Oyunu 1080p ayarlara alınca PC RES ATIYOR

Hypocrite

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar iyi günler öncelikle; Başlıkta da belirttiğim gibi oyunlar da düşük çözünürlük de örn: 1366x768 oynarken bir problem yok. Fakat 1920x1080 çözünürliğe aldığımda kapanıyor (Battlefront 2) bu oyunda başıma geldi bu.. ayrıca red dead 2, mafia 3 gibi oyunlarda da başıma geldi bu durum. herhangi bir kasma olmuyor,bir süre de oynuyorum aslında 5 dakika filan yüksek çözünürlükde oynarken, zaten donanım oynatmaya müsait.. fakat bir anda pc resetleniyor.. yeşil ekran eşliğinde.. Ben araştırdım güç kaynağında bir sorun olabilir diye geçiyor her yerde.. yetersiz vs. 

En az 500w üstü psu eminim kasanın içinde olduğu için datası açıp bakmadım henüz ama 500w üstü olarak almıştım.. Fakat eski bir psu.. yeni kasalarda alta konduğu için psu, kablolar anakarta,ekran kartına yetişmiyordu ek kablolar alarak kurulumu yapmıştım..

PC özellikleri:
AMD ryzen 5 3600 (arctic freezer duo soğutması)
XFX rx 5600 xt thic 2 pro
16 gb ram 3000mhz
msi b450 gaming pro carbon ac 
240 ssd (windows) adata
480 gb ssd toshiba

soğutması vs de iyi bilgisayarın çok ısınmıyor.. ama şu resetlenme işi dert oldu bana 

monitörüm de biraz eski hdmi çıkışı yoktu kasaya bağlamak için ek aparatla ekran kartına bağlıyorum (bu bir sıkıntı yaratırmı bilmiyorum)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PSU sorunu olabilir ki büyük ihtimalle odur sorun.  Ekran kartınız ve genel bileşenleriniz 500W bir ürün ile stabil çalışmaz ki ürünün ne olduğunu bile bilmiyorsunuz dandik bir ürün olabilir. Sebebi ise 1366x768 çözünürlükte ekran kartı yüke girmez boşta çalışır çoğu kısmı ama 1080p de hem işlemci hem ekran kartı yüke girer bunu da PSU karşılayamaz ise sistem reset atabilir.

İşlemci , RAM ve ekran kartına aynı anda yük bindiren bir yazılım ile sistemi yüke sokun kapanırsa yine sorun PSU ürünüdür. OCCT veya Passmark BurnInTest yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri