Yardım PC Bir Anda Kendini Kapatı Ve Acılmıyor Yardim

Yus uf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün gece 24/05/2026 saat gece 00.30 suraeında PC de gezinirken ani bir elektirik dalgalanması oldu ama PC kapanması sonra saat 00.35 gibi giti ilk başta remlerden kaynaklandını düşünüyordum ve remlerin birini söktüm pndan sonra PC cok yavaşta olsa açıldı yaklaşık bir 2 dk sürdü açılması ondan sonra diyer remi denemek icin taktım oda bş 2 dk gecikme ile acıldı ama geri kapandı clışan remi taktım ve öyle kullanırım dedim ama anlam veremediyim bir şekilde oda calışmadı PC sürekli mavi ekran veriyor ve onarım menüsüne düşüyor bıos'a girebiliyorum
PC bileşenleri
B450mk anakart
3050 8 GB ekran kartı
Rayzen 5500 işlemci.
G.Skill Ripjaws V 8GB 3200 MHz CL16 F4-3200C16S-16GVK DDR4 Ram 2x
Bir adet 500 M2 SSD
Bir adet 1tb SSD

37788.jpg
37786.jpg

Son düzenleme:

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
620
Bios ayarlarını Default yapın, format Usb si ile Windowsu onarmaya çalışın. Sonuç vermesse bileşenlerin test edilmesi gerekli. Anakart ya da Ekran kartı ve Psu kontrol edilmeli.

KS

Yus uf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios ayarlarını Default yapın, format Usb si ile Windowsu onarmaya çalışın. Sonuç vermesse bileşenlerin test edilmesi gerekli. Anakart ya da Ekran kartı ve Psu kontrol edilmeli.
PC yi sıfırlamadan yapılabilir bi yolu varmı cinde öneml bilgiler var

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
620
Bahsettiğim olay sıfırlama yapmıyor zaten. Format Usb sini tak, format atıyormuş gibi işleme başla, görseldeki pencereye kadar gelip onar seçeneği ile devam et. Kurulu Windowsu onarıp sistemi bu şekil de açarsın, dosyaların silinmez.

Ekran görüntüsü 2026-05-24 105246.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri