Oyunlarda kenar yumuşatma özelliğinin verimli çalışmaması

baddogan35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyunlarda kenar yumuşatma özelliğini Ultra seçeneğinde açmama rağmen hala kenarlarda tırtıklar görünüyor ve bu ciddi anlamda rahatsızlık veriyor.  

Nvidia Denetim masasından da bütün kenar yumuşatma özelliklerini kaliteye aldım ve öylede denedim sonuç aynı. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

SİSTEM ÖZELLİKLERİM:

EKRAN KARTI
-Asus Strix  GTX 1060  GDDR5 6 GB 192bit  var 
Boost Clock: 1873 Mhz
Base Clock :1620 Mhz
1280 cuda çekirdeği
Bellek hızı:8208 Mhz

İŞLEMCİ
- 8. nesil i5 8400 
Temel frekans:2.80 Ghz
Turbo Frekans:4.00 Ghz
6 çekirdek
9Mb önbellek

SIVI SOĞUTUCU 
-Corsair h60 sivi sogutma

RAM
-8 gb corsair ram 2666 mhz  

ANAKART
-Msi Gaming Plus z370 anakart DDR4 4000 Mhz

MONİTÖR
-144 hz 1ms 1920*1080  Asus 24 inc monitor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığınız oyunlarda FXAA / SMAA / TXAA hangisini kullanıyorsunuz vede bir örnek resim paylaşırmısınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resimlerde bir sorun yok kenar yumuşatma aktif. Silahta ve ellerde ve yakın objelerde kenar yumuşatma var Distance (uzak mesafe) ayarının sınırlar içinde her şeyde kenar yumuşatma var NVIDIA ayarlarına müdahaleni sıfırladın mı?

Karakteri gösteren kamera açısından bir resim atar mısın? https://imgsli.com/MDk1MA bu resimde ki gibi çıkarsa sonuç bir sorun yok demektir.

KS

baddogan35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun içinde dikkat etmedim çok fazla büyük olmadığı için CS haritaları sorun olmuyor ama PUBG'de uzak mesafelerdeki düşmanları görmek eziyet oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resimlerde bir sorun göremedim görsem şudur derdim sorun. PUBG 'de görüş mesafesini el ile arttırmak istersen aşağıdakileri uygula.

Steam 'i aç ve PUBG 'ye sağ tıkla sonra Özelliklere bas ve Genel sekmesinde BAŞLATMA SEÇENEKLERİNİ AYARLA kısmına bas ve -USEALLAVAILABLECORES -malloc=system -sm4 bu kodu yapıştır ve TAMAM de hepsi bu kadar. Bu kod uzak mesafeyi arttıracak.

Sonra kaliteyi arttırmak için aşağıdakileri uygula.

C:\Users\%username%\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor klasörüne gir ve GameUserSettings bu dosyayı bul aç ve dosyada sg.ResolutionQuality bul ve karşısındaki rakamı 100.000000 bu yap ve sg.ViewDistanceQuality bul ve karşısındaki rakamı 3 yap ve ScreenScale 'i bul ve karşısındaki rakamı bu 120.000000 yap kaydet belgeyi ve kapat. Hepsi bu kadar bu ayarlar ortalama  10-15 FPS düşürür ama görüş alanını arttırır.

KS

baddogan35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Görüş mesafesiyle ilgili bir sorunum  yok Teşekkür ederim. Tek sorunum kenarların kırık olması köşeli köşeli. Monster laptopum vardı, onda ayarlarımı ultraya aldığımda hiçbir köşeli kenar ile karşılaşmıyordum ama şuan topladığım masaüstü bilgisayarımda böyle bir sorunla karşılaştım (şimdiki ekranım 24 inç- eskisi 15.6 inç). Bununla alakalı olduğunu sanmıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran sorun olmaz böyle. Uzak mesafe Anti-Aliasing ile ilgili büyük bir sorunun yok resimlerde ama yinede bir NVIDIA ayarlarına bakayım net bir çözüm bulursam yazarım ama oyun odaklı bir sorun olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri