Pc açılmama sorunu

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar arkadaşlar, konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Bundan bir süre önce gtx 1060 6gb ekran kartı aldım. Eski kartım olan 1050 ti den sonra 1060 ı takınca pc garip bir şekilde power düğmesine bastıktan sonra 5 saniye çalışıp kendini kapatıp tekrar açılıyor bu döngü sürekli devam ediyor kendi kendine. Bende bios pilini söküp taktım ilk seferinde, harddisk bağlantı kablolarını söküp takarak sorunu çözdüm. Aynı şey 1 hafta geçtikten sonra yine tekrar etti. Pc ilk açıldığında anlık bir şekilde harddisk ten çok kısa süreli bir gıcırtı sesi ile açılıyor. Acaba sorunum harddisk mi? Hdd böyle bir probleme sebep olur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Elektriksel bir arıza bu tarz bir soruna neden olur HDD yada başka bir bileşende bu tarz bir sorun varsa muhtemel yani. Ama eğer 1050 Ti kartında yada başka bir kartta bu sorun olmuyorsa bu HDD kaynaklı değildir ya PSU odaklı güç sorunu yaşıyorsunuzdur yada ekran kartında bir sorun vardır demek olur bu.

KS

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yine bios pili çıkarıp takarak ve hdd bağlantılarını söküp takarak giderdim sorunu ama her uzun süreli kapanmadan sonra aynı şeyleri yapmak istemiyorum. Dediğiniz gibi farklı ram ve ekran kartları ile tekrar test etmem gerekecek galiba sorunu kavramam için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani dediğim gibi bileşen bazlı sorun olup olmadığı ancak deneyerek anlayabilirsiniz. Sonuçları paylaşırsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri