Yardım PC Çok Isınıyor????

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
arkadaşlar bugün kule tipi soğutucu aldım. ve akşam taktım normalde pc bu kadar çok ısınmazken kule tipi soğutucuyu takınca pc alev atmaya başladı elimi cama vuramıyorum. cs oynarken.
fanların yönü doğru.
plastik yapıştırıcıyı çıkardım.
ve termal macunu sürdüm boştayken ısı derecesi 64 derece csdeyken ise 77 derece oluyor normal mi?
1754606690893.png

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
yok yani akıl alacak gibi değil boşta bile alev atıyor stok fanda böyle yapmıyordu

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Fan hızlarıyla alakalı bir durum muhtemelen. Bir deneyin.

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
Acaba fanı tam oturtamadım mı diye düşünüyorum

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Acaba fanı tam oturtamadım mı diye düşünüyorum
Olabilir. Yaşadığınız yerde veya odanızda birden sıcaklık artmış da olabilir mi ? Bir ara çok sıcak havalar geldiğinde benim işlemcim 52den 62ye fırlamıştı çünkü bir günde :D

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
Olabilir. Yaşadığınız yerde veya odanızda birden sıcaklık artmış da olabilir mi ? Bir ara çok sıcak havalar geldiğinde benim işlemcim 52den 62ye fırlamıştı çünkü bir günde :D
Hayır hocam sıcaklık aynı hatta havalar daha serinledi anlamadım bende eve geçince bi ekran kartını çıkarıp kontrol edicem tam oturdu mu oturmadı mı diye. Mesela işlemcinin pinleri ezilmiş olsa sıcaklık artma durumu olur mu

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Hayır hocam sıcaklık aynı hatta havalar daha serinledi anlamadım bende eve geçince bi ekran kartını çıkarıp kontrol edicem tam oturdu mu oturmadı mı diye. Mesela işlemcinin pinleri ezilmiş olsa sıcaklık artma durumu olur mu
Pinler ezilse çalışmaz. Çok nadir senaryoda pinlerde sorun olması durumunda çalışmaya devam eder. Sizinkinin bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Yeni fanlarınızda sıkıntı da olabilir belki.

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
Pinler ezilse çalışmaz. Çok nadir senaryoda pinlerde sorun olması durumunda çalışmaya devam eder. Sizinkinin bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Yeni fanlarınızda sıkıntı da olabilir belki.
Düş işlemciyi çıkardım ama geri aynınşekilde taktım pinlerin ezildiğini düşünmüyorum. Fanlarda aslında çalışıyor anlamadım

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Aldığınız ürün ne ?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
Atla deve değil ama kötü de değil aslında. 12500 ne kadar ısınıyor bilmiyorum ama amd'de 5 5600 için biçilmiş kaftan bir işlemci, kendisi orta kademe bir işlemci.
Valla hocam yani stok fanla ısınıyordu ama böyle el yakacak bir şekilde değildi gerçekten ama bunu taktım cam yanıyor alev atıyor

Valla hocam yani stok fanla ısınıyordu ama böyle el yakacak bir şekilde değildi gerçekten ama bunu taktım cam yanıyor alev atıyor
Yani fanın hızını düşürdüm biraz daha iyi oldu ama

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166

Yani fanın hızını düşürdüm biraz daha iyi oldu ama
Fanın hızını düşürünce iyi olduysa senin exhaust fanında sorun var, sistemden sıcak hava tahliye edilemiyor. Veya türbilansa sebebiyet veriyor fanlar birbirine çooook yakınsa.

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
Fanın hızını düşürünce iyi olduysa senin exhaust fanında sorun var, sistemden sıcak hava tahliye edilemiyor. Veya türbilansa sebebiyet veriyor fanlar birbirine çooook yakınsa.
Yakınlığını eve gidince atıcam fotoğrafını hocam. Bunun için çözüm ne peki

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Yakınlığını eve gidince atıcam fotoğrafını hocam. Bunun için çözüm ne peki
Bir parmak boy var benim egzozla soğutucu arasında. O kadarı yeterli.
1-önceden olmuyordu dediniz, bu egzoz fanının yeterli olduğunu veya kule tipi soğutucu gelip türbilansa yol açabilecek şekilde hava verdiğinde egzoz fanının yavaş dönmesi sebebiyle türbilans oluşuyor da olabilir. Yani sorun türbilans kaynaklı da olabilir egzoz fanı çok yavaş diye de olabilir. Fan hızıyla oynayın bakın bakalım hangi aşamada türbilansa giriyor. O noktayı bulup fanı o hızda çalıştırabilirsiniz.
2- Egzoz fan + kule tipi diziliminde türbilans yapan bir kasa genel kullanımda da anakart sıcaklıklarını artırabilir, kasayı değiştirin yani tek kule bir soğutucuda bile türbilans yapıyorsa minicik bir şeydir o.

Bu çözümlerden hangisi sizin senaryoya uyuyor test edip bakın.

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
1-önceden olmuyordu dediniz, bu egzoz fanının yeterli olduğunu veya kule tipi soğutucu gelip türbilansa yol açabilecek şekilde hava verdiğinde egzoz fanının yavaş dönmesi sebebiyle türbilans oluşuyor da olabilir. Yani sorun türbilans kaynaklı da olabilir egzoz fanı çok yavaş diye de olabilir. Fan hızıyla oynayın bakın bakalım hangi aşamada türbilansa giriyor. O noktayı bulup fanı o hızda çalıştırabilirsiniz.
2- Egzoz fan + kule tipi diziliminde türbilans yapan bir kasa genel kullanımda da anakart sıcaklıklarını artırabilir, kasayı değiştirin yani tek kule bir soğutucuda bile türbilans yapıyorsa minicik bir şeydir o.

Bakıcam hocam yazıcam size

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89

Hocam egzoz fanıyla arasında ki mesafe böyle

Ekli dosyalar

• IMG_8121.jpeg
    IMG_8121.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_8120.jpeg
    IMG_8120.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 17
KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
89
arkada sadece opera açık ve oyun yükleniyor sıcaklıklar böyle. cam sıcak şu an normalde böyle değildi
1754668956689.png

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166

Valla bilemedim arada mesafe yeterli gibi de ama şunları bir deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri