Oyunlarda kasma

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler son 1 aydır sisteminde oyun oynarken FPS değerlerin yüksek ısı değerleri normal olmasına rağmen oyunlarda ara ara takılma oluyor anlamadım gitti ne yaptıysam çözemedim özellikle ETS 2 oynuyorum daha önce aynı sistemde hiç bu tarz sorun olmuyordu özellikle online oynarken bir başka tırla karşılaşınca bu kasmalar oluyor Avast ve clean up(paralı) ile tarama yaptım macunlar yeni değişti ayrıca PC temizliği de yapıldı ekran kartı güncel sistem uygulamalarını güncellendi driver booster ile Occt testinde de kapanma çökme olmuyor ama ne hikmetse bu kasmalardan kurtulamadım bir de size sorayım istedim
Sistem özelliklerim
Asus p5b anakart
Ddr2 2x4 8gb 800mhz ram
450w psu(2 aylık)
Radeon rx 460 2gb ekran kartı(default ayarda)
Quad core q6600 işlemci (OC ile 2.8 de şuan)
Ekran görüntüleri
https://i.hizliresim.com/ADWkLX.jpg
https://i.hizliresim.com/4jXMPQ.jpg
Görüşlerinizi bekliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle O.C. işleminizden dolayı bir hata oluyor olabilir, daha öncede O.C. ile kullanıyor muydunuz, yani ani Drop yaşamadığınız dönemde. OCCT sadece bir bileşene yük bindirir aynı anda RAM, Ekran Kartı ve İşlemcinize birden yük binmeli ki bir darboğaz veya bir çalışma sorunu varmı anlaşılsın. İlk tavsiyem O.C. işlemini geri alın ve öyle deneyin. Sonrasında işe yaramaz ise sisteminizin genel çalışma yapısında bir hasar olmuş olabilir, attığınız resimlerde Darboğaz vs. yok yani ilk aşamada bir Format işlemi deneyin sisteminize sonrasına bakarız.

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım evet kullanıyordum ne olduysa bir anda oldu il dışına çıktım 3 günlüğüne sonra geldiğimde oyuna girdim ve bu sorunu gördüm normalde oyuniçi 20 FPS ile bu şekilde bir kasma olmuyordu Occt testi sadece bir kıyaslama olmaz diye oyuniçi de değerleri attım 60 FPS ile oyun yağ gibi akarken şuan FPS de düşmemesine rağmen bu anlık kasılma oluyor en son format atmayı düşünüyorum hatta Windows 10 bile geçebilirim bir de onda denerim artık

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri