel i5-12400F
G.Skill flare X (2x8 16 GB) 3200 MHz.
Daha önceki RAM'lerim: Lexar Thor 16 GB (2x8)

Kasamdaki PSU'yu tam bilmiyorum ama kasam Thermaltake S200 tg, “650W 80+”.

Unuttuğum bir şey daha var: Windows yeni kuruldu, Driver'ları yeni kurdum, Bios güncelledim. ETS 2'de ekran gidiyor ve bazen boşta iken de oluyor.

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bu durum genellikle Kernel-Power hatasıdır ve şu 3 bileşenden birini işaret eder: PSU (Güç Kaynağı), Anakart veya Kablo/Monitör.

OCCT programını indir. Sol taraftan Power testini seç. Testi başlat. Eğer Starta bastığın an veya 1-2 dakika içinde ekran gidiyorsa, sorun PSU'dur.

• Başlat'a sağ tıkla > Olay Görüntüleyicisi.
  • Windows Günlükleri > Sistem.
  • Hata olan saatte Kernel-Power 41 hatası göreceksin. Ancak hemen öncesindeki Error'lere bak. Eğer "nvlddmkm" hatası görüyorsan sorun ekran kartı sürücüsü/donanımı ile ilgilidir. Sadece Kernel-Power varsa sorun elektrikseldir (PSU).

KS

Percyxd35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu durum genellikle Kernel-Power hatasıdır ve şu 3 bileşenden birini işaret eder: PSU (Güç Kaynağı), Anakart veya Kablo/Monitör.

OCCT programını indir. Sol taraftan Power testini seç. Testi başlat. Eğer Starta bastığın an veya 1-2 dakika içinde ekran gidiyorsa, sorun PSU'dur.

• Başlat'a sağ tıkla > Olay Görüntüleyicisi.
  • Windows Günlükleri > Sistem.
  • Hata olan saatte Kernel-Power 41 hatası göreceksin. Ancak hemen öncesindeki Error'lere bak. Eğer "nvlddmkm" hatası görüyorsan sorun ekran kartı sürücüsü/donanımı ile ilgilidir. Sadece Kernel-Power varsa sorun elektrikseldir (PSU).
Tamamdır hemen yapıyorum

4-5 adet Kernel-Power hatası var sanırım sorun güç kaynağından gözüküyor

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
15-20dk yeterli sıcaklıkları takip etmeyi unutma

KS

Percyxd35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
peki test yaptığım zaman sıkıntı yaşatır mı? elimize almayalım bu sefer sistemi :D

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
O sistemin durumuna bağlı, bilemeyeceğim. İstersen elinde fazla PSU varsa onu takıp oyun testi yapabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri