Oyunlarda Düşük Fps Alıyorum Yardım.

ilkergul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce yeni bir sistem topladım lakin aldığım performans beni tam olarak tatmin etmiyor. Dying light 2 oyununda 140 ila 160 fps anca alabiliyorum. Aynı durum CS2 oyunu için de geçerli. 180 Hz monitör kullandığım için 180 HZ nin altına düşmesini istemiyorum sistemin bu yüzden olabildiğince yüksek fps almak istiyorum ama CS2 oyununda 4:3 ve ayarlar düşük olmasına rağmen 130 ila 170 fps arası alıyorum zaman zaman oyunda takılma bile yaşıyorum bu durumu nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sistem özelliklerim ise bu şekilde;
Anakart: ASUS PRIME A620M-K
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı: RTX 4070 SUPER
Ram: Crucial 32GB (2x16GB) Pro DDR5 5600MHz CL46

k4yra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
dying lighti 2k da mı oynuyorsunuz

k4yra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
Evet ama çözünürlüğü düşürdüğüm de de abez bir fark olmuyor açıkcası.
dying lightta normal fps değerleri fakat cs2 hakkında bi fikrim yok belki biosta açılması gereken bazı ayarları açmamışsınızdır

KS

ilkergul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Youtubedan pchocası kanalından yapılması gereken her ayarı yaptım. Zaten sıkıntı gördüğüm kısım da burası. Buna rağmen böyle olması.

k4yra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
cs optimizasyonu çokta iyi değil aslında fakat başka bir şeyden de olabilir şüphelendiğin bi şey var mı

KS

ilkergul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hayır maalesef her türlü ayarı denedim çözüm bulmaya çalıştım lakin çözemedim.

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Hocam herkesin diyeceğini ben diyeyim. Başka oyunlarda da düşük fps alırsan format at.
Bunu deme sebebim sistemimi aldıktan 1,5 ay sonra oyunlarda düşük fps almaya başladım. Ne yaparsam yapayım düzelmedi. Sistem içinden sıfırlama, sysrescue ile sistemi tarama, ddu ile driverları kaldırıp baştan kurma vs her şeyi denedim. Tam 8 ay uğraştım. Bugün sabah canıma tak etti. Formatı attım düzeldi. İnatlaştım ama kazanan windows oldu..

knizel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birebir aynı sistemle CS2 de 1080P de 350-400 fps alıyorum. BIOS'taki hiçbir ayarı değiştirmedim. Belki siz de varsayılan ayarlara dönüp bir test edebilirsiniz. Aynı sistemle farklı fps almamız çok saçma.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
afterburner açıkken oyuna girip neyin ne hızında çalıştıgına bakar mısın dyinglight içinnormal fakat csde fps düşük duruyor işlemci kaynaklı olabilir belki düşük ghz çalışıyordur. pbo da kapalı olabilir. takip etmekte fayda var

KS

ilkergul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Doğru değerleri açtım mı bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• 20240815181555_1.jpg
    20240815181555_1.jpg
    548.6 KB · Görüntüleme: 18
KS

ilkergul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ayarlarınız en yüksekteyse düşürüp denermisiniz ve oyuncu kontrastını kapatınız fps limiti varsa onuda yukarı çekebilirsiniz
Fps limiti yok ayarlar en düşük. 4:3 1920x şeklinde oyuncu kontarastını kapatınca bir şey değişmiyor.

Vokkelo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Fps limiti yok ayarlar en düşük. 4:3 1920x şeklinde oyuncu kontarastını kapatınca bir şey değişmiyor.
çok garip oyuncu kontrastı açık olduğunda karakterlerin yanından geçerken fpsiniz büyük ölçüde düşer aslında kapattığınızda değişmemesi garip

KS

ilkergul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
çok garip oyuncu kontrastı açık olduğunda karakterlerin yanından geçerken fpsiniz büyük ölçüde düşer aslında kapattığınızda değişmemesi garip
Başlı başına garip zaten konuyu açma sebebim bu :D ani düşüşlere 130 lara kadar düşüyor ve bazen ise 170-180 seviyelerine çıkıyor sabit fps alamıyorum

Vokkelo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Başlı başına garip zaten konuyu açma sebebim bu :D ani düşüşlere 130 lara kadar düşüyor ve bazen ise 170-180 seviyelerine çıkıyor sabit fps alamıyorum
çift monitör kullanıyormusunuz hocam kullanıyorsanız kaç hz 2 side

laptop almak isteyen adam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
çift monitör falan fark etmez

ekran kartını furmark uygulamasında işlemcinide cinebench r23 uygulamasında test edip sonuçları yaz ki sorunu anlayalım

Vokkelo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
çift monitör falan fark etmez
hocam bu durumu bende yaşadım 360 hz ana ekranım vardı 60 hzde yan ekran olarak kullanıyodum işlemcimin gücü dengeli deydi rust gibi oyunlarda herhangi bir sorunla karşılaşmıyordum fakat cs ve valo gibi oyunlarda monitör takılı olduğunda fpsim 150 160 lara kitleniyordu yüksek performansa aldığımda herhangi bir sorun yaşamadım tekrar yine bir ihtimal olabilir yani yaşadığım için söylüyorum

laptop almak isteyen adam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
işlemcinin bütün çekirdeklerini aktif edip pc yi peformans moduna alman lazım en başta yapılması gereken bunlar zaten yoksa fps dalgalanır vs vs performans düşer uygulamalar geç açılır

Vokkelo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
işlemcinin bütün çekirdeklerini aktif edip pc yi peformans moduna alman lazım en başta yapılması gereken bunlar zaten yoksa fps dalgalanır vs vs performans düşer uygulamalar geç açılır
evet uzun süre dengelide kullandım 2. monitörü kullanmaya başladığımdan itibaren yüksek performansa çektim direk dediğiniz gibi dalgalanıyor sanırım ikiside aynı hz olmadığında işlemcinin ghz falan şaşırıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri