PC Açılırken 1 Uzun 2 Kısa Bip Sesi

efemertkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese merhaba, iyi sosyaller. Ryzen 1700'den 5700X e geçtim, fakat açılırken böyle bir durum ile karşılaştım. Debug ışıklarını kontrol ettim açılırken. CPU ve VGA Debug ışıklarım sırası ile yanıyor. Fakat Ryzen 1700 de aynı ışıklar yanmasına rağmen sıkıntısız açılıyor ve BIOS'a sorunsuz erişebiliyorum. Ryzen 5700X ile denediğimde ise aynı Debug ışıkları yanıyor CPU ışığı 4-5 kere yanıp sönüyor sonra VGA yanıyor ve bip sesini duyorum. Bu olay bazen 1 kere bazen 3-4 kere tekrarlandıktan sonra PC açılıyor fakat 5700X takılıyken ne denediysem BIOS'a giremedim. BIOS ekranı hiçbir şekilde hangi metot ile girmeye çalışırsam çalışayım gelmiyor. Ekran kartını söküp takmayı denedim, RAM'leri söküp taktım, silgi ile sildim, statik elektrik boşaltmayı denedim ama ne yaptıysam durum aynı. Sizce ne yapmalıyım?

Anakart: MSI B350 Tomahawk.
PSU: FSP Hydro 700W Bronze 80+
Ekran kartı: EVGA GTX 960 4 GB ssc.
RAM: Ripjaws 2x16 3200MHz(5700X ile 3200'e çekemiyorum BIOS'a giremedim için)

MveA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
66
Aklıma ilk bios güncellemesi geldi. Eski işlemciyi takıp güncelleme yapıp tekrar dener misiniz

MveA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
66
Biraz bakındığımda ekran kartı, ram ve son olarak anakart kaynaklı bir sorun olduğu yazılmış forumlarda. Elinizde deneyebileceğiniz başka bir ekran kartı ve ram var ise bunları deneyebilirsiniz. Elinizdeki ram'leri tek tek takmayı deneyebilirsiniz.

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
Herkese merhaba, iyi sosyaller. Ryzen 1700'den 5700X e geçtim, fakat açılırken böyle bir durum ile karşılaştım. Debug ışıklarını kontrol ettim açılırken. CPU ve VGA Debug ışıklarım sırası ile yanıyor. Fakat Ryzen 1700 de aynı ışıklar yanmasına rağmen sıkıntısız açılıyor ve BIOS'a sorunsuz erişebiliyorum. Ryzen 5700X ile denediğimde ise aynı Debug ışıkları yanıyor CPU ışığı 4-5 kere yanıp sönüyor sonra VGA yanıyor ve bip sesini duyorum. Bu olay bazen 1 kere bazen 3-4 kere tekrarlandıktan sonra PC açılıyor fakat 5700X takılıyken ne denediysem BIOS'a giremedim. BIOS ekranı hiçbir şekilde hangi metot ile girmeye çalışırsam çalışayım gelmiyor. Ekran kartını söküp takmayı denedim, RAM'leri söküp taktım, silgi ile sildim, statik elektrik boşaltmayı denedim ama ne yaptıysam durum aynı. Sizce ne yapmalıyım?

Anakart: MSI B350 Tomahawk.
PSU: FSP Hydro 700W Bronze 80+
Ekran kartı: EVGA GTX 960 4 GB ssc.
RAM: Ripjaws 2x16 3200MHz(5700X ile 3200'e çekemiyorum BIOS'a giremedim için)
bios güncelle

KS

efemertkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Biraz bakındığımda ekran kartı, ram ve son olarak anakart kaynaklı bir sorun olduğu yazılmış forumlarda. Elinizde deneyebileceğiniz başka bir ekran kartı ve ram var ise bunları deneyebilirsiniz. Elinizdeki ram'leri tek tek takmayı deneyebilirsiniz.
Hocam ramler yeni, yarın yeni ekran kartı gelecek onla da deneyeceğim. Ama şuan stres testi yapıyorum ekran kartında hiç bir sorun yok gözüken. İşlemcide keza aynı şekilde. PSU'da sorun olsa zaten stress testinde güç keserdi vb. dize düşünüyorum. Korkum anakart :/

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
gecmis olsun hocam .c

KS

efemertkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Son durum: Ekran kartını değiştim ve aynı olay tekrar yaşandı ve bilgisayar açılmadı. Ardında kasa üstünden kapadım ve tekrar açtım normal bir şekilde açıldı. Sonra BIOS ekranı gelecek mi diye bakmak için tekrar kapadım ve açtım bu sefer BIOS'a da girebildim. RAM'lerimi 3200'e çektim. Fakat işin garip kısmı önceki ekran kartına Ryzen 1700 takınca sorun yoktu. Stres testlerinde'de performansta da. Hala Debug ışıkları açılırken sırasıyla CPU yanıp sönüyor, VGA biraz uzun yanıyor sonra PC açılıyor bazen VGA'dan sonra boot yanıyor ama gene açılıyor. Bilgisayar geç açılmıyor hiçbir şekilde bu ışıklar yanmasına rağmen gayet hızlı açılıyor. Sorunu çözemedim kısaca ama şu an da her şey normal gözüküyor. Eğer tekrar bilgisayarın açılmaması veya bip sesi ile karşılaşırsam güncellerim konuyu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri