Parçaları Ayrı Ayrı Alarak Sistem Toplama (18 Bin TL)

EpsteHm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba,

Parçaları ayrı olarak bir bilgisayar toplarsam daha uygun fiyatlı olur mu diye düşünüyorum.  Ayrı ayrı bütçem dahilinde bu sistem toplanabilecekse tercihimi bu yönde yapacağım.

Bütçem Monitör hariç 18 bin.

Sadece sistemi toplamak değil toplarken de öğrenmek istiyorum. (Parça uyumu, anakart özellikleri, dikkat edilmesi gerekenler vs.)
Tabi ki de bu bütçe dahilinde toplanabilecek en iyi bilgisayarı almak isterim. Aklımda ki ekran kartı rtx 3060Tİ. İşlemci ise İ5 11400F.

Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Parçaları Ayrı Ayrı Alarak Sistem Toplama (18 Bin TL)

Bu hafta bir sistem paylaşılacak üst düzey performansta diyebilirim. 20K altında olacak bütçe bence beklemede kalın. Sistemi görün size uymazsa önerisini yaparız sonrasında.

KS

EpsteHm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
RE: Cvp: Parçaları Ayrı Ayrı Alarak Sistem Toplama (18 Bin TL)

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu hafta bir sistem paylaşılacak üst düzey performansta diyebilirim. 20K altında olacak bütçe bence beklemede kalın. Sistemi görün size uymazsa önerisini yaparız sonrasında.

Sistemi gördüm gayet iyi  :)  fakat ben rtx düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Öyleyse önerinizi RTX kart olan bir sistemden yana yapacağım. RTX 3060 büyük ihtimalle olacak. Bütçenizi 1-2K daha aşarsanız 3060 Ti belki. Ekran kartı hariç diğer bileşenler 7K civarı yapar. İncehesap firmasından kalan bütçenize bir ekran kartı alabilirseniz bu gece gerisini önerebilirim size. Ayrıca siteden RAM ve SSD gibi bileşenleri de ekran kartını almasanız bile alın derim. Örnek şuana kadar listelenen ürünlerde TUF ve PNY markalarının güzel RAM modelleri var listede. SSD olarak şuana kadar sadece Toshiba bir SATA SSD var listede kapasiteden ödün vermeden alınabilecek disklerde.

KS

EpsteHm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
RE: Cvp: Parçaları Ayrı Ayrı Alarak Sistem Toplama (18 Bin TL)

ugur.gozaydin' Alıntı:
Öyleyse önerinizi RTX kart olan bir sistemden yana yapacağım. RTX 3060 büyük ihtimalle olacak. Bütçenizi 1-2K daha aşarsanız 3060 Ti belki. Ekran kartı hariç diğer bileşenler 7K civarı yapar. İncehesap firmasından kalan bütçenize bir ekran kartı alabilirseniz bu gece gerisini önerebilirim size. Ayrıca siteden RAM ve SSD gibi bileşenleri de ekran kartını almasanız bile alın derim. Örnek şuana kadar listelenen ürünlerde TUF ve PNY markalarının güzel RAM modelleri var listede. SSD olarak şuana kadar sadece Toshiba bir SATA SSD var listede kapasiteden ödün vermeden alınabilecek disklerde.

Peki neler alınabilir? Sistemde hangi parçaları kullanacağız?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

• 11400F veya 12400 işlemci ki incehesap firmasında şuanda indirime girecekler listesinde 12400 var.
  • 12 ile bir işlemci alınırsa B660 bir anakart. 11 ile başlayan bir anakart alınırsa B560 bir anakart. 
  • 12 ile başlayan bir işlemci ve anakart alınırsa LGA1700 soketiyle uyumlu bir Hava veya Sıvı soğutucu. 11 ile başlayan bir işlemci ve anakart alınırsa LGA115X/1200 uyumlu bir soğutucu.
  • Minimum 3000MHz CL15 veya 3200MHz CL16 DDR4 RAM.
  • Minimum 550W iyi bir PSU ve sistemin ihtiyaçlarını minimumda karşılayacak bir kasa.
  • Minimum 480/500/512GB boyutlarında M.2 disk.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri