oyunda iken pc kapanıyor

ismailbekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı rx570 çift fanlı. İşlemci i5 10400f . Kendi soğutucusunu kullanıyorum. Oyun da iken bilgisayar reset atıyor. Sebebi nedir ekran resimlerini attım . Önde ikitane fan arkada bir fan son devirde kasanın kapağımda bir fan . Toplam 4 fan taktım. Termal macun arctic mx4 kullandım yeni değiştim.
güç kaynağı corsair 600w 80plus kullanıyorum

mi amor pictures

selcukan43

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: oyunda iken pc kapanıyor

Güç kaynağın yeterli, sorun işlemci gibi duruyor 74 derece biraz sıcak gibi geldi soğutucu olarak ne kullanıyorsun ayaklarının bağlantısı sorunsuz şekilde yapıldı mı ? Yüke girdiğinde resetliyor anladığım kadarıyla

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: oyunda iken pc kapanıyor

GPU ve CPU birimleriniz için sıcaklık problemi yok resimlerde. 80 derecelere kadar normal sıcaklıklar diyebiliriz soğutucuya ve ürünün kalitesine göre değişir. RX 570 zaten sıcak çalışan bir karttır. Eğer ürünlerde bir sorun yoksa bu sıcaklıklarda kapanması olası değil. HWInfo veya HWMonitor yazılımlarını indirin. Daha sonra OCCT yazılımını indirin. OCCT üzerinden tek tek önce CPU sonra GPU için en az 10-15dk. sürelik 100% yük halinde yük testleri başlatın sırasıyla. Sıcaklıkları OCCT üzerinden veya önerdiğim yazılımlardan kontrol edin frekans ve W değerleri dahil. Eğer bir limite gelince kapanırlarsa tek tek testlerde sorun o bileşene özel olabilir. Eğer tek tek testlerde kapanma olmazsa ikisini aynı anda yüke sokup kontrol edin. Eğer yine kapanma olmazsa başka şeylere bakarız. Eğer CPU testinde kapanırsa CPU haricinde RAM 'de sorun olabilir. Bu yüzden her duruma karşın memtest86 ile bellek testi yapın bu testlerden sonra. Memtest86 biraz uzun süren bir testtir önden bilgisini vereyim.

Sonuçları resim olarak paylaşın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri