Pc açılmama sorunu (ekrana görüntü gelmiyor)

Bestami Akgül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Beyler pc açılıyor ama görüntü gelmiyor ram tak çıkar yaptım biosu felan çıkardım bi kez açıldı kapatıp ramı taktım açılmadı çıkardım yine açılmadı şansa bağlı mı açılıyor anlamadım gitti yardımcı olurmusunuzz

KS

Bestami Akgül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O kadar zaman sağlam çalıştı şimdi mi uyumsuz oluyo yok bence öyle değildir çıkarıyorum mesela açılıyo takıyorum açılmıyo tekrar çıkarıyorum yine açılmıyo biosu çıkardığımda açıldı bi kez sonra bidaha açılmadı çıkarsamda garip ya anlamadım gitti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1. RAM birden fazla ise teker teker deneyin. Yok tek RAM varsa anakart kitapçığındaki tek RAM için söylenen slota takın. Eğer sistem çalışıyor ama görüntü yoksa ve tek RAM varsa sorun RAM ile alakalı değildir RAM olmadan sistem açılmaz çünkü.
2. BIOS 'u sıfırlayın pili çıkartabilirsiniz veya açılnca BIOS üzerinden sıfırlayabilirsiniz yada anakart üzerindeki JUMPER ile sıfırlayabilirsiniz seçenek size kalmış.
3. RAM 'i çıkarttığınızda sarı olan uç kısımları silgi ile silip kuru bir fırça ile temizleyin ve slotu üfleyip öyle takın.
4. Eğer işlemciniz ile ilgili bir işlem yaptıysanız macun değişimi vs. gibi bir işlem soğutucu işlemciye baskı çok yapıyorsa görüntü gelmeme sorunu olur bunu yaptıysanız soğutucuye çok fazla sıkıp zorlamayın.
5. Sistem açıldığında BIOS 'u güncelleyin.
6. Sorunun ekran kartından olup olmadığını anlamanız gerek sistem çalışıyor ama görüntü yoksa buda sorun olabilir. Kartı başka sistemde deneyin yada işlemcinizin içinde GPU brimi varsa anakarttaki çıkıştan görüntü alın eğer gelirse görüntü şunlar olabilir. Anakart PCI-e girişi sorunlu olabili, Ekran kartı sorunlu olabilir, Ekran kartına güç kaynağından gelen kablolar eksik yada sorunlu olabilir, direkt güç kaynağıda sorunlu olabilir. Bunlar olasılıklar.
7. Güç kaynağından gelen her kabloyu kontrol edin ve mümkünde hepsini çıkartıp geri takın tam oturtun ve eksik bağlantı kalmadığından emin olun.

Sonuçları bildirirsiniz.

KS

Bestami Akgül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Az önce ram da bios pili de takılıyken çalıştı ama kapatıp açınca yine çalışmadı sorun nerde ki o zaman bi donanım mı tekliyor yoksa trip mi atıyor biosu güncellemek mantıklı geldi açılınca ama pilini çıkarsamda açılmıyor hani kafam karıştı anlamadım bi türlü napacağımı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızda yada PSU 'da bir arıza var gibi geldi bana ki bunu test edemeyiz bir şekilde tüm bileşenleri başka bir sistemde yada bu ikisini yani Anakart ve PSU 'yu bir yerden temin edip deneyeceksiniz.

KS

Bestami Akgül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani çalışınca tıkır sorun yok a a kapatıp açınca yok bişey tekliyor gibi basit bi çözümü var ama anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğm gibi sorunun 2 sebebi olabilir büyük ihtimal ile ya PSU ya Anakart sorun. Anakart için önce BIOS güncellemesi yap ve dene işe yaramaz ise başka bir daha güçlü PSU ile sistemi çalıştır nereden bulurum dersen bilemem bu konuda bir fikrim yok. Eğer ben bunları halledemem dersen bir PC tamircisine gidip arıza tespiti yaptır 20-50 TL arasına yapıyorlar sorunu söylüyorlar yani en azından benim buradaki tamirciler öyle yapıyor.

KS

Bestami Akgül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Olurda açarsam bios güncellemesini nasıl yapıcam bilmiyorum sakata gelmeyelim detaylı anlatırmısın

Ve F1 F2 gibi F tuş takımım çalışmıyor başlangıçta bişey yapamam yani

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bestami Akgül' Alıntı:
Olurda açarsam bios güncellemesini nasıl yapıcam bilmiyorum sakata gelmeyelim detaylı anlatırmısın

Ve F1 F2 gibi F tuş takımım çalışmıyor başlangıçta bişey yapamam yani

BIOS girmek için DELETE tuşu kullanılır genelde ancak işe yaramaz ise aşağıdakileri deneyebilirsiniz.

ASRock: F2 or DEL

ASUS: F2 for all PCs, F2 or DEL for Motherboards

Acer: F2 or DEL

Dell: F2 or F12

ECS: DEL

Gigabyte: F2 or DEL

HP: F10

Lenovo (Laptop): F2 or Fn + F2

Lenovo (Masaüstü): F1

Lenovo (ThinkPads): Enter then F1.

MSI: DEL

Microsoft Surface Tablet: Ses açma düğmesini basılı tut.

Origin PC: F2

Samsung: F2

Toshiba: F2

Zotac: DEL

Buda işe yaramaz ise Windows 8/8.1/10 sistemler için aşağıdakileri uygulayabilirsin.

1. Windows Ayarlara gir.
  2. Güncelleştirme ve Güvenlik ayarlarına gir.
  3. Kurtarma ayarına tıkla.
  4. Gelişmiş başlangıç başlığı altındaki Şimdi yeniden başlat 'ı tıkla.
  5. Sistem yeniden başlayacak ve mavi bir ekran açılacak bu ekranda aşağıdaki adımları uygula.
  6. Sorun giderme ayarına tıkla.
  7. Gelişmiş seçecekleri tıkla.
  8. UEFI Firmware Ayarları'nı tıkla.
  9. Yeniden Başlat'a tıkla.
  10. Sistem yeniden başlayacak ama BIOS 'a girecek direkt.
  11. Eğer işe yaramaz ise sistemde bir arıza vardır format atmak işe yarayabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri