oyunlar pc açıldıktan birkaç saat sonra kasıyor

hoxrainn475

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Arkadaşlar bilgisayarımı ilk açtığımda bir şey olmuyor oyunlarda gayet akıcı oynuyorum aradan yaklaşık 4-5 saat geçtikten sonra oyunlarda fps düşüşü yok ama kasma donma yaşanıyor. Daha sonra tam ekrandan pencereli tam ekran modunu geçiyorum kasma düzeliyor. Bu durum acayip canımı sıkmaya başladı neden olabilir sürücülerim güncel windows sürümüm güncel lütfen yardım edin sistem özelliklerim[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Rx5500xt[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ryzen 5 3600[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]8gb ram[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM kullanımınızı oyun içinde kontrol eder misiniz. Anlık takılma donma gibi şeyler RAM miktarınız sınırlara yaklaşınca meydana gelebilir. Kontrol edip RAM yetersizliğinden mi kaynaklı anlayabilirsiniz.

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
hoxrainn475' Alıntı:
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Arkadaşlar bilgisayarımı ilk açtığımda bir şey olmuyor oyunlarda gayet akıcı oynuyorum aradan yaklaşık 4-5 saat geçtikten sonra oyunlarda fps düşüşü yok ama kasma donma yaşanıyor. Daha sonra tam ekrandan pencereli tam ekran modunu geçiyorum kasma düzeliyor. Bu durum acayip canımı sıkmaya başladı neden olabilir sürücülerim güncel windows sürümüm güncel lütfen yardım edin sistem özelliklerim[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Rx5500xt[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ryzen 5 3600[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]8gb ram[/font]

Ram yetmiyor sanırsam, cod warzone gibi oyunlar oynuyorsanız önerilen bellek 8gb üstü. Sistem fark etmiyor testlere bakarsanız 8gb ram de çoğu oyun drop yapıyor. Dual channel ram yaparsanız hem daha çok performans alırsınız hemde drop sorununuzu çözersiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri