Merhabalar,ekran kartımın kullanımı bazı oyunlarda %40 oluyor ve sabit kalıyor.Sorunu anlamaya çalışıyorum nerdeyse 2 aydır araştırıyorum yabancı kanalların videolarını izliyorum hiç artmıyor...
Şimdilik sorunu yaşadığım oyunlar Battlefield 1,Battlefield V (%50 oluyor bazen),Far Cry 5,Just Cause 4.
Belli programlarla gpu kullanımımı arttırmayı hedefleyip işlemciye yüklenmeye karar verdim.
İşlemcinin GHZ`ini arttırdım %5-6 Gpu kullanımı arttı sadece.
Battlefield 1de ise %20-30 oluyor bunu arttırmak istiyorum lütfen yardımcı olacak kişileri bekliyorum.
Bilgisayarım:
Windows 10
İşlemci: i3 9100F
Ram: XPG 2x8 gb ram
Sistem türü:64 bit
Ekran kartı: Msi GTX 1660 Super Ventus
Kasa: Frisby FC-9280G
Power Supply: 650w 80+ Silver
Ek Not:
Sistemimde darboğaz olduğunu biliyorum ama işlemcim 1-2 çekirdekli aşırı kötü bir işlemci değil ekran kartın sadece %40`ını geçirdiğine inanmıyorum hatta bazı oyunlarda %70 gpu kullanıyor.
Baktığım siteden gördüğüm kadarıyla %20lik bir darboğaz varmış en azından %80 Gpu kullanımı almak istiyorum.
|Vsync kapalı|
Şimdilik sorunu yaşadığım oyunlar Battlefield 1,Battlefield V (%50 oluyor bazen),Far Cry 5,Just Cause 4.
Belli programlarla gpu kullanımımı arttırmayı hedefleyip işlemciye yüklenmeye karar verdim.
İşlemcinin GHZ`ini arttırdım %5-6 Gpu kullanımı arttı sadece.
Battlefield 1de ise %20-30 oluyor bunu arttırmak istiyorum lütfen yardımcı olacak kişileri bekliyorum.
Bilgisayarım:
Windows 10
İşlemci: i3 9100F
Ram: XPG 2x8 gb ram
Sistem türü:64 bit
Ekran kartı: Msi GTX 1660 Super Ventus
Kasa: Frisby FC-9280G
Power Supply: 650w 80+ Silver
Ek Not:
Sistemimde darboğaz olduğunu biliyorum ama işlemcim 1-2 çekirdekli aşırı kötü bir işlemci değil ekran kartın sadece %40`ını geçirdiğine inanmıyorum hatta bazı oyunlarda %70 gpu kullanıyor.
Baktığım siteden gördüğüm kadarıyla %20lik bir darboğaz varmış en azından %80 Gpu kullanımı almak istiyorum.
|Vsync kapalı|