Yardım PC Açılmıyor?

tal0000n

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Oyun oynarken bir anda ekranım gidiyordu ses falan belirli bi süre daha geliyordu.Pcyi tekrar açarken biosa girmeden pcyi açamıyordum.Ekran kartı driverını sildim baştan yükledim olmadı.Sonra ramleri tak çıkart yaptım olmadı en son tek ramle çalıştırmayı denedim çalıştı.Eski ramim neo forza idi sonradan bir tane kingston markalı ram almıştım aynı mhz cl değerli.Neo forza ram ile pc açılmıyor bile kingstonla açılıyor.Birde eklemek isterim ki neo forza ram'i takınca pc post döngüsüne giriyor fan sürekli devirlenip duruyor ama hiçbir şekilde anakart logolu ekran bile gelmiyor.Tek çarem ram almak mı yoksa başka bir yolu var mı bu durumun?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Oyun oynarken bir anda ekranım gidiyordu ses falan belirli bi süre daha geliyordu.Pcyi tekrar açarken biosa girmeden pcyi açamıyordum.Ekran kartı driverını sildim baştan yükledim olmadı.Sonra ramleri tak çıkart yaptım olmadı en son tek ramle çalıştırmayı denedim çalıştı.Eski ramim neo forza idi sonradan bir tane kingston markalı ram almıştım aynı mhz cl değerli.Neo forza ram ile pc açılmıyor bile kingstonla açılıyor.Birde eklemek isterim ki neo forza ram'i takınca pc post döngüsüne giriyor fan sürekli devirlenip duruyor ama hiçbir şekilde anakart logolu ekran bile gelmiyor.Tek çarem ram almak mı yoksa başka bir yolu var mı bu durumun?
Ram almak sanirim

KS

tal0000n

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Ram almak sanirim
Ekran kartının ve işlemcinin macunlarını değiştirdim.İşlemciyi söküp tekrar otutturdum.Galiba o post döngüsü sıkıntısı işlemcinin oturmamasından kaynaklıydı şuan öyle bi problem yaşamıyorum lakin şuanda roblox tarzı ekran kartını yormayacak oyunlar oynarken bile ekran gidiyor gene.Üstelik ekran kartı 45 50 derecelerde dolaşırken.Yani valorant gibi ekran kartıyla alakası olmayan bir oyunda bile alt tab atıp chrome açınca ekran gidiyordu.Ses falan geliyordu gene.Ama ağır ekran kartını yoran oyunlar oynarken hiçbirşey olmuyordu yüksek ayarlarda ekran kartı 60 65 derecelerde dolaşırken.Sorun psu'daymış.Frisby gibi kalitesiz psularda 12v hattı pek stabil olmadığı için ekran kartı anlık güç isteyince crash yiyormuş.Ağır oyunlardeyken sürekli güç istediği için pek dalganlanma olmuyormuş.Üstelik belirteyimki kullandığım ekran kartıda phoenix modeli 1650'nin ,75 watt tdp değeri var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri