Oyunlarda %40 Sabit Gpu Kullanımı

berkantfallguys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,ekran kartımın kullanımı bazı oyunlarda %40 oluyor ve sabit kalıyor.Sorunu anlamaya çalışıyorum nerdeyse 2 aydır araştırıyorum yabancı kanalların videolarını izliyorum hiç artmıyor...
Şimdilik sorunu yaşadığım oyunlar Battlefield 1,Battlefield V (%50 oluyor bazen),Far Cry 5,Just Cause 4.
Belli programlarla gpu kullanımımı arttırmayı hedefleyip işlemciye yüklenmeye karar verdim.
İşlemcinin GHZ`ini arttırdım %5-6 Gpu kullanımı arttı sadece.
Battlefield 1de ise %20-30 oluyor bunu arttırmak istiyorum lütfen yardımcı olacak kişileri bekliyorum.

Bilgisayarım:
Windows 10
İşlemci: i3 9100F
Ram: XPG 2x8 gb ram
Sistem türü:64 bit
Ekran kartı: Msi GTX 1660 Super Ventus
Kasa: Frisby FC-9280G
Power Supply: 650w 80+ Silver

Ek Not:
Sistemimde darboğaz olduğunu biliyorum ama işlemcim 1-2 çekirdekli aşırı kötü bir işlemci değil ekran kartın sadece %40`ını geçirdiğine inanmıyorum hatta bazı oyunlarda %70 gpu kullanıyor.
Baktığım siteden gördüğüm kadarıyla %20lik bir darboğaz varmış en azından %80 Gpu kullanımı almak istiyorum.

|Vsync kapalı|

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemciniz ekran kartınız için çok zayıf bir model. Darboğaz oluyor sisteminizde bariz belli. İşlemciniz çok kötü değil tamam ama ekran kartı ona göre çok güçlü yani GPU kullanımınızı yükseltmek için sadece grafik ayarlarını yükseltmeniz gerekiyor. Başka bir şey yapamazsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri