Oyunlarda Birden Fps Düşüyor

Barış Yıldırım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhabalar benim bir sorum olucaktı csgoda 200 fps alıyorum fortnite da ise 80-100 arası ama fps bir anda düşüyor fortnitte 10-20 oluyor csde ise 30-40 oluyor ve 4 5 dakika böyle devam ettikten sonra geri yükseliyor bunun sebebi ne olabilir?
şimideden teşekkür ederim
Ekran Kartım:Nvidia Gtx 740M,Intel HD Graphics 4600
Ram:2-2=4 GB
İşlemci: İntel Core i5 4200M 2.5 Ghz
Bit:64 Bit

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: Oyunlar Birden Fps Düşüyor

Sadece bu oyunlarda mı yoksa tüm oyunlarda mı bu sorun var, ve ne zamandır bu sorun var? Tüm sürücülerin güncel mi? Son olarak Windows update vs. yaptın mı?

KS

Barış Yıldırım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sürücülerim güncel değil evet tüm oyunlarda böyle windows update yaptım ki zorundaydım windows 10 kullanıcısıyım 2 de bir güncelleme geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Tamam şimdi ilk yapacağın şey sürücülerini güncellemek. İlk önce NVIDIA sürücünü sitesinden güncelle eğer Windows 10 64 Bit kullanıyorsan güncel NVIDIA sürücünü bu linkten indirebilirsin. Sonrasında IOBit Driver Booster yazılımını indir ve tarama gerçekleştir o tüm sürücülerini bulup olanları güncelleyecek. Hepsi tamamlandıktan sonra sistemini yeniden başlat ve oyuna gir aynı sorun var mı kontrol et eğer varsa MSI Afterburner ile oyun için GPU / CPU / RAM kullanımlarını ve FPS durumunu gösteren birkaç resim paylaş bakalım bir sorun bulabilecek miyiz.

KS

Barış Yıldırım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Tamam hocam çok teşekkürler ilginiz için deniyorum şimdi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

MSI Afterburner ile oyun için GPU / CPU / RAM kullanımlarını ve FPS durumunu gösteren birkaç resim paylaş bakalım bir sorun bulabilecek miyiz. Display Driver Uninstaller bu yazılım ile kaldırıp sonra tekrar kurar mısın? Bu linkten nasıl kullanıldığına bakabilirsin. Sonra Bu linkteki ayarları yap sistemine sonrasında sonucu bildirirsin.

KS

Barış Yıldırım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Hala daha olmuş değil ya gerçekten çıldırcam sonunda güzel bir bilgisayarım oldu derken olan işe bak :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM ile alakalı olabilir sisteme RAM 'i oyun esnasında yetiremiyorsa dolduktan sonra bir boşatma evresi olur boşalınca yeniden eski haline döner bu sebep olabilir. 4 GB RAM Windows + Oyun için yetersiz.

Wiex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem ısınıyor olabilir içini bir temizlettir ve bir sogutucu al, işlemciye termal macun sıktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri