PC AŞIRI KASMAYA BAŞLADI

Daryl1dx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Dosis,]İyi geceler arkadaşlar. Sizlere bir sorunumdan bahsedeğim. Bu olay bu ay kendi kendilğinden başladı. Öncelikle sistem özelliklerim şu şekilde ;[/font]

[font=Dosis,]- Nvidia GTX 950 4GB
- Intel I5 3470 
- 8GB Ram 
- ASUS P8H61-M LE R2.0 Anakart Modelim.
[/font]

[font=Dosis,]Sorunum ise , masaüstünde iken ufak tefek kasmalar oluyor bunun dışında oyuna girdiğimde ise yaklaşık 5 dakika zaman geçtikten sonra anlık donmalar ve bu donmalar ile birlikte "Cızırtı" şeklinde tabir edebileceğim aşırı rahatsızlık veren sesler. Ardından da donuyor ve hiç birşey yapamıyorum. Daha önce forumdan birisinin tavsiyesi ile bir program ile HD'mi kontrol ettim fakat herhangi bir hata çıkmadı. Yaptıklarım;[/font]

[font=Dosis,]1 - İlk olarak elimden geldiği karadı ile kasamın içini temizledim. ( Güç kaynağının içinde toz biraz fazlaydı fakat orayı temizleyemedim )[/font]
[font=Dosis,]2 - Malwarebytes programı ile pc'mi tarattım fakat sonuç 0...[/font]
[font=Dosis,]3 - Format atmayı da denedim fakat sonuç aynı ... [/font]

[font=Dosis,]Malesef aklıma tek gelen bunlar idi. Donanımsal bir sorun olarak düşünüyorum. Aklıma da pek bişey gelmedi açıkcası. Yardımlarınıza açığım. Şimdiden teşekkür ederim.[/font]

[font=Dosis,]NOT: Güç kaynağının altındaki Fanım (120mm) bazenleri çalışmıyor. Yeni fan alacağım bu sebebten ötürü. Acaba bundan mı yapıyor diye düşünüyorum ama pek sanmıyorum. Sorunum tam olarak neyden kaynaklanıyor onu bile bilmiyorum.. Fanıma ait görseller ; [/font]

[font=Dosis,]1: https://i.hizliresim.com/4pZ1RY.jpg[/font][/SIZE]
[font=Dosis,]2: https://i.hizliresim.com/Or3Vd3.jpg[/font][/SIZE]

OutLaw

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O bahsettiğin cızırtı sesinin tam olarak nereden geldiğini, yani bir donanımdan mı veya bir fandan mı geldiğini biliyor musun?

KS

Daryl1dx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OutLaw' Alıntı:
O bahsettiğin cızırtı sesinin tam olarak nereden geldiğini, yani bir donanımdan mı veya bir fandan mı geldiğini biliyor musun?

Tam olarak bilmiyorum hocam. Kulaklıktan geliyor yani. Kasanın içinden değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kulaklıktan geliyorsa o bir sorun değil. Kulaklık ayarları yada kasadaki akım sebep oluyordur. Pek çok sorun olabilir ama donanımsal bu belli.

İlk olarak olarak statik elektrik vs. gibi şeyleri yada oksitlenme gibi şeyleri çözelim tabi varsa.

Şöyle yapın plastik bir eldiven takın yada tüylü bir halıda çıplak el ve ayakla durun 1-2 dk. ki üzerinizdeki statik elektrik boşalsın ve sistemi buraya alın. Sonra RAM ve ekran kartınızı sökün ve sarı uç kısımlarını bir silgi yardımıyla silin. Daha sonra o uçları kuru bir fırça ile diş fırçası olabilir temizleyin ve çapak veya oksitlenme varsa bunlar gitsin ve söktüğünüz için üzerindeki elektriklenme gibi bir şey varsa boşalmış olur sonra takıp deneyebilirsiniz.

İşe yaramaz ise PSU 'nuz dikkatimi çekti PSU olarak NAGAS E350 modelini kullanıyorsunuz bu PSU 'nun üzerindeki etiket 12V kanalından 38 Amper veriyor yazıyor ki buda 456W yapar ama PSU üzerindeki etikette 364W değer verilmiş Peek değeri geçin ama oda 400W yani o etikete güvenmeyin yanlış bilgi verilmiş muhtemelen PSU 'nuz bir süre sonra sistem bileşenlerine güç aktarımınında sorun yaşıyor ve yetersiz kalıyor, yani en azından ben böyle düşünüyor. O etiket bilgileri doğru olmalı ama yanlış buda o PSU 'nun güvenilmez olduğunu anlatıyor. Başka bir güç kaynağı ile deneyebilirsiniz sorun olmaz ise dediğim gibidir ama olursa sorun başka donanımdadır.

OutLaw

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kardeşim Moderatör arkadaşın da bahsettiği gibi farklı bi PSU ile durumu denetle. Benim de eskiden böyle bi durum başıma gelmişti. Hard diske format bile atamıyordum, takılma ve donmalardan ötürü. Sorunun HDD den kaynaklandığını düşünüp sürekli sıfırlama ve test işlemleri uygulamıştım. Oysa ki sorun PSU daymış :) Eğer sorun PSU da ise diğer donanımlarında zarar görmesin bir an önce kontrol etmelisin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri