Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dün bilgisayarımın termal macununu değiştirdim daha sonra ekran gidip gelmeye başladı sonrasında mavi ekran sorunuyla ve en son ekran tamamen gitti. Sürücüler güncel, bios pilini ve ramı çıkarıp taktım düzelmedi. Sorun ne olabilir
CCPU soğutucunu fazla sıkmış olabilirsiniz onu bir kontrol edin. Vidalar zorlandığı an bırakın zorlamayın çok sıkmayın.
Macunu fazla sürdüyseniz ısı sorunu yüzüden hata alırsınız macun az öz ve ince bir tabaka halinde olmalı ve etraftaki bileşenlere bulaşacak kadar çok dışa taşmamalı bunu kontrol edin sadece işlemci üzerinde olsun macun iletkendir elektriksel bir hataya sebep olabilir yayılmış mı bakın devrelere.
Fazla macun sürmüşüm ve intel değilsede amd işlemcilerde sıkca görülen bir hataymış bu. Macun diğer dişlere bulaştığından kısa devre söz konusuymuş. İşlemci ve cpu yu diş fırcasıyla iyice temizledimmve sorun düzeldi. Teşekkür ederim. Bu seferde mavi ekran hatasi alıyorum. Sadece mavi bir ekran bunu nasıl çözebilirim
Net anlamak için soruyorum siz macunu işlemci üzerine sürdünüz değil mi anakart pinlerine yada pinlere temas eden işlemci yüzeyine değil gri tavan yüzeyine sürmeliydiniz söyledikleriniz neticesinde bunu soruyorum yoksa yanlış anlamayın. Eğer macunu pinlere bakan tarafa sürdüyseniz o macun kalıntısı pinlerden kolay kolay çıkmaz ve o pinlere dokunursanız sorun çok büyük olur en ufak bir dokunuş sistemin çalışmasını tamamen bozar. O pinler en ufak bir yamuluk eğim vs. durumunda olmamalı bunları kontrol edip net cevaplarsanız size şudur diyebilirim sorun.
Gri tavan üzerine sürdüm. Notbook olduğundan çıkarılabilir bir işlemciye sahip değil sabit bir işlemci sanırım. Sadece havyalı/lelimli yerlere fazlaca taşmıştı onlarıda diş fırçasıyla temizleyince hiç ekran görüntüsü vermeyen pc açıldı. Ama halen mavi ekran sorunu var.
Sorun macundan sonra olduğu için o macun kalıntılarından sebep oluyor olabilir. Birde bir olasılık daha var elektrik akımı sistemde bir defa kısa devre yaptırdığı için kalıcı sistem arızası olabilir umarım değildir. Format atın sisteme eğer mavi ekran hatası sistem başlangıcında değilde Windows başlangıcında oluyorsa bu sorun bu şekilde çözülür ama sistem başlangıcında bir mavi ekran alıyorsanız bu sistemde kalıcı bir bileşen hatası olabilir.
Net temizlediğinizden emin misiniz temiz hali buysa pek temiz değil. Hala devreler arası iletim var macun kalıntıları devreleri birleştiriyor. Siz son halini iyice kontrol edin ama öncesinde Windows aşamasında mavi ekran alıyorsanız ya Windows onarma başlatın yada format atın ki işe yaramaz ise bu devre bileşenlerinizde hala akım geçişi var demektir yada sistemde kalıcı hasar olmuştur.
Evet bu eski hali. Macunuda makul bir sekilde sürüp kapadım. Önerini dinleyip rufus ile format atmayı denedim ama "press any key to boot from USB" de tuşlara tıklamama rağmen açamıyorum format ekranını ?
USB ile başlatmanızı istiyor BIOS seçeneklerinden USB belleği BOOT sırasında ilk sıraya koyun kaydedin ve böyle deneyin. Tuşa basmanıza gerek kalmadan bellek ile başlamalı sistem bu şekilde. Eğer USB belleği doğru yazdırmadıysanız sorun buda olabilir. Sistem eski ise UEFI format yemiyor olabilir. Yani format USB belleğini hazırlarken RUFUS gibi bir yazılım kullanın ve MBR yani eski düzende yazdırın belleği ve böyle deneyin.