Oyunlarda Ani FPS düşmesi, takılma sorunları

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu sistemde Half Life gibi çok eski bi oyunda bile 144'e sabitlediğim fps değeri ara ara 70 lere kadar düşüp kasılma ve donma sorunları oluşturuyor. CS Go'da fps değerleri  25-110 arası çok değişken bu oyunda da kasılma donma sorunları var. 
Sistem iyi değil farkındayım ama Half-Life gibi bir oyunda bile bu sıkıntıların olması çok anormal. [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]AMD ekran kartı ayarları oyun modundaki özelliklere göre ayarlandı. Sürücüler Güncel durumda.[/font] Benden çok daha kötü sisteme sahip arkadaşlarım bile Half-Life'de 300 sabit fps alabilirken benim yaşadığım fps kasılma donma sorunlarının kaynağı ne olabilir?  (Half-Life Oyun ayarı ile ilgili değil çünkü eski bilgisayarımda 512 mb ekran kartı ile aynı ayarlarda sabit 144 fps alabiliyordum.)

Sistem Özellikleri

İşlemci             : İntel(R) Core(TM) i3-3240 CPU @ 3.40GHz
RAM                : 8GB
PSU                 : X-CALİBRE 500 W
İşlemci Sistemi : Windows 10 Pro 64 Bit
Ekran Kartı      : Amd Radeon R7 200 Series 4GB
DİSK               : 240 GB SSD
Ana Kart          : Gigabyte Z77M-D3H

KS

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasada 7 adet fan var ve sıcaklık durumları gayet iyi

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam maalesef fan sayısı soğutmanın iyi olduğu anlamına gelmiyor. Sizden ricam oyun içerisinde iken msi after burner açıp görsel atabilir misiniz?

KS

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Msi Afterburner kurulum hatası verdi.
farklı bi programla baktım oyundayken dereceler şu şekilde

CPU               59
Motherboard 31
Graphics        33
Storage         33 derece

KS

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yaptım hocam. sorun devam edecekmi bakalım. sonucları yazarım

KS

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Geri dönüşünü bekliyorum

hala aynı hocam yine fps düşme sorunları devam edıyo. Maçın ortasında 10 dk fps 144 sabitken yine 70 lere kadar düştü. 2 saniye 70 fps 20 saniye 144 fps bu şekilde devam ediyor.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam sisteminizde ağır diyebileceğimiz bir oyun var mı acaba? Referans olarak algılayalım ve değerleri yorumlayalım istiyorum. Oyun eski ve düşük sistemlerde çalıştığı için yorumlama yapmak zor açıkçası

KS

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam sisteminizde ağır diyebileceğimiz bir oyun var mı acaba? Referans olarak algılayalım ve değerleri yorumlayalım istiyorum. Oyun eski ve düşük sistemlerde çalıştığı için yorumlama yapmak zor açıkçası

su an en agır cs go var. bi de onda deneyip atıyım buraya

Enes Değirmenci' Alıntı:

Aşağı yukarı yarım saatlik en düşük ayarlarda cs go performansı bu şekilde

https://hizliresim.com/mffCuM

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
CS:GO'da işlemci ekran kartını gayet besleyebiliyor hocam. Oyundan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsin. Oyun içerisinden grafik ayarlarını yükseltip deneyebilir misin?

KS

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
CS:GO'da işlemci ekran kartını gayet besleyebiliyor hocam. Oyundan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsin. Oyun içerisinden grafik ayarlarını yükseltip deneyebilir misin?

cs go'da mı HL'de mi?. Grafik ayarlarını yükseltip afterburner ile sonuçlara yeniden bakmamı mı öneriyorsunuz?

KS

IAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Half life için demiştim. CS:GO'da ekran kartın gayet iyi besleniyor. Half life'da bir dediğimi yap

hala aynı hocam sorun hala devam ediyo

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başka bir oyunda deneme şansınız var mı seçtiğiniz 2 oyunda yani CSGO ve Half Life ikisi de ölçüm yapmak için ideal oyunlar değil daha çok single yada daha büyük oyunlarda deneyebilirseniz deneyin ki sorunun sistemsel mi yoksa oyun bazlı mı olduğunu anlayalım. Örneğin PUBG yada Apex Legends gibi yüksek sistem isteyen bir oyunda yada single başka bir oyunda deneyebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri