oyunlarda uzaktaki nesnenin kötü gözükmesi

martinya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle herkese selam sorunum başlıkta ki gibidir bütün oyunlarda cisimlerin yanına yaklaştığımda netleşiyor nvidia driverı güncel sıcaklıklar normal darboğaz testi yaptım darboğaz yok görev yöneticisinden bellek kullanımına baktım normal vsyn-c açıp denedim olmadı ve nvidia ayarlarını kalteye aldım yine olmadı sizce bu sorunu nasıl çözerim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Draw Distance yani çizim mesafesi ayarı varsa bunu en yüksek değere alın. Bu ayar oyunlardaki grafiksel işlem mesafenizi arttırır. Oyun eskiyse zaten bir yere kadar kalite iyi olur ki güncel oyumların bazılarında bile bu uzak mesafe çizim alanı çok kötü olabiliyor. Eğer sorun ayar odaklıysa bu ayarı bir deneyin.

KS

martinya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Draw Distance yani çizim mesafesi ayarı varsa bunu en yüksek değere alın. Bu ayar oyunlardaki grafiksel işlem mesafenizi arttırır. Oyun eskiyse zaten bir yere kadar kalite iyi olur ki güncel oyumların bazılarında bile bu uzak mesafe çizim alanı çok kötü olabiliyor. Eğer sorun ayar odaklıysa bu ayarı bir deneyin.

dediğiniz ayar çözünürlük ölçeklendirmesi bf1 de en fazla 200 olabilir ve ben 190 yaptım hala düzelmedi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çözünürlük ölçekmesi değil dediğim ayar. Sizin bahsettiğiniz ayar varsayılan çözünürlüğü çarpan ile yükseltmeye yarıyor. Yani 1080p ekranınız varsa 200% yaparsanız o ayarı teoride 2K çözünürlüğe çıkmış olursunuz bu başka bir şey. BF1 oyununda Render mesafesi olarak geçiyor sanırım. Birde MESH yani model kalitesi ve Terrain yani Arazi kalitesi ayarlarını yüksekte tutun. Yada direkt ULTRA grafik ayarına alın ve öyle deneyin. Tek tek uğraşmaktan iyidir.

Ayrıca halen daha sorun çözülmez ise ve bu sorun tek bir oyuna özel değilse ekran kartı yada monitör sorununuz olabilir.

KS

martinya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çözünürlük ölçekmesi değil dediğim ayar. Sizin bahsettiğiniz ayar varsayılan çözünürlüğü çarpan ile yükseltmeye yarıyor. Yani 1080p ekranınız varsa 200% yaparsanız o ayarı teoride 2K çözünürlüğe çıkmış olursunuz bu başka bir şey. BF1 oyununda Render mesafesi olarak geçiyor sanırım. Birde MESH yani model kalitesi ve Terrain yani Arazi kalitesi ayarlarını yüksekte tutun. Yada direkt ULTRA grafik ayarına alın ve öyle deneyin. Tek tek uğraşmaktan iyidir.

Ayrıca halen daha sorun çözülmez ise ve bu sorun tek bir oyuna özel değilse ekran kartı yada monitör sorununuz olabilir.

sorun bütün oyunlarda ve benim monitörümde hdmi kablosunda temassızlık sorunu var bundan kaynaklı olabilir mi sizce

martinya' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

KS

martinya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kablo sorununuz varsa olabilir. Değiştirip deneyin.

bide bir şey fark ettim mesela sina çölü, zebberuge, hugeland körfezi, albion, lupkow köprüsü, monte grappa gibi mapler de daha az fark ediliyor çok fazla fark edilen mapler ise argonne ormanı, amiens,giant ın gölgesi, nivelle geceleri,  prise de tahure. Bu saydığım mapler bf1 de ki mapler bu arada sorun her oyunda oluyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri