60.000 TL ve üstü Parça Uyumsuzluğu Var Mı? 9800X3D & Palit 5080 16 GB

Zoxeres

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 7 9800x3d
Ekran Kartı
Palit Rtx 5080 16 gb
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7 GHz

Anakart: MSI B650 GAMING PLUS WIFI ATX AM5 Motherboard

Ekran kartı: Palit GameRock OC GeForce RTX 5080 16 GB

Ram: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6000 CL30 Memory

Ssd: Samsung 990 Pro 2 TB M.2-2280 PCle 4.0 X4 NVME

Kasa: Corsair 5000D AIRFLOW ATX

Güç: Asus TUF Gaming 1000G 1000 W 80 + Gold

Sıvı soğutma: ARCTIC Liquid Freezer III 360 56.3 CFM Liquid CPU

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sistem taş gibi. RAM tam nokta atışı hız ve cl, güç kaynağı yeterli, anakart güzel. Eğer aldıysanız bu sisteme tek söylenebilecek hayırlı olsun güle güle kullanın.

KS

Zoxeres

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sistem taş gibi. RAM tam nokta atışı hız ve cl, güç kaynağı yeterli, anakart güzel. Eğer aldıysanız bu sisteme tek söylenebilecek hayırlı olsun güle güle kullanın.
teşekkür ederim. cok zamanımı aldı bu sistemi toplamam. henüz almadım sebebi anakart şüphesiydi. x870 seçmeli miyim diye. sizin düşünceniz nedir ?

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Açıkçası, bilgisayarı ne için kullanacağınızı tam bilmiyorum ancak oyun için ise anakart sizin işinizi rahatlıkla görür. Çünkü x870 ile b650 arasında performans olarak etkileyecek pek bir fark yok. Belki overclock için. Ama iş içinse ve dosya aktarımı vb gibi işlemleri sık yapıyorsanız USB 4.0 illaki işinizi hızlandıracak. O yüzden anakartı pek kafanıza takmayın derim. Ben x870 aldım ama beyaz sistem topladığım için full beyaz seçeneği tekti :)

KS

Zoxeres

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Açıkçası, bilgisayarı ne için kullanacağınızı tam bilmiyorum ancak oyun için ise anakart sizin işinizi rahatlıkla görür. Çünkü x870 ile b650 arasında performans olarak etkileyecek pek bir fark yok. Belki overclock için. Ama iş içinse ve dosya aktarımı vb gibi işlemleri sık yapıyorsanız USB 4.0 illaki işinizi hızlandıracak. O yüzden anakartı pek kafanıza takmayın derim. Ben x870 aldım ama beyaz sistem topladığım için full beyaz seçeneği tekti :)
Genelde oyun için kullanıyorum iş çok nadir. %20 iş %80 oyun diyelim. Önerilerinizi dikkate alacagım hocam. Son olarak Palit marka ekran kartı soğutma performansı olarak bilginiz var mı? genel olarak Galax, Palit,Gigabayte,Zotac gibi markaların soğutucu performanslarını görebileceğim bir site veya kaynak var mı? yada sizin bilginiz ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
465
Şu anakart işinde M.2 Slot sayısına ve bu slotların etkileşimli, kısıtlamaları olup olmadığına da dikkat edin.
İlerisi için artık M.2 ler üzerinden gideceksiniz. Kapasite ihtiyacı ve yuva ihtiyacı

2.5 inch SSD işi ve de HDD işleri bitti gibi..
2.5 inch SSD orta ayarlarda bir ürün m.2 ssd fiyatlarında ve kalite olarka pek iç açıcı değiller..

Daha önce rastlamıştım, şimdi aklıma geldi.......
Palit GeForce RTX 5080 GameRock OC İncelemesi

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam maalesef soğutma performansları hakkında bilgim yok. Ancak özellikle belirli markaların incelemelerini yapan kanallar var youtubeda. Kendiniz karşılaştırabilirsiniz bence. Ayrıca şurada da bir VS yapmışlar inceleyebilirsiniz;

KS

Zoxeres

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu anakart işinde M.2 Slot sayısına ve bu slotların etkileşimli, kısıtlamaları olup olmadığına da dikkat edin.
İlerisi için artık M.2 ler üzerinden gideceksiniz. Kapasite ihtiyacı ve yuva ihtiyacı

2.5 inch SSD işi ve de HDD işleri bitti gibi..
2.5 inch SSD orta ayarlarda bir ürün m.2 ssd fiyatlarında ve kalite olarka pek iç açıcı değiller..

Daha önce rastlamıştım, şimdi aklıma geldi.......
Palit GeForce RTX 5080 GameRock OC İncelemesi

Anakart için önerinizi dikkate alacagım.
Bu Palit makalesinde Palit övülmüş gibi duruyor. Diğer markalar ile kıyaslandığın da Sizin düşünceniz nedir ?

Hocam maalesef soğutma performansları hakkında bilgim yok. Ancak özellikle belirli markaların incelemelerini yapan kanallar var youtubeda. Kendiniz karşılaştırabilirsiniz bence. Ayrıca şurada da bir VS yapmışlar inceleyebilirsiniz;
Teşekkür ederim şuan inceliyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

• Son mesajlar

Geri