Patriot burst 240gb firmware sorunu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ariseks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Patriot Burst 240GB SSD'ye sahibim, oyun oynarken bir anda FPS düşüp donuyor ve hiçbir şey yaptırmıyordu yeniden açma tuşuyla açtığımda anakart hakkında bilgi gelen yerde donuyordu. Sonra PSU'dan kapatıp açınca düzeliyordu ama bu sefer öyle olmadı sadece yazı geliyor ve tuşa basınca o yazı çoğalıyor SSD'nin Firmware da sıkıntı var dediler de ben bunu nasıl çözeceğim?
Basit yolu var mı?
BB3F5CEC-2747-4F60-A187-02D2BF74CDDD.jpeg

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Öncelikle bilgisayarı çalıştırmanız (Windows'u USB üzerinden boot edebilirsiniz) ya da çalışan bir bilgisayara SSD'nizi takmanız gerekmekte. Sonrasında Patriot'un kendi sitesinden SSD Toolbox indirip onunla yazılım güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıyeten, BIOS'ta SSD kendi ismiyle mi gözüküyor yoksa SataFirm S11 gibi başka bir model numarası mı var ?

KS

Ariseks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle bilgisayarı çalıştırmanız (Windows'u USB üzerinden boot edebilirsiniz) ya da çalışan bir bilgisayara SSD'nizi takmanız gerekmekte. Sonrasında Patriot'un kendi sitesinden SSD Toolbox indirip onunla yazılım güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıyeten, BIOS'ta SSD kendi ismiyle mi gözüküyor yoksa SataFirm S11 gibi başka bir model numarası mı var ?
Satafirm S11 yazıyor

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
KS

Ariseks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır dediğim şekilde deneyin. Link vermemişim onu da ekliyorum buraya. Eğer işe yaramazsa alternatif firmware denememiz gerekir. Alternatif bir çözüm yolu buldum fakat her zaman kendi yazılımı daha güvenli. Son çare denemelisiniz.

Patriot Firmware
Alternatif Program
Peki hocam nasıl yapmalıyım? Hdd ye Windows kurup öyle mi yapmalıyım? Daha basit bir şekilde yapabilceğim yöntem var mı?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Peki hocam nasıl yapmalıyım? Hdd ye Windows kurup öyle mi yapmalıyım? Daha basit bir şekilde yapabilceğim yöntem var mı?
İsterseniz HDD, isterseniz de bir USB belleğe kurun ikisiyle de olur. Maalesef daha basit bir yolu yok olsaydı zaten onu paylaşırdım. SSD'ye firmware atmak için çalışan bir işletim sistemine ihtiyacınız var.

KS

Ariseks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İsterseniz HDD, isterseniz de bir USB belleğe kurun ikisiyle de olur. Maalesef daha basit bir yolu yok olsaydı zaten onu paylaşırdım. SSD'ye firmware atmak için çalışan bir işletim sistemine ihtiyacınız var.
Peki hocam veri kaybı olur mu

KS

Ariseks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kesin bir şey diyemiyorum fakat kendi yazılımıyla yaparsanız %90 ihtimalle veri kaybı olmaz. Diğer yazılım hakkında bir öngörüde bulunamıyorum.
Hocam win kuruyormuş hdd ye yeni bir bölüm oluşturamadı veya mevcut bir bölüm bulamadık diyo napmalıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri