Oyunlarda Kaplamaların geç yüklenmesi ve Oyunlarda Görüntü Yırtılmaları

Arthur_Morgan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 5 aydır bir sıkıntı yaşıyorum ve sorunun cevabını bir türlü bulamadım . Son umutlar olarak buraya da yazıyorum . Oyun oynarken oyunun kaplamaları geç yükleniyor . Özellikle çimler ve ağaçlar çok geç yükleniyor. Bir diğer sorun ise sanki etraftaki cansız nesneler horon tepiyor yani görüntü yırtılmaları oluyor. Bu sıkıntılar daha öncelerde yoktu daha sonralarda ortaya çıktı. Güçlü sistem isteyen oyunlarda olabilir dedim ama gta san andreasta da oluyor yani tüm oyunlarda oluyor. Ama bu sıkıntının donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Sadece belirli bir alanın kaplamasını yüklüyor sonradan o alandan çıktığımda o bölgenin kaplaması tekrar kayboluyor. Bazı oyunları videolarını çektim linkini sizlerle paylaşacağım. Teşekkürler.

1. Video Görüntü Yırtılmaları :   https://www.youtube.com/watch?v=7xuwCgVf3Co

2. Video Kaplamaların Geç Yüklenmesi   :   https://www.youtube.com/watch?v=DicPerQQG9M

Sistem Özelliklerim 
Ekran Kartı : PowerColor Red Dragon RX570 4GB 256Bit
İşlemci : Intel Core i3 9100F 3.6 GHz 6MB 1151P
Ana Kart : Asus Prime H310M-R R2.0 2666MHz DDR4 1151P mATX
Ram : Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 CL15 
Ssd : Netac N535S 240 GB 560/520 MBs 2.5" SATA

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Oyunlarda Kaplamaların geç yüklenmesi ve Oyunlarda Görüntü Yırtılmaları

Sorununuzun 3 şeyden olabilir. Birincisi SSD disk kaynaklı bir sorun olabilir. SSD disk oyundaki her şeyin anlık olarak oyuna aktarılmasını sağlayan bir bileşen olarak görev yapar. Diskte bir sorun varsa yavaşlık olarak sorun bundan kaynaklı olabilir.

Diğer bir şey ise 8GB RAM. Eğer oyun RAM miktarını sınırlarda kullanıyorsa RAM biriminiz diğer bileşenleri kendi yetersizliğinden dolayı aşağı çekiyor olabilir. Yani RAM odaklı bir darboğazdan bahsediyorum burada. Kaplama yükleme sorunları, ani FPS düşüşleri vs. gibi sorunlara sebep olabilir.

Son olasılık ekran kartı belleğinizdeki bir sorun. Frekans odaklı olabilir sıcaklık odaklı olabilir buda bu yaşadığınız kaplama sorununa yol açabilir.

KS

Arthur_Morgan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Oyunlarda Kaplamaların geç yüklenmesi ve Oyunlarda Görüntü Yırtılmaları

Monitörden kaynaklı olma ihtimali var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Monitör objelerin geç yüklenmesi sorunu yaratmaz. Ama o diğer dediğiniz şey titreyen objeler o olabilir ama düşük ihtimal.

KS

Arthur_Morgan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biraz garip gelebilir ama bir şey daha söylemek istiyorum . Kasamda bulunan güç kaynağının kablosunu tam olarak güç kaynağına oturtturamıyorum. Tam olarak girmiyor güç kaynağına kablo. Acaba sizlerde de öylemi ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Tamamen sonuna kadar girmeyebilir fakat sallanmaması veya gevşek kalmaması gerekir. Temassızlık yapıyorsa ilerde sorun yaratabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Eğer kullandığınız ürün odaklı bir sıkıntı yoksa ve sistem düzgün çalışıyorsa bir problem yoktur. Ama gevşek olmasın nereye kadar oturuyorsa sınırında durması yeterlidir.

KS

Arthur_Morgan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şaka gibi resmen. Her oyunda bu sıkıntı olurmu ? Gta San Andreasta bile aynı sıkıntıyı yaşıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri