Yardım PC Çalışıyor Görüntü Gelmi̇yor

DL Ezraell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Beyler bugün pc açarken beni biosa attı bende kaydetmeden çık dedim ve siyah ekran kaldı. Siyah ekrandayken Tuşlardan bios sıfırladım ama genede görüntü gelmedi Biosta işlem yapabiliyorum ama görüntü yok.. YARDIM EDİİİİN..

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Beyler bugün pc açarken beni biosa attı bende kaydetmeden çık dedim ve siyah ekran kaldı. Siyah ekrandayken Tuşlardan bios sıfırladım ama genede görüntü gelmedi Biosta işlem yapabiliyorum ama görüntü yok.. YARDIM EDİİİİN
Açılışta bir hata alıyor musun? Boot bölümünde ssdyi görüyor musun? Format atmayı dene, Windows da sorun oluşmuş olabilir.

KS

DL Ezraell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Açılışta bir hata alıyor musun? Boot bölümünde ssdyi görüyor musun? Format atmayı dene, Windows da sorun oluşmuş olabilir.
Ne bios ekranı ne açılış ekranı ne de Windows geliyor. Ama bios tuşuyla girdiğimde görüntü olmasa bile biosa giriş yapıyor ve reset fln atabiliyorum

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Ne bios ekranı ne açılış ekranı ne de Windows geliyor. Ama bios tuşuyla girdiğimde görüntü olmasa bile biosa giriş yapıyor ve reset fln atabiliyorum
Pcyi ilk tuşuna basıp açtığında boot logosu bile çıkmıyor mu? Prizden elektrik bağlantısını kesip bios pilini söküp açma tuşuna basarak anakarttaki elektriği tamamen boşaltmayı deneyebilirsin. Yoksa anakartta sorun oluşmus olabilir.

KS

DL Ezraell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Pcyi ilk tuşuna basıp açtığında boot logosu bile çıkmıyor mu? Prizden elektrik bağlantısını kesip bios pilini söküp açma tuşuna basarak anakarttaki elektriği tamamen boşaltmayı deneyebilirsin. Yoksa anakartta sorun oluşmus olabilir.
Onuda denedim hatta güç kaynağındaki statik elektriği bile boslattim ama işe yaramadı biosu sıfırladım eminim ona.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Kullanmadığınız zaman elektrikte mi bırakıyordunuz, psu dan veya anahtarlı bir prizden elektriği kesiyor muydunuz? Sanki aldığınız yerle görüşmelik olmuş bu pc.

KS

DL Ezraell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Kullanmadığınız zaman elektrikte mi bırakıyordunuz, psu dan veya anahtarlı bir prizden elektriği kesiyor muydunuz? Sanki aldığınız yerle görüşmelik olmuş bu pc.
Herzaman elektriğe bağlı bu kart siz bios üzerinden psı-e soketine biostan nerden ana ekran ayarlanıyor onu biliyormusunuz bence sorun ondan kaynaklı ama ben nasıl olduğunu bilmiyorum

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Herzaman elektriğe bağlı bu kart siz bios üzerinden psı-e soketine biostan nerden ana ekran ayarlanıyor onu biliyormusunuz bence sorun ondan kaynaklı ama ben nasıl olduğunu bilmiyorum
Yani gece gündüz anakart elektrikteyse, gece yatarken vs çekmiyorsanız elektrikten, gece bir elektrik oynamasından zarar görmüş olabilir. Yeni anakartlarda ekran kartı takılınca onboard görüntü direk devre dışı kalıyor, öyle bir ayar olmuyor. Biraz daha eskice anakartlarda bir kere denk gelmiştim, zaten eski bioslar karışık değil, integrated graphics, external graphics gibi bir seçenek vardı. Yinede boot ekranı da gelmiyorsa dediğim gibi bence bir sorun oluşmuş.

KS

DL Ezraell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
çözdüm eyw kral
çözüm yolu: ekran kartını sökerek ekran girişini anakrta bağladım sonra secure boot hatası verdi ve ekran yine gitti ve gelmedi.. tamamen ezbere oynayarak secure boot ayarını kapattım ve save&exit attım çalıştı görüntü geldi.. ekran kartını takıp yeniden açıtığımda çalıştı.. (ama secure boot ayarını hiç ellememiştim aldığımdan beri açıkmış ama niye hata verdi anlamadım...)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri