45.000-60.000 TL Oyunu Bilgisayarı Sistem Önerisi Tavsiyesi

Yusuf7878

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
psu konusunda saçmaladın , ben bu psu ile 2 ay evga ftw3 ultra 2080 ti %40 o.c. ile kullandım 400w bile gördüm psu segmentinin en iyisi . Saf kalite çünkü enermax Cidden çok uygun fiyata güzel ürünler sunuyor .

diğer konularda haklısın çünkü ben gördüğüm ilk fiyatı koydum. 9060 XT yerine 5060 Tİ'de olabilir niye olmasın .
Enermax artık PSU üretmiyor zaten. Saf kalite demenizin pek anlamı yok. Regulasyon konusunda başarılı bir ünite değil. 12v hattı yük altında bayağı düşüyor. 300TL verilip MSI MAG A650BNL modelini almak daha mantıklı. En azından detaylı incelemesi ve testleri var.

Son düzenleme:
KS

Mustafa052

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki neden sorduğunuz sistemin fiyatı 48.5k iken

istediğiniz tavsiye max 45k

resimdeki gibi güncelledim

işlemci ve ekran kartına en son gelecem
a620 ye göre daha iyi mosfet soğutması bulunan 2 m2 slotlu anakart ekledim
soğutucuyu 120 mm lik rgb soğutucu yaptım
ssd yi kioxia yaptım
ramlere dokunmadım 2x16 gb rgb si yok ama senin attığın ürüne göre frekans cl oranı daha iyi

burada farklı olan iki ürün
sende var 7600x bunda var 7600x den biraz daha düşük işlemci 7500f
ama düşük dedik diye muazzam performans farkları yok
AMA
sende var 5060 8 gb
bunda var 5060 8 gb ı tokatlayacak 5070 12 gb

5060 dan daha performanslı 5060 ti var ondan da daha performanslı 5070 var farkı sen düşün

aynı fiyat bandında
7600x 5060 değil de 7600x 5060 ti olsa dahi 7500f 5070 daha mantıklı bir seçim olurdu

Ekli dosyayı görüntüle 44051
Hocam görseldeki ürünle sizin attıgınız sistemde ki parçaları aynı gibi sanırım fiyat olarak daha uygun sizin görebildiğiniz bir fark varmıdır ?

Hocam görseldeki ürünle sizin attıgınız sistemde ki parçaları aynı gibi sanırım fiyat olarak daha uygun sizin görebildiğiniz bir fark varmıdır ?

Özür dilerim sizin bir önceki attığınız sistem 52k bandına çıkmıştı bunu 45 görünce sormak istedim. Birebir aynı bir sistem atmıştınız sanırım.

Ekli dosyalar

• IMG_9143.png
    IMG_9143.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 21

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
benim attığım sistem zaten apex sistem ama ham hali 45k zaten ve ham hali ile alınmaz o sistem
özelleştirme yapmak gerekiyor
özelleştirme yapınca o fiyat çıkıyor

KS

Mustafa052

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benim attığım sistem zaten apex sistem ama ham hali 45k zaten ve ham hali ile alınmaz o sistem
özelleştirme yapmak gerekiyor
özelleştirme yapınca o fiyat çıkıyor
Ham hali götürmezmi beni uzun süre idare etmez mi yani. Daha sonra upgrade edilmeye müsait değilimidir

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Ham hali götürmezmi beni uzun süre idare etmez mi yani. Daha sonra upgrade edilmeye müsait değilimidir
anakart önerdiğim bir anakart değil
ssd 500 gb hadi bütçe sınırlı desen anakartta 2 tane m2 slotu olsa ilerde 1 tb alırım desen ok ama öyle bir durum da yok
soğutucu pek önerdiğim bir soğutucu değil ama hadi bütçe dar şimdilik idare edeyim ilerde yükseltirim desen ona da eyvallah ama
burada en büyük durum anakartta
çok çok çaresiz kalmadıktan sonra önermediğim bir anakart ki
post başında 49k lık 5060 ti sistem atan biri için bu anakartın güncellenmesi gerek derim

50398 tl

tek 16 ram var ama ilerde eklenir o
geri kalan herşeyi ideal

kasa da siyah bu sefer
kule tipi olsa kule tipi koyacaktım ama sıvı soğutma var

İŞLEMCİYİ 7500F YAPTIM
ANAKART F İLE BİTEN MODEL VARDI R İLE BİTEN MODEL YAPTIM
SSD KİOXİA YI SEÇTİM
KASAYI DA GÖRDÜĞÜN MODEL YAPTIM

1758721134617.png

KS

Mustafa052

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakart önerdiğim bir anakart değil
ssd 500 gb hadi bütçe sınırlı desen anakartta 2 tane m2 slotu olsa ilerde 1 tb alırım desen ok ama öyle bir durum da yok
soğutucu pek önerdiğim bir soğutucu değil ama hadi bütçe dar şimdilik idare edeyim ilerde yükseltirim desen ona da eyvallah ama
burada en büyük durum anakartta
çok çok çaresiz kalmadıktan sonra önermediğim bir anakart ki
post başında 49k lık 5060 ti sistem atan biri için bu anakartın güncellenmesi gerek derim

50398 tl

tek 16 ram var ama ilerde eklenir o
geri kalan herşeyi ideal

kasa da siyah bu sefer
kule tipi olsa kule tipi koyacaktım ama sıvı soğutma var

İŞLEMCİYİ 7500F YAPTIM
ANAKART F İLE BİTEN MODEL VARDI R İLE BİTEN MODEL YAPTIM
SSD KİOXİA YI SEÇTİM
KASAYI DA GÖRDÜĞÜN MODEL YAPTIM

Ekli dosyayı görüntüle 44105
Hocam sipariş vereceğim ama sizin en son attığınız iron pulse adlı sistemde bir zam söz konusu olmuş. Bir önceki linklerde ki apex sisteme (45k) görselde ki iki parçayı ekleyip 48k olarak bütünledim. Anakart ekran kartı ram işlemci vs sizin yazdığınız gibi, işimi görür sanırım.

Ekli dosyalar

• IMG_9236.jpeg
    IMG_9236.jpeg
    117.9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_9235.jpeg
    IMG_9235.jpeg
    134.8 KB · Görüntüleme: 10

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Hocam sipariş vereceğim ama sizin en son attığınız iron pulse adlı sistemde bir zam söz konusu olmuş. Bir önceki linklerde ki apex sisteme (45k) görselde ki iki parçayı ekleyip 48k olarak bütünledim. Anakart ekran kartı ram işlemci vs sizin yazdığınız gibi, işimi görür sanırım.
hocam bekleyin biraz
o fiyat artışı normal değil
büyük ihtimal gaming gecesi indirimine sokacaklar o ürünü

karşılaştıralım ona göre karar verelim

özelden yazın isterseniz daha hızlı iletişim kuralım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri