HDMI kablosu değiştirip deneyin istersenizMerhabalar pc nin açma tuşuna basıyorum kasa açılıyor ama görüntü monitörlere gelmiyor acaba sorun neyden kaynaklı olabilir lütfen yardım sistemim iletmiş olduğum gibidir.
2 monitöre de görüntü gelmiyor ama dp den olsa 1 de açılmaz mıydı en azından?HDMI kablosu değiştirip deneyin isterseniz
Dp kabloları ekran kartına bağlıTüm kablolar anakarta bağlı değil mi ?
O anlamda değil, zaten ekran kartına bağlı olması lazım. GPU ile Anakart arasındaki veya başka diğer kablolar bağlı değil mi ?Dp kabloları ekran kartına bağlı
Evet tüm kablolar olması gerektiği gibi gece 3 e kadar pc açıktı zaten sabah böyle sorun çıktıO anlamda değil, zaten ekran kartına bağlı olması lazım. GPU ile Anakart arasındaki veya başka diğer kablolar bağlı değil mi ?
Sistemi çalıştırdığınızda ekran kartının fanları dönmeye başlıyor mu ?Evet tüm kablolar olması gerektiği gibi gece 3 e kadar pc açıktı zaten sabah böyle sorun çıktı
Evet çalışıyor kasa olması gerektiği gibi çalışıyor tüm fanlar ışıkları açılıyor sadece monitörlere görüntü gelmiyor maalesefSistemi çalıştırdığınızda ekran kartının fanları dönmeye başlıyor mu ?
Sistemi çalıştırdığınızda ekran kartının fanları dönmeye başlıyor mu ?
Kusura bakmayın ama clear cmos yn ne olduğunu bilmiyorum bir de statik elektrikten şüphelenmeye başladım ondan olabilir belki çünkü pc yi kaptırken herhangi bir prizi vs kapatmıyorum pc öylece kalıyorclear cmos yapın yüksek ihtimal düzelir. AMD kullanırken defaatle başıma geliyordu.
Clear cmos yazan pinler var kasada onu bul. 2 li ise çıkar tak. 3lü ise sol taraftan çıkar sağ tarafa tak sonra çıkar tekrar sola tak. Sağdaysa da tersini yap. Statik elektrik şüphesi için ise bütün kabloları sök psuyu kapat, güç tuşuna basılı tut 5 saniye bunu 3 kere yap. Önce statik elektriği boşalt öyle bir şüphen varsa.Kusura bakmayın ama clear cmos yn ne olduğunu bilmiyorum bir de statik elektrikten şüphelenmeye başladım ondan olabilir belki çünkü pc yi kaptırken herhangi bir prizi vs kapatmıyorum pc öylece kalıyor
Tamamdır teşekkür ederim eve gittiğimde deneyecemClear cmos yazan pinler var kasada onu bul. 2 li ise çıkar tak. 3lü ise sol taraftan çıkar sağ tarafa tak sonra çıkar tekrar sola tak. Sağdaysa da tersini yap. Statik elektrik şüphesi için ise bütün kabloları sök psuyu kapat, güç tuşuna basılı tut 5 saniye bunu 3 kere yap. Önce statik elektriği boşalt öyle bir şüphen varsa.
Tamamdır teşekkür ederimAnakartınızın kılavuzunda nasıl yapılacağı ayrıntılı yazar. Kitapçığından veya websitesinden bakın, uygulaması kolaydır.
Tamamdır teşekkürlerKarttan karta değişir ezbere yapmayın, bazı anakartlarda üstünde özel tuş bile oluyor.
İllaki ya 2 pin olur ya da 3 pin olur Tuş ekstradır her anakartta olmayabilir. Hem bilmiyor hem de biliyormuş gibi artis artis yazıp fikir belirtiyorKarttan karta değişir ezbere yapmayın, bazı anakartlarda üstünde özel tuş bile oluyor.
Peki psu nun kablosunu da çıkarayım mı statik elektrik olayı için?Clear cmos yazan pinler var kasada onu bul. 2 li ise çıkar tak. 3lü ise sol taraftan çıkar sağ tarafa tak sonra çıkar tekrar sola tak. Sağdaysa da tersini yap. Statik elektrik şüphesi için ise bütün kabloları sök psuyu kapat, güç tuşuna basılı tut 5 saniye bunu 3 kere yap. Önce statik elektriği boşalt öyle bir şüphen varsa.