Yardım Oyundayken Reset Atıyor

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İyi Günler Hocam.
İlk öncelikle bu konuyu açmıştım ancak çözüm bulamadım.
Ve M2SSD'yi geri gönderdim sağolsun bana sıfır ürün gönderdiler.
İşletim sistemini kurdum oyunu kurdum. Driverleri güncellemedim Windows güncelleştirdim.
Ve hala Oyuna Girereken Reset Atıyor.

Bir Önceki Açtığım Konu: https://forum.pchocasi.com.tr/konu/sistemin-kendiliginden-baslamasi.91140/
Hocam yeni M2SSD aldım ve bu konu ile ilgili sıkıntı yaşamıştım cözdüm. Ve şimdiki sorun ise şu;
Bilgisayarı kullanırken sıkıntı yok ancak oyuna girince işler değişiyor.
Call Of Duty Warzone'ye girince daha oyunu bitirmeden sistem kendiliğini kapatıyor geri açıyor.
Klavye Kulaklık Mouse ve Kasanın ışıkları yanıyor.
Bu duruma baktığımda hata bildirimine
The Secure Boot update failed to update a Secure Boot variable with error bu hatayı alıyordum ve Sorunun çözüldüklerini yapmışlar bende yaptım.
fakat yine aynı sorun vardı. Bu sefer Olay Görüntüleyicilerden baktığımda Bluetooth ve Wi-Fi arızaları verdiğini farkettim ve onların yüklü olmadığını gördüm yükledim. Bu seferde Oyundayken Sistem Komple gidiyor ve kullandığım uygulamalar açık kalıyor. Sisteme hiçbir şekilde müdahale edilemiyor sadece oyunda kalıyorum. Bana bu konu üzerinde yardımcı olabilecek var mıdır ?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Expo yada Xmp açtıysanız oyun oynarken sistem kendini kapatıp yeniden başlatıyorsa, sistem yeniden başladığında Ram değerleri düşüyorsa overclock ayarını manuel yapmanız gerekli çok yüksek Mhz değerlerini kabul etmiyor. Chipset ve Bios güncellemesi yaptıysanız bazı driverleri yeniden kaldırıp kurmanız gerekli.

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Expo yada Xmp açtıysanız oyun oynarken sistem kendini kapatıp yeniden başlatıyorsa, sistem yeniden başladığında Ram değerleri düşüyorsa overclock ayarını manuel yapmanız gerekli çok yüksek Mhz değerlerini kabul etmiyor. Chipset ve Bios güncellemesi yaptıysanız bazı driverleri yeniden kaldırıp kurmanız gerekli.
chipset ve bios güncel evet tek tek kaldırıyorum yeniden kuruyorum mlsf yine aynı sonu hüsran. XMP kapattıktan sonra belli bir süre oynuyorum ancak bu seferde sistem kendini reset atmıyor ancak oyun esnasında hangi uygulamlar varsa onu oynayabiliyorum veya kullanabiliyorum masaüstüne felan geçiş yapamıyorum.
ama eski M2SSD'de bu sıkıntılar olmuyor normal kullanabiliyorum.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
İşlemci ve Ekran kartının modeli nedir ?

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İşlemci ve Ekran kartının modeli nedir ?
• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
• Ekran kartı: ASUS RX 6750 XT DUAL 12GB
• Anakart: Asus TUF Gaming B550-Plus
• RAM: GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16
• Depolama: Kingston KC300 1TB NVMe M2
• Kasa: Cougar Gemini S
• Güç kaynağı: Cougar 600W 80+
• Monitör: Asus Tuf Gaming vg249q1r 23.8" 165hz 1ms
• Kulaklık: Steelseries Arctis 5
• Mouse: Steelseries Rival 3
• Klavye: Steelseries Apex 7
ek olarak 2. M2SSD WD GREEN 500GB GEN3

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Yeşil işaretli yerdeki Bios versiyonu kaç ?
armoury crate.jpg

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
İşlemcinin çalışma frekansı normal Bios güncel. Son olarak Secure Boot ayarı kaldı : Secure Boot menüsü- Choose Key Management- Restore Factory keys kısmını ( yes ) yapın - Reset Without Saving kısmını ( no ) Yapın F10 ile kaydetip çıkın. Ayarlar bu şekildeyse donanımı yeniden bi gözden geçirmeniz gerekli. Gerekirse yeniden format atın, Windowsu kasanın arkasından Anakart USB portundan kurun kasanın ön paneli kullanmayın ve kurulum dosyasını yeni indirin eskisi bozulmuş olabilir.

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İşlemcinin çalışma frekansı normal Bios güncel. Son olarak Secure Boot ayarı kaldı : Secure Boot menüsü- Choose Key Management- Restore Factory keys kısmını ( yes ) yapın - Reset Without Saving kısmını ( no ) Yapın F10 ile kaydetip çıkın. Ayarlar bu şekildeyse donanımı yeniden bi gözden geçirmeniz gerekli. Gerekirse yeniden format atın, Windowsu kasanın arkasından Anakart USB portundan kurun kasanın ön paneli kullanmayın ve kurulum dosyasını yeni indirin eskisi bozulmuş olabilir.
Yeniden format atarım ancak. Key Managemnt den sonrası bende yok mlsf bulamadım

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Bios ayarlarını normal de kullanın yani Bios menüden Default yapın ondan sonra formatı bahsettiğim gibi atın. Sonra donanımı gözden geçirirsiniz. Küçük bir gözden kaçan detay vardır durumdan anlayan arkadaşlar yazar mutlaka diğer forumlar da donma haricinde sorun yaşayan arkadaşlar olmuş onuda güncellemeleri kapatarak çözmüşler.

Son düzenleme:
KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bios ayarlarını normal de kullanın yani Bios menüden Default yapın ondan sonra formatı bahsettiğim gibi atın. Sonra donanımı gözden geçirirsiniz. Küçük bir gözden kaçan detay vardır durumdan anlayan arkadaşlar yazar mutlaka diğer forumlar da donma haricinde sorun yaşayan arkadaşlar olmuş onuda güncellemeleri kapatarak çözmüşler.
Tamamdır Tekrardan default olarak format ve biosu ayarlayayım.

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
mlsf hocam dediklerinizin hepsini yaptım yine aynısını yapıyor.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
mlsf hocam dediklerinizin hepsini yaptım yine aynısını yapıyor.
Donanımı sök tak yapıp elden geçirmeniz gerekebilir o zaman. Son ayarlarınızı yapın sabit diski kapatmak için beklenicek süre sekmesini kapatın güç ayarlarından.

Ekli dosyalar

• denetim masası.jpg
    denetim masası.jpg
    67.7 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran görüntüsü 2025-02-22 222512.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 222512.jpg
    37.8 KB · Görüntüleme: 4
  • sabit disk.jpg
    sabit disk.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 4
KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Tamamdır denerim hocam. Ama şöyle birşey var benim eski m2SSD yi takınca sorunlar olmuyor bu yeni aldigimda oluyor benim kafam takılan o. Şuan işteyim yarın denerim anca hocam.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Tamamdır denerim hocam. Ama şöyle birşey var benim eski m2SSD yi takınca sorunlar olmuyor bu yeni aldigimda oluyor benim kafam takılan o. Şuan işteyim yarın denerim anca hocam.
Eski SSD yapmıyorsa şu an kullandığınız değişimden gelen yeni SSD sanırım. Farklı bir SDD ile de denemek lazım. Değişimden gelen yeni SSD de sorun olabilir.

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Güncelleme 1
Kingston KC300 1TB NVMe M2SSD'yi Gen3 kısmını taktım oyunda atmalar olmadı.
Şimdi Eski WD Green 480GB M2SSD'yi Gen4 kısmında test edeceğim.

KS

Süleyman Çakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Güncelleme 2
Sorun Xbox Game de çıktı.
Xbox da oynadıgım oyunlarda hepsinde pc yeniden başlatıyor ancak diğerlerinde oynadığımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Artık M2SSD xbox ile nasıl bir sorunu varsa çözülmeli cidden.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri