Oyunlarda Ani kasma ve donma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ZaGor26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar meraba Ben Asus Rog strix gtx 1080 kullanıcısıyım i7 6700K işlemcim ve 16 gb Ram kullanıyorum sistemimde buna rağmen şiddetli bir şekilde ani donmalar yaşıyorum sebebi nedir ??

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer 1080p oynuyorsan o işlemci GTX 1080 için yetersiz. 1080p çözünürlükte güçlü bir ekran kartını karta göre zayıf bir işlemci ile kombin edersen sendeki örnekteki gibi FPS sorunları yaşarsın ama ani Drop yaşatmaz genelde düşük FPS alırsın. Sıcaklık en temel sebeplerden birisi işlemci sıcaklığını kontrol et ve diğer sorun işlemcinin anakart tarafından yada güç kaynağı tarafından beslenememesi olabilir. Anakartınızı ve Güç kaynağınızıda belirtin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınız O.C. işi için uygun ve güç kaynağınız zaten piyasadaki en üst seviye güç kaynaklarından birisi. İşlemciniz için eğer soğutucunuz uygunsa O.C. yapılabilir. Bu işlem ekran kartınızdan daha fazla FPS almanızı sağlar ve ani düşüşleri azaltır. Ama önce işlemcinizin ısı değerlerini kontrol edin. Ayrıca RAM 'lerinizi ve Disklerinizi test edin onlarda bir sorun olmadığından emin olalım. RAM ve HDD ani droplara neden olur özellikle RAM.

RAM arıza testi için

https://www.memtest86.com/download.htm - Buradan test yazılımının Free sürümünü indir ve arşivi klasöre çıkart.

Sonra sisteme boş bir USB bellek tak ve klasörün içindeki imageUSB yazılımını çalıştır.

Sonra yazılım açılınca;

Step 1 kısmında USB 'yi işaretle.

Step 2 'de ise Write image to USB drive 'ı seç ve Avaliable Options kısmından Post Image Verification işaretli olsun.

Step 3 'e gel ve burada indirdiğin arşivin içindeki memtest86-usb.img bu dosyanın konumu ile beraber doğru olduğundan emin ol değilse sen konumunu doğru gir.

Step 4 kısmında Write butonuna bas ve bir uyarı gelecek USB içindeki veriler silinecek diye Yes de ve sonraki uyarıya da Evet de sonra işlemin tamamlanmasını bekle ve işlem bitince Imaging Completed! uyarısı alacaksın burada OK de ve yazılımı kapat.

Sonra PC 'yi bu USB ile BOOT et yani format atar gibi USB ile başlat.

Yazılım başlayacak ve RAM 'lerini test edecek 1 saat kadar RAM 'lerini test etmesine izin ver ve eğer test ekranında kırmızı çizgiler görürsen RAM 'lerinde arıza var demektir 1 saat sonunda sorun çıkmaz ise kırmızı renkte sıkıntı yok demektir işlemi bitir ve PC 'yi normal başlat.

Disklerin testi için.

CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo yazılımlarını http://crystalmark.info/en/software/ bu sayfadan indirin ve kurun. (Standart versiyonlar Mavi ve Yeşil olanlar) Sonra CrystalDiskMark çalıştırın ve disklere teker teker şu ayarlarda testler yapın. All yazısının yanındaki ayarlardan 5 - 1GiB - ve Diski seçin ve All yazısına tıklayın testin sonucunu paylaşın her disk için yapın. Sonra CrystalDiskInfo yazılımını açın ve disklerin genel durumuna bakalım buradan da SS paylaşın.

KS

ZaGor26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sevgili pc hocası ailesi yardımlarınız için teşekür ederim ben İlk çözümü ekran kartı driverini güncelleyerek yaptım ve sorunu çözdüm 1 saattir oyun testindeyim bir sıkıntım yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri