parça uyumluluğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Parçalar iyi uyumluluk açısında ama ekran kartı önümde duruyor derken aldınız mı? Eğer aldıysanız bütçeniz nedir toplamda diğer bileşenler için söyleyin size yardımcı olayım. Birde SSD veya HDD yok sistemde o neden?

KS

melihdursunhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Parçalar iyi uyumluluk açısında ama ekran kartı önümde duruyor derken aldınız mı? Eğer aldıysanız bütçeniz nedir toplamda diğer bileşenler için söyleyin size yardımcı olayım. Birde SSD veya HDD yok sistemde o neden?

evet ekran kartını aldım bugün geldi, ssd için başka bi konu açmıştım zaten cevapta vermiştiniz teşekkürler,hdd olarak şuanki pcmdeki 500gb lık bi hdd var onu kullanıcam.

diğer parçalar için max 4.9k diyebiliriz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4.9K için sistem pek iyi değil. SSD disk konunuz ayrı A2000 500GB önerdim ki oda 4.9K içine dahil diye düşünüyorum doğru mu? Oda bu bütçeye dahilse oda dahil 4.9K için önerimi yapacağım size.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gıgabyte B450M H Anakart Bu anakart piyasada bulunan en iyi F/P Ürünüdür.Daha fazla para vermenize gerek kalmadan böyle bir anakart alabilirsiniz.
Dark X-Force Kasa Aldığınız kasada bulunan PSU kaliteli değil bu kasayı alıp yanına ayrı olarak bir psu almanızı öneririm.PSU sistemin kalbidir.Sisteminize zarar verebilir.
FSP HV PRO PSU Bu PSU baya kaliteli bir bileşen sizin seçtiğiniz kasada bulunan PSU dan çok daha iyi size sorun çıkarmaz.

Yaklaşık olarak +200TL kazanç elde edersiniz böylece ve RAM olarak 3600Mhz ram seçebilirsiniz.
HyperX 3600Mhz 16GB CL17 RAM Böyle bir RAM alarak potansiyel olarak en üst segment bileşen seçmiş olursunuz ki 3600Mhz tam performans gösterir.İsterseniz Ram güncellemek yerine +200TL ile Ryzen 3600 İşlemci de alabilirsiniz.

KS

melihdursunhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
4.9K için sistem pek iyi değil. SSD disk konunuz ayrı A2000 500GB önerdim ki oda 4.9K içine dahil diye düşünüyorum doğru mu? Oda bu bütçeye dahilse oda dahil 4.9K için önerimi yapacağım size.

evet ssd dahil

Enes Yavuz' Alıntı:
Gıgabyte B450M H Anakart Bu anakart piyasada bulunan en iyi F/P Ürünüdür.Daha fazla para vermenize gerek kalmadan böyle bir anakart alabilirsiniz.
Dark X-Force Kasa Aldığınız kasada bulunan PSU kaliteli değil bu kasayı alıp yanına ayrı olarak bir psu almanızı öneririm.PSU sistemin kalbidir.Sisteminize zarar verebilir.
FSP HV PRO PSU Bu PSU baya kaliteli bir bileşen sizin seçtiğiniz kasada bulunan PSU dan çok daha iyi size sorun çıkarmaz.

Yaklaşık olarak +200TL kazanç elde edersiniz böylece ve RAM olarak 3600Mhz ram seçebilirsiniz.
HyperX 3600Mhz 16GB CL17 RAM Böyle bir RAM alarak potansiyel olarak en üst segment bileşen seçmiş olursunuz ki 3600Mhz tam performans gösterir.İsterseniz Ram güncellemek yerine +200TL ile Ryzen 3600 İşlemci de alabilirsiniz.

o kasadan bir kaç kez gördüm ben kendi beğendiğim kasayı psu olmadan alıp önerdiğiniz psu u alsam sizce daha iyi olmaz mı ? önerdiğiniz anakart iyi gibi ama 2 tane ram slotu az değilmi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Neden kafanız karıştı? Size 4900 TL ye ekran kartı hariç iyi bir sistem önerdim kafanızı karıştıran nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes size alternatif bir öneri sunmuş kasa ve PSU bu bütçe için iyi değil ama Anakart ve RAM odağında iyi bir seçim yapmış diyebilirim.

Eğer anakarttan kısarsanız biraz + RAM değişimi ile performansınıza biraz daha artı kazanç sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki bileşenleri seçeceksiniz. 

CPU : AMD Ryzen 5 3600 - 1.874 TL

Anakart : Gigabyte B450M H - 532 TL

RAM : Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury RGB 3600mhz CL17 - 944 TL

SSD : KINGSTON 500GB A2000 NVMe M.2 SA2000M8/500G - 579 TL

PSU : ZALMAN ZM650-GVII 650W 80+ Bronze - 494 TL

Kasa : Dark Cosmos 2x12cm ARGB Fan - 349 TL + Dark AURA 12cm ARGB Fan - 72 TL 2 adet 493 TL

Toplamda 4.916 TL yapıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Seçtiğiniz kasa 5 para etmez kasa önermeyin dediğiniz için söylüyorum bunu. Size önerdiğim kasa seçtiğiniz kasadan daha kaliteli bir kasa ama yine de siz bilirsiniz. Sorun bu bu şekilde alabilirsiniz isterseniz.

KS

melihdursunhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Seçtiğiniz kasa 5 para etmez kasa önermeyin dediğiniz için söylüyorum bunu. Size önerdiğim kasa seçtiğiniz kasadan daha kaliteli bir kasa ama yine de siz bilirsiniz. Sorun bu bu şekilde alabilirsiniz isterseniz.

teşekkürler muhtelemen bu parçaları alıcam,kasa umarım dediğiniz kadar kötü değildir eğer kötü ise ilerde para biriktirip yeni bi kasa alırım en kötü durumda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size önerdiğim ürünü alın geçin neden böyle bir ikileme giriyorsunuz bütçe olarak anlamadım.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri