Oyunlara Girer Girmez Ekran Kartım 90 Derece Oluyor Ve Hiç Düşmüyor Yardım Ederseniz Sevinirim.

ozdmrbsr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 3 1200
gigabyte aorus rx 570 4gd
a320m s2h anakart
16gb ram 3200mhz (ramleri de yeni yükselttim)
rampage 750w +80 bronze (powersuply daha yeni sorunluydu yeni değiştirdim.)
Benim bu sorunum yaklaşık 1 sene önce başladı askerden geldiğimden itibaren. Bir ara düzelirgibi oldu ama nafile. Format attım temizlik yaptım kasayı termal macun vb herşeyi yeniledim ettim başlarda idare ediyor ertesi gün bildiğini okuyor. Bazı oyunlarda(Valorant- cs- gta5 - futbool manager 2023-fortnite - ets2 ve rocket league vb.) fps sınırlandırma ve grafik ayarlarında ufak tefek oynamalar yapınca 65-75 derecelere düşüyor. fps sınırlandırma yapmaz isem direk 90 derece. Bazı oyunlarda bu hiç işlemiyor bile.

Bu sorunun bildiğiniz çözümleri nelerdir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

AkiltosBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Ryzen 3 1200
gigabyte aorus rx 570 4gd
a320m s2h anakart
16gb ram 3200mhz (ramleri de yeni yükselttim)
rampage 750w +80 bronze (powersuply daha yeni sorunluydu yeni değiştirdim.)
Benim bu sorunum yaklaşık 1 sene önce başladı askerden geldiğimden itibaren. Bir ara düzelirgibi oldu ama nafile. Format attım temizlik yaptım kasayı termal macun vb herşeyi yeniledim ettim başlarda idare ediyor ertesi gün bildiğini okuyor. Bazı oyunlarda(Valorant- cs- gta5 - futbool manager 2023-fortnite - ets2 ve rocket league vb.) fps sınırlandırma ve grafik ayarlarında ufak tefek oynamalar yapınca 65-75 derecelere düşüyor. fps sınırlandırma yapmaz isem direk 90 derece. Bazı oyunlarda bu hiç işlemiyor bile.

Bu sorunun bildiğiniz çözümleri nelerdir ? Yardımcı olursanız sevinirim.
70-80 dereceler o kart için normal ancak 90 larda oluyorsa biraz fazla kasanız nasıl?

KS

ozdmrbsr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
70-80 dereceler o kart için normal ancak 90 larda oluyorsa biraz fazla kasanız nasıl?
Kasa bu 4 senedir sorunsuz kullandım. Askerden geleli 1 sene oldu 1 senedir bu sorunum var. FPS 60 olarak sinirlandirdigim zaman 70 derecelere düşüyor isi aksi 89 stabil yükselme yada düşme yok düşme sadece alt tab yada sinamatik ekranda oluyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20230528_000818.jpg
    IMG_20230528_000818.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 19

AkiltosBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Kasa bu 4 senedir sorunsuz kullandım. Askerden geleli 1 sene oldu 1 senedir bu sorunum var. FPS 60 olarak sinirlandirdigim zaman 70 derecelere düşüyor isi aksi 89 stabil yükselme yada düşme yok düşme sadece alt tab yada sinamatik ekranda oluyor.
kasanızı tam olarak göremedim buradan sorayım kasanızın önü mesh yani ızgara mı hava alıyor mu?
eğer almıyorsa normaldir

KS

ozdmrbsr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
o zaman hemen hemen normal bu sıcaklıklar 90 derece biraz garip
Artık çıldırmak üzereyim garip bir durum var dediğiniz gibi çözemedim girmediğim araştırmadıgım delik kalmadı ve durduk yere bir anda böle olması sinirlerimi bozuyor. artık 89 sabit oluyormuş felan takmadan oynamaya devam ediyorum şöylede bir durum var oyunlarda normalde alamıyacagım fps değerlerinide alıyorum fps sınırlamayı kapattıgımda rdr2 de bu sistemde 200 250 civarlarını gördüm.

AkiltosBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Artık çıldırmak üzereyim garip bir durum var dediğiniz gibi çözemedim girmediğim araştırmadıgım delik kalmadı ve durduk yere bir anda böle olması sinirlerimi bozuyor. artık 89 sabit oluyormuş felan takmadan oynamaya devam ediyorum şöylede bir durum var oyunlarda normalde alamıyacagım fps değerlerinide alıyorum fps sınırlamayı kapattıgımda rdr2 de bu sistemde 200 250 civarlarını gördüm.
o zaman pek sorun yok gibi çokda önemsemeyin para biriktirip yeni bir sistemde toplayabilirsiniz forumdakiler yardımcı olurlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri