oyunda gölgenme titreme yardım lütfen

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar pubg steam var özellikle knight onlinede su sekilde sorunlar oluyor bunun cözümü nedir ?

Merhaba arkadaşlar cok öncelerden bunun cözümünü biliyordum ama lakin unuttum durdugum zaman sabit herhan gibi bir problem yaşamıyorum ama oyunda hareket ettigimde isimler titriyor ve gölgeliniyor 23.6 inc mag241 msi manitörüm var rx 570 ekran kartım 144 hz de bunu nasıl cözebilirim yardımcı olabilir misiniz cözünürlük degiştirdim bir düzelme olmadı hearz da düşürdüm cıkardım yine işe yaramadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör ayarlarınızdan " Game Mode / Refresh rate / HDCR / FreeSync / Response Time " ayarını OFF / kapalı yapın ayrıca Game Modu ayarı altında DCR kapalı ve Freesync açık olsun bunları ve Mode bölümü Standard olsun kontrol edin.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör ayarlarınızdan " Game Mode / Refresh rate / HDCR / FreeSync / Response Time " ayarını OFF / kapalı yapın ayrıca  Game Modu ayarı altında DCR kapalı ve Freesync açık olsun bunları ve Mode bölümü Standard olsun kontrol edin.

hdm kablo ile frescren kapatamıyorum bunun nedeni nedir acaba dediklerini yaptım ama gölgelenme oluyor hala isimlerde ve clan isimlerinde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her monitör HDMI ile Freesync desteği sunmuyor eğer monitör destekliyorsa bu freesync özelliğinin ayarlarını kullanabilirsiniz.

https://www.amd.com/en/products/freesync-monitors - Bu sayfadan monitörünüzü bulun ve RANGE altında FreeSync özelliği için hangi arabirime ihtiyacı var bunu kontrol edin. Bu özelliği eğer doğru kablo ile kullanmıyorsanız bu tarz sorunlar ile karşılaşma ihtimaliniz var.

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Her monitör HDMI ile Freesync desteği sunmuyor eğer monitör destekliyorsa bu freesync özelliğinin ayarlarını kullanabilirsiniz.

https://www.amd.com/en/products/freesync-monitors - Bu sayfadan monitörünüzü bulun ve RANGE altında FreeSync özelliği için hangi arabirime ihtiyacı var bunu kontrol edin. Bu özelliği eğer doğru kablo ile kullanmıyorsanız bu tarz sorunlar ile karşılaşma ihtimaliniz var.

bana kaliteli güzel bir dp kablo önerirmisniz versiyondan anlamıyorum burdan bilgisayarcıdan aldım bi tane ama manitör ekran git gel yapıyor kablo o yüzden dp den hdm almak zorunda kaldım marka optix mag241c msi 23.6 inç manitör

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörünüzün içinden çıkan kablo sorunsuz FreeSync destekliyor onun ile FreeSync özelliğinde hiçbir sorun olmaması gerek. Bu sorunu ne zamandır yaşıyorsunuz? Ayrıca sadece 1 oyunda mı oluyor yoksa başka oyunlarda oluyor mu?

KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitörünüzün içinden çıkan kablo sorunsuz FreeSync destekliyor onun ile FreeSync özelliğinde hiçbir sorun olmaması gerek. Bu sorunu ne zamandır yaşıyorsunuz? Ayrıca sadece 1 oyunda mı oluyor yoksa başka oyunlarda oluyor mu?

bazı oyunlarda oluyor sadece Örnek knight online de cok fazla oluyor bide bilmiyorum benden mi ne ama böyle pubg parlak renkli çimlerde böyle sanki zeminde titriyor gibi oluyor gölgelinyor gibi frescren evet acık bu hdm gelen kablosunda ama kapatamıyorum o da cok ilginç ama dp kablo takınca kapatabiliyorum bide mesela oyun yüklenme esnalarında manitör böyle rengi parlaklıgı sanki bi açılıyor bi kapanıyor gibi oluyor sanırım ayarları varmış manitörün de ben pek anlamıyorum yeni sistemlerden frescren kapatınca dp de tabi bu oyun ısıgı git gel gibi şeyler olmuyor yükelnirken azalma cogalma gibi

bana güzel bir dp kablo önerir misiniz lütfen hdm de kapatamıyorum freescren özelligini

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

birkantrdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitörünüzün ayarlarına http://download.msi.com/uti_exe/monitor/GamingOSD-x64.zip bu linkteki Gaming OSD yazılımı ile bakabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=jqi9N1ZW9ao bu videoda neler yapılabildiği gösteriliyor.

Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4 Kablo (GM-DP-1701) - 94,53 TL
https://www.hepsiburada.com/paugge-...playport-1-4-kablo-gm-dp-1701-p-HBV00000HXYN5

Bu linkteki ürün çok kaliteli bunu alabilirsiniz.

önerdiğiniz kabloyu baya övmüşler aldım bakalım inşl bunla sorunlar yaşamam sorun yaşanırsa zaten :D driver yada manitörlerden oldugu belli olucak

mag50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
birkantrdemir' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar pubg steam var özellikle knight onlinede su sekilde sorunlar oluyor bunun cözümü nedir ?

Merhaba arkadaşlar cok öncelerden bunun cözümünü biliyordum ama lakin unuttum durdugum zaman sabit herhan gibi bir problem yaşamıyorum ama oyunda hareket ettigimde isimler titriyor ve gölgeliniyor 23.6 inc mag241 msi manitörüm var rx 570 ekran kartım 144 hz de bunu nasıl cözebilirim yardımcı olabilir misiniz cözünürlük degiştirdim bir düzelme olmadı hearz da düşürdüm cıkardım yine işe yaramadı

Merhaba sorunu çözebildinmi aynı sorun bendede var msi monitörüm var benimde ve rx 570 ekran kartım çözdüysen nasıl çözdün  lütfen cevap veririmisin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri