Oyunlardan Atma ve Mavi Ekran Sorunu

Eselion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 senedir oyunlardan atma ve Mavi Ekran sorunları yaşıyorum. 2 Yıldır birçok düzeltme yoluna gittim. (Kayıt Defteri Düzeltme) programlarını dahi kullandım. Fakat oyunlarda 30-40 dk aralıklarla atıyor. Artık bu aşırı can sıkıcı bir hale gelmeye başladı. Konu başlığında hangi bilgileri atmam gerektiğini bilmediğim için hangi bilgileri istiyorsanız atabilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pek çok sebebi olabilir. Bileşen arızası en temel sebeplerden birisi veya PSU yetersizliği.

Önce RAM testi ile başlayalım.

RAM 'lerinizi test etmek için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi en az 30 dk. sürdürün bence garantiye alıp 1 saat sürdürün.

Daha sonra eğer SSD disk değilde HDD kullanıyorsanız HDTune https://www.hdtune.com/ yazılımı ile Error Scan taraması yapın biraz uzun sürebilir test ama bekleyin sonuç olarak kırmızı hata alanları çıkarsa HDD diskinizde sektör hataları var demektir buda mavi ekran hataları verdirebilir.

Birde disklerinizde olası diğer hataları gözlemlemek için CrystalDiskInfo : https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/71535/CrystalDiskInfo8_3_2a.exe/ bu yazılımı kurun ve C diskinin tüm bilgilerini SS alın. Pencereyi aşağı doğru uzatın tek seferde tüm bilgileri SS alabilirsiniz bu şekilde.

Bunların haricinde sistem bileşenlerinizi marka ve model olmak üzere yazın. PSU dahil her bileşenin marka ve modelini yazmanız gerek ki ben bilgilerine göre yetersiz bileşen yada genel kronik arızalı ürün var mı bunları kontrol edeyim.

KS

Eselion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran Kartı: Aorus Geforce GTX 1060 6GB
İşlemci: Amd Ryzen 5 1500x 3.5 GHz 16 MB Önbellek
Ram: 3000 MHz 16 GB Kingston (Modelini bilmiyorum)
PSU: Kasa ile beraber geldi 550 W
Anakart: MSI B350-M Pro VDH

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU modelini de yazın olmadı resim arın üzerinde etiket olur. 550W değerini genelde Corsair markasında görüyoruz Corsair ürün ise markada sorun yok ama kronik sorun olabilir bakarız. Dediklerimi yapın sonrasına bakalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri