Yardım Parça Parça Sistem Topluyorum, Nereden Başlamalıyım?

doforlove1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar,
Askerlik görevimi yeni tamamladım, bu yüzden şu anda bütçem biraz kısıtlı. Ancak bilgisayar kasamı parça parça toplayarak bu süreci 5-6 aya yaymak istiyorum. Tahmini toplam bütçem 50-70 bin TL civarında olacak.
Konuyu açma sebebim, bu süreçte sizlerden tavsiye almak. Hazır sistem düşünmüyorum çünkü uzun yıllar kullanabileceğim, tamamen kendime ait bir sistem kurmak istiyorum.
Aklımda kesin olarak yer eden tek parça RTX 5060 Ti 16 GB, bu ekran kartını en son almayı planlıyorum. Şu anda bütçem 10-17 bin TL civarında ve bu aşamada hangi parçayı almam gerektiği konusunda kararsızım.

Genelde Black Desert Online oynuyorum ve bildiğim kadarıyla bu oyunda işlemci oldukça önemli özellikle PvP, GvG ve ZvZ gibi yoğun savaşlarda FPS’in stabil kalması açısından. Bu yüzden Ryzen 5 9600X alıp yanına uyumlu bir anakart mı almalıyım, yoksa önceliğim farklı bir bileşen mi olmalı emin değilim.

Ayrıca 5-6 ay içinde fiyatların düşme ihtimali de var ama malum, Türkiye şartlarında pek mümkün görünmüyor. Yine de umudum var. 😅

Tavsiye, görüş ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim! o/

Son düzenleme:

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Selamlar,
Askerlik görevimi yeni tamamladım, bu yüzden şu anda bütçem biraz kısıtlı. Ancak bilgisayar kasamı parça parça toplayarak bu süreci 5-6 aya yaymak istiyorum. Tahmini toplam bütçem 50-70 bin TL civarında olacak.
Konuyu açma sebebim, bu süreçte sizlerden tavsiye almak. Hazır sistem düşünmüyorum çünkü uzun yıllar kullanabileceğim, tamamen kendime ait bir sistem kurmak istiyorum.
Aklımda kesin olarak yer eden tek parça RTX 5060 Ti 16 GB, bu ekran kartını en son almayı planlıyorum. Şu anda bütçem 10-17 bin TL civarında ve bu aşamada hangi parçayı almam gerektiği konusunda kararsızım.

Genelde Black Desert Online oynuyorum ve bildiğim kadarıyla bu oyunda işlemci oldukça önemli özellikle PvP, GvG ve ZvZ gibi yoğun savaşlarda FPS’in stabil kalması açısından. Bu yüzden Ryzen 5 9600X alıp yanına uyumlu bir anakart mı almalıyım, yoksa önceliğim farklı bir bileşen mi olmalı emin değilim.

Ayrıca 5-6 ay içinde fiyatların düşme ihtimali de var ama malum, Türkiye şartlarında pek mümkün görünmüyor. Yine de umudum var. 😅

Tavsiye, görüş ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim! o/

bu ekran kartı indirimlerde 33 bin liraya kadar düşüyor o fırsatı yakalarsanız alın derim onun haricinde am5 de çok bir değişiklik olmayacak 2026 ilk çeyreği neler olur bilmiyorum yaza da aksatabilirler

KS

doforlove1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Şu anda o kadar bütçem yok maalesef maks 15k civarında var. Yine öneriniz için teşekkürler.

indirimlerde anakart falan ram kovalaman lazım
Evet, ama hangi anakart veya ram'i satın alacağımı bilmiyorum. Özellikleri ne olmalı?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Süreci 5, 6 aya yaymak, bu süreç zarfında kısmen toplamak.....

AMD ZEN 6 serisi 2026 içinde, çıkacağını ilan etti
İNTEL Nova Lake yeni seri ki, 2026 yılı ikinci yarısı, İntel bu işlemcilerde iddialı. Bunun 12,13,14 nesiller gibi %10-%15 performans artışı olmayacağını, yeni bir atlama olacağına dair bilgiler mevcut.

Bu durumda işlemci ve anakart chipsetler ÖZELLİKLE İntel açısından değişeceği kesin. Bu iki parçaya 5-6 ay sonrası için yatırım yapmak pek mantıklı görülmüyor. Ölü soket pozisyonuna düşeceklerdir (İntel için)

Her ne kadar üst üste para koyup birikim yapmaya çalışmak az çok paranın değerini düşürse de bu şekilde 5,6 ay sonrası için ilerleyebilirsiniz.
Madem 5,6 ay sonrası için düşünüyorsunuz. Her ay bir miktar birim ekleme elinizi çok rakhatlatacaktır.

KS

doforlove1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

İNTEL Nova Lake yeni seri ki, 2026 yılı ikinci yarısı, İntel bu işlemcilerde iddialı. Bunun 12,13,14 nesiller gibi %10-%15 performans artışı olmayacağını, yeni bir atlama olacağına dair bilgiler mevcut.

Bu durumda işlemci ve anakart chipsetler ÖZELLİKLE İntel açısından değişeceği kesin. Bu iki parçaya 5-6 ay sonrası için yatırım yapmak pek mantıklı görülmüyor. Ölü soket pozisyonuna düşeceklerdir (İntel için)

Her ne kadar üst üste para koyup birikim yapmaya çalışmak az çok paranın değerini düşürse de bu şekilde 5,6 ay sonrası için ilerleyebilirsiniz.
Madem 5,6 ay sonrası için düşünüyorsunuz. Her ay bir miktar birim ekleme elinizi çok rakhatlatacaktır.
İlginiz ve öneriniz için teşekkürler.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
Bu tür eylemleri çok mantıklı bulmuyorum tam bir sisrem oluşturacak bütçeye ulaştığınız zaman heosini bir almak daha mantıklı

Diyeceksiniz ki
Zamlar dolar kuru
Paranızı mevduat döviz kuru veya değerli madene atın devamli olarak
Bu zararı önlersiniz

Ayrıca şöyle bir durum da var
Bu tür eylemlere giren bir çok kişi
Sistemin tamamını toplayamadan farklı sebeplerden dolayı bu fikirden vazgecebiliyor
Bu sefer de elindeki urunler sıfır olsa dahi
İade süreci dolduğu için iade edemiyor
2. El fiyattan satmak zorunda kalıyor

İşin kısası
Elinize geçen parayı degerlendirebileceğiniz bir alanda değerlendirin
Full sistem toplayabileceğiniz zaman toplayın

KS

doforlove1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu tür eylemleri çok mantıklı bulmuyorum tam bir sisrem oluşturacak bütçeye ulaştığınız zaman heosini bir almak daha mantıklı

Diyeceksiniz ki
Zamlar dolar kuru
Paranızı mevduat döviz kuru veya değerli madene atın devamli olarak
Bu zararı önlersiniz

Ayrıca şöyle bir durum da var
Bu tür eylemlere giren bir çok kişi
Sistemin tamamını toplayamadan farklı sebeplerden dolayı bu fikirden vazgecebiliyor
Bu sefer de elindeki urunler sıfır olsa dahi
İade süreci dolduğu için iade edemiyor
2. El fiyattan satmak zorunda kalıyor

İşin kısası
Elinize geçen parayı degerlendirebileceğiniz bir alanda değerlendirin
Full sistem toplayabileceğiniz zaman toplayın
Tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım çok teşekkür ederim.

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46

am6 yı beklemek saçma olucak fiyatlandırmadan ötürü yine am5 en iyisi olacak

Rusya

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
3

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
KS

doforlove1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu kadar çıkamayabilirim. Ve 16gb versiyonunu almak mantıklı geldi bana nedense.

Ve bu arada 10 gün öncesinde izlediğim video da %4 olan TRT payı %20'ye çıkacak diye söylentiler var doğruluğu nedir? Öyleyse artık bir şeyleri satın almamın zamanı geldi gibi. Aklımda Amd Ryzen 9600X var ona uyacak bir anakart arayışındayım ve 5060 Ti 16gb alacağım bu CPU ile uygun mudur teşekkürler.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Bu kadar çıkamayabilirim. Ve 16gb versiyonunu almak mantıklı geldi bana nedense.

Ve bu arada 10 gün öncesinde izlediğim video da %4 olan TRT payı %20'ye çıkacak diye söylentiler var doğruluğu nedir? Öyleyse artık bir şeyleri satın almamın zamanı geldi gibi. Aklımda Amd Ryzen 9600X var ona uyacak bir anakart arayışındayım ve 5060 Ti 16gb alacağım bu CPU ile uygun mudur teşekkürler.
Uyumludur hocam,anakart için bütçe nedir?

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46

evet uyumludur %20 söylentisinden haberim yok

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri