PC açılıyor ama görüntü yok!

SgTeamm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba sistemimi yeni topladım her şey sıfır.
Ryzen 3 3100.
MSI RX470 Armor 4 GB (DVI-D)
Forza 8 GB DDR4 3000MHz RAM.
Gigabyte A320M-S2H anakart.

Her şeyin kurulumunu yaptım tüm pinleri, kabloları doğru yerlere taktım. Bilgisayarı açtığımda CPU fanı dönüyor klavyeye elektrik geliyor buzzerim var tek bip sesi veriyor bilgisayar problemsiz çalışıyor ama ne yaparsam yapayım ekranıma görüntü gelmiyor.
BIOS pilini çıkarıp taktım, RAM'i ekran kartını takıp çıkardım, DVI-D to VGA dönüştürücüsü kullanıyorum yeni dönüştürücü aldım Molex dönüştürücü alıp başka pinden bile bağlamayı denedim ne yaparsam yapayım açılmıyor BIOS sürümüyle alakalı bir durum mudur değilse problem nedir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: PC AÇILIYOR AMA EKRANA GÖRÜNTÜ GELMİYOR

Anakartınız işlemciniz için güncel bir BIOS ile gelmiyor olabilir. İşlemciniz için A320 anakartlarının güncelleme ile işlemcinizi tanıyan bir BIOS sürümüne güncellenmiş olması gerekir. Büyük ihtimalle onunla alakalıdır.

Çözümü sadece 2000 serisi veya 1000 serisi bir Ryzen işlemci bulup BIOS 'u güncelleyip işlemcinizi tanıyan BIOS sürümüne geçmektir.

KS

SgTeamm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınız işlemciniz için güncel bir BIOS ile gelmiyor olabilir. İşlemciniz için A320 anakartlarının güncelleme ile işlemcinizi tanıyan bir BIOS sürümüne güncellenmiş olması gerekir. Büyük ihtimalle onunla alakalıdır.

Çözümü sadece 2000 serisi veya 1000 serisi bir Ryzen işlemci bulup BIOS 'u güncelleyip işlemcinizi tanıyan BIOS sürümüne geçmektir.

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim anakartı itopya'dan aldım ve üstünde Ryzen 3000 Desktop ready ibaresi var yani direkt çalışması gerekiyor diye biliyorum

KS

SgTeamm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bazı resimler hazır oluyor yani anakart Ryzen 3000 için uyumlu olmayabilir. Siz yinede bir sorun aldığınız yere.

Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Aldığınız dönüştürücülerden sorun yaşıyor olabilirsiniz. Aslında sorunuzu detaylıca okudumda şimdi işlemciyi tanımasa kasa bir süre çalışır kapanırdı o değildir büyük ihtimalle sorununuz. Dönüştürücü odaklı olabilir. Birde ekran kartını 2. el filan aldıysanız sorun kart odaklı da olablir.

KS

SgTeamm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Aldığınız dönüştürücülerden sorun yaşıyor olabilirsiniz. Aslında sorunuzu detaylıca okudumda şimdi işlemciyi tanımasa kasa bir süre çalışır kapanırdı o değildir büyük ihtimalle sorununuz. Dönüştürücü odaklı olabilir. Birde ekran kartını 2. el filan aldıysanız sorun kart odaklı da olablir.

Dönüştürücüm pasif bir dönüştürücü 15 liraya aldım dijital sinyali anologa çevirmek lazım değil mi bu durumda ?
Bu arada bilgisayarı anakart üzerinde açmaya çalıştığımda 1 uzun 3 kısa bip sesi alıyorum.Anakartın sitesinde baktım ve ekran kartı yok hatası olarak gördüm ekran kartı taksam da takmasamda çalışmıyor kart üzerinden bile

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Evet ama kaliteli bir ürün almanızı tavsiye ederim birde almadan önce deneyebilirseniz oda iyi olur.

Bu arada aldığınız BUZZER sesi yani 1 uzun 3 kısa ses Ekran Kartı arızası olarak geçen bir uyarı sesidir.

KS

SgTeamm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet ama kaliteli bir ürün almanızı tavsiye ederim birde almadan önce deneyebilirseniz oda iyi olur.

Bu arada aldığınız BUZZER sesi yani 1 uzun 3 kısa ses Ekran Kartı arızası olarak geçen bir uyarı sesidir.

Bu uyarı sesini ekran kartı takılı değilken alıyorum anakartın üzerinden hdmı ile çalıştırmaya çalıştığımda ancak ekran kartını takınca bu uyarıyı kesiyor.Anakart üzerinden de açılmıyor ancak öyle bir sorun da var

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri