Yardım PC De Anormal Kasmalar Ve Performans Düşüklüğü

Juice

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
269
Sistemi toplayalı 8 ay felan anca oldu ilk aldığım zamanlar haliyle herhangi bir sıkıntısı zaten yoktu fakat son zamanlarda oyunlarda yüksek oranda fps dropları yaşamaya başladım ayrıca hiç bir oyun istediğim gibi çalışmıyor örneğin fps yüksekse akıcı olmuyorlar 2-3 ayarı değiştirince oynanmayacak hale geliyorlar ve çoğu oyun çok kalitesiz görünüyor, ayrıca masaüstünde vs. de ufak çaplı takılmalar yavaşlıklar hissetmeye başladım. Sıcaklık vs. bütün değerlerim iyi olduğu halde (Armory Create üzerinden sık sık takip ediyorum) özellikle egzoz fanı artık daha sıcak üflüyor ama sıcaklıkta artış veya azalış olmuyor ssd sağlığımda da herhangi bir sıkıntı yok elimden geldiğince temizliyorum da ama sorunu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.

Sistem özellikleri
RTX 5060
Ryzen 5 7500F
Asus Prime b850 plus
32 gb DDR5 6000MHZ ram
Samsung 990 EVO 1 tb plus ssd

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
800
Her bir oyunun motoru ve optimizasyonu farklı olduğu için, oyunlar üzerinden değerlendirmek pek çok karanlık kapıları açar diye düşünüyorum.

Öncelikle oyun dışı ham değerlere, performanslara bakmanız lazım.
Hafif bir Windows sürümü olabilir. Win 11 lot enterprise . .. Bunlarda arkaplan çalışan çekirdek bileşen uygulamaları azdır. Ayrıca sistemi tüketen bir sürü kullanılmay uygulama da yoktur.

Şu Armory Create mutlaka gerekli değil ise kullanılmayabilir. Bunun yerine ASUS fan expert uygulaması, bu fan eğrisi ve ayarlamaları için kullanılabilinir.

Sonrası bildiğiniz klasik ayarlamalar.. Bios güncel sürüm, sürücüler güncel sürüm...

Bu şekilde bir süre test ettikten sonra genel performans için. Her şey yolunda ise oyunlardaki duruma geçilinebilinir.

Oyunlar için ise aşama aşama. Önce en düşük grafik ayarlamalar vb..
Ayrıca oyunlarda RAM expo kapalı deneme...

AMD için b850 plus da bios optimizasyon ayarları da olabilir ki bunları araşrtırmanız gerekecek...

Aklıma gelenler bunlar oluyor genel hatları ile....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri