PC Açılmıyor

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
Merhabalar pc nin açma tuşuna basıyorum kasa açılıyor ama görüntü monitörlere gelmiyor acaba sorun neyden kaynaklı olabilir lütfen yardım sistemim iletmiş olduğum gibidir.

Ekli dosyalar

• IMG_1750.png
    IMG_1750.png
    34.5 KB · Görüntüleme: 11

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
92
Merhabalar pc nin açma tuşuna basıyorum kasa açılıyor ama görüntü monitörlere gelmiyor acaba sorun neyden kaynaklı olabilir lütfen yardım sistemim iletmiş olduğum gibidir.
HDMI kablosu değiştirip deneyin isterseniz

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
92
Tüm kablolar anakarta bağlı değil mi ?

KS

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
O anlamda değil, zaten ekran kartına bağlı olması lazım. GPU ile Anakart arasındaki veya başka diğer kablolar bağlı değil mi ?
Evet tüm kablolar olması gerektiği gibi gece 3 e kadar pc açıktı zaten sabah böyle sorun çıktı

KS

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
Sistemi çalıştırdığınızda ekran kartının fanları dönmeye başlıyor mu ?
Evet çalışıyor kasa olması gerektiği gibi çalışıyor tüm fanlar ışıkları açılıyor sadece monitörlere görüntü gelmiyor maalesef

KS

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
clear cmos yapın yüksek ihtimal düzelir. AMD kullanırken defaatle başıma geliyordu.
Kusura bakmayın ama clear cmos yn ne olduğunu bilmiyorum bir de statik elektrikten şüphelenmeye başladım ondan olabilir belki çünkü pc yi kaptırken herhangi bir prizi vs kapatmıyorum pc öylece kalıyor

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Kusura bakmayın ama clear cmos yn ne olduğunu bilmiyorum bir de statik elektrikten şüphelenmeye başladım ondan olabilir belki çünkü pc yi kaptırken herhangi bir prizi vs kapatmıyorum pc öylece kalıyor
Clear cmos yazan pinler var kasada onu bul. 2 li ise çıkar tak. 3lü ise sol taraftan çıkar sağ tarafa tak sonra çıkar tekrar sola tak. Sağdaysa da tersini yap. Statik elektrik şüphesi için ise bütün kabloları sök psuyu kapat, güç tuşuna basılı tut 5 saniye bunu 3 kere yap. Önce statik elektriği boşalt öyle bir şüphen varsa.

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Anakartınızın kılavuzunda nasıl yapılacağı ayrıntılı yazar. Kitapçığından veya websitesinden bakın, uygulaması kolaydır.

KS

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
Clear cmos yazan pinler var kasada onu bul. 2 li ise çıkar tak. 3lü ise sol taraftan çıkar sağ tarafa tak sonra çıkar tekrar sola tak. Sağdaysa da tersini yap. Statik elektrik şüphesi için ise bütün kabloları sök psuyu kapat, güç tuşuna basılı tut 5 saniye bunu 3 kere yap. Önce statik elektriği boşalt öyle bir şüphen varsa.
Tamamdır teşekkür ederim eve gittiğimde deneyecem

KS

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Karttan karta değişir ezbere yapmayın, bazı anakartlarda üstünde özel tuş bile oluyor.
İllaki ya 2 pin olur ya da 3 pin olur Tuş ekstradır her anakartta olmayabilir. Hem bilmiyor hem de biliyormuş gibi artis artis yazıp fikir belirtiyor :D Çaktım engeli.

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Hakkaten okuduğunu anlamayan bir sürü dartanyusla doldu memleket. Yav arkadaş aynı şeyi yazıp niye işi bilmiyor tribi attın bana şimdi? Sen de yazmışsın işte anakarttan anakarta değişiyor, bırak kılavuzundan doğrusuna baksın yapsın arkadaş, derdin nedir? Engelesen ne, engellemesen ne! Paşa gönlün bilir:)

KS

gemini

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
Peki psu nun kablosunu da çıkarayım mı statik elektrik olayı için?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri