Yardım PC Çok Isınıyor

Haminca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Benim pc de AORUS markasını RTX3090 nı var ve hiçbir şey yapmıyor iken 40 DERCE oyun oynar isem 70 veya 60 aluyor ve sonra pc kapanıyor kasam corsair 175r kasa da 2 hava girişi 1 hava çıkışı var ama yine ısınıyor fan fiyatlarından dolayı fanda almıyorum ne yapmalıyım sizce fan speed full de çalışır ise anca ekran kartı 30 dereceye düşüyor işlemci soğutucu almıştım bir tane onun fanlarını söktüm ardından bir tanesini hava girişi fanı yaptım diğerinde ekran kartının sıcak havasını atsın diye ekran kartının üstüne koydum sizce ne yapsam ekran kartı soğur ?
WIN_20230413_18_28_52_Pro.jpg

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Boşta ekran kartının 30-40 arası olması normal bir durum. Yük altındayken de 60-70 arası normaldir. Bu arada şahsi fikrim ekran kartının üstüne bir fan koyma. Çünkü kasanın içerisine 3 tane soğuk hava üfleyen fan var zaten. Fanlar doğrudur diye düşünüyorum ve sana anormal gelen ısınmanın bence sebebi kasanın küçük olması.

Kasan attığım linkteki mi?

KS

Haminca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Boşta ekran kartının 30-40 arası olması normal bir durum. Yük altındayken de 60-70 arası normaldir. Bu arada şahsi fikrim ekran kartının üstüne bir fan koyma. Çünkü kasanın içerisine 3 tane soğuk hava üfleyen fan var zaten. Fanlar doğrudur diye düşünüyorum ve sana anormal gelen ısınmanın bence sebebi kasanın küçük olması.

Kasan attığım linkteki mi?
Evet kasa bu
sizce hangi kasaya geçmeliyim

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Şimdi basit bir mantık var. Ön tarafta 3 tane soğuk üfleyen fanın var ve bu fanlara hava gelecek bir boşluk yok çünkü kasanın önü kapalı. Kesinlikle mesh bir kasa tercih etmelisin ki hava akışı olsun. Kasanın üst tarafına iki tane tahliye fanı takabilirsin, böylelikle az da olsa sıcaklıkların düşer. Maddi imkanın olunca da önü mesh yani delikli yapı dediğimiz kasa türü olursa rahatlıkla kullanırsın. Öndeki iki fanı al ve yukarı tak şimdilik.

TheDarkS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
@Haminca bence en iyi kasa budur bu bütçede ekstra olarak kasanın üstüne 2 adet fan alabilirsiniz 140m veya 120m
GPU Uzunluğu (max)400 mm
bu ekran kartı ise gayet yeterlidir

KS

Haminca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
@Haminca bence en iyi kasa budur bu bütçede ekstra olarak kasanın üstüne 2 adet fan alabilirsiniz 140m veya 120m
GPU Uzunluğu (max)400 mm
evt ekran kartı o

GPU Uzunluğu (max)400 mm
kasa ile birlikte 2 adet fan geliyor ben 3 adet fan alıp biri egzoz diğer 2 sini takarım veya bu kasada ki fanları kulansam sıkıntı olurmu

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Kendi kasam budur.

Başka bir kasa.

Bu iki kasa da iyidir. Üstteki benim kendi kasam. Oldukça geniş ve hava sirkülasyonu bakımından iyidir. Tavsiye ederim ikisini de.

TheDarkS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
evt ekran kartı o

kasa ile birlikte 2 adet fan geliyor ben 3 adet fan alıp biri egzoz diğer 2 sini takarım veya bu kasada ki fanları kulansam sıkıntı olurmu
evet kasada 2 adet önden fan geliyor egzoz fanını görmemişim ama egzoz fanı önemli tam 2 bin tlye tutrmak için 200 tl ye bir fan alabilirsiniz

Ahmed Genç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
55
Kendi kasam budur.

Başka bir kasa.

Bu iki kasa da iyidir. Üstteki benim kendi kasam. Oldukça geniş ve hava sirkülasyonu bakımından iyidir. Tavsiye ederim ikisini de.
Tam f/p 2 kasa da çok iyidir Aerocool alıp ek fan da alırsanız püfür püfür kullanırsınız :D

TheDarkS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30

TheDarkS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Benim attıklarımda daha fazla fan mevcut bu yüzden avantajlı. Atılan tüm kasaları kullanabilir ancak fanı çok olanı tercih etmesi maddi açıdan daha mantıklı.
orası öyle evet ama benim attım kasa daha geniş ve daha nüyük yine sizin aldığınız kasaları alırsa ekran kartı yine fazla olabilir eğer 2bin tl bir bütçesi var ise arkaya birtane daha yani bundan
alırsa fazlasıyla işini görür ilerleyen zamanda ise bu fandan 2 tane daha alarak tepeye koyar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri