Yardım PC Boşta Iken Aniden Ekran Ve Diğer Bileşenlerin Kapanması

akinalpss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese selam.
06/03/2023 tarihinde anakart RAM işlemci ve sıvı soğutucu yükseltmesi yaptım. Bilgisayarımı genelde akşam işten gelince oyun oynamak için kullanıyorum. Fakat dünden beri, yani 07/03/2023 tarihinden itibaren oyundan sonra Google'da bir şeyler araştırırken bir anda ekranım kapanıyor, klavye ve fare ışıkları sönüyor ama bilgisayar hâlâ açık kalmaya devam ediyor. Sistemi kurduktan sonra temiz kurulum yapıp Windows güncellemeleri ile driver kurulumlarını tamamladım. BIOS güncellemesini yaptım, yani yazılımsal olarak birçok şeyi tamamladım. Ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum, yalnız bilgisayar üzerine düşeni nedense yapamıyor.

Sistem özelliklerim;
Anakart: Gigabyte B650M Gaming X AX.
İşlemci: Ryzen 7 7700X.
RAM: Kingston furybeast 5200MHz.
Ekran kartı: Gigabyte Windforce 3X OC 8G RTX 2070 Super.
Sıvı soğutucu: Corsair H100 RGB.
PSU: FSP Hydro 80+ Bronze 600W.
Depolama olarak Samsung 970 EVO M.2 SSD.
2 adet 2.5'lik SATA SSD.
1 adet 3.5'lik 7200RPM HDD var.

Destekleriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi Sosyaller dilerim.

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
866
Herkese selam.
06/03/2023 tarihinde anakart RAM işlemci ve sıvı soğutucu yükseltmesi yaptım. Bilgisayarımı genelde akşam işten gelince oyun oynamak için kullanıyorum. Fakat dünden beri, yani 07/03/2023 tarihinden itibaren oyundan sonra Google'da bir şeyler araştırırken bir anda ekranım kapanıyor, klavye ve fare ışıkları sönüyor ama bilgisayar hâlâ açık kalmaya devam ediyor. Sistemi kurduktan sonra temiz kurulum yapıp Windows güncellemeleri ile driver kurulumlarını tamamladım. BIOS güncellemesini yaptım, yani yazılımsal olarak birçok şeyi tamamladım. Ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum, yalnız bilgisayar üzerine düşeni nedense yapamıyor.

Sistem özelliklerim;
Anakart: Gigabyte B650M Gaming X AX.
İşlemci: Ryzen 7 7700X.
RAM: Kingston furybeast 5200MHz.
Ekran kartı: Gigabyte Windforce 3X OC 8G RTX 2070 Super.
Sıvı soğutucu: Corsair H100 RGB.
PSU: FSP Hydro 80+ Bronze 600W.
Depolama olarak Samsung 970 EVO M.2 SSD.
2 adet 2.5'lik SATA SSD.
1 adet 3.5'lik 7200RPM HDD var.

Destekleriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi Sosyaller dilerim.
psu yetersiz gibi geldi öyle işlemci ve ekran kartını bile zor besler bide sıvı soğutma olunca büyük ihtimalle o yüzden elinizde daha yüksek w lı bi psu varsa deneyin yoksa bilgisayarcıya götürebilirsiniz başında durma şartıyla

KS

akinalpss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
psu yetersiz gibi geldi öyle işlemci ve ekran kartını bile zor besler bide sıvı soğutma olunca büyük ihtimalle o yüzden elinizde daha yüksek w lı bi psu varsa deneyin yoksa bilgisayarcıya götürebilirsiniz başında durma şartıyla
Yani rainbow six gibi rdr 2 gibi yüksek oyunlarda oynuyorum en ufak sıkıntı çekmiyorum ama boşta internette bişeylere bakarken bir anda kapanıyor furmark kombustor occt cinebench testleri de yaptım en ufak sıkıntı yoktu

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
866
Yani rainbow six gibi rdr 2 gibi yüksek oyunlarda oynuyorum en ufak sıkıntı çekmiyorum ama boşta internette bişeylere bakarken bir anda kapanıyor furmark kombustor occt cinebench testleri de yaptım en ufak sıkıntı yoktu
oyun oynarken kapanmıyor mu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri