Önemli PC Hocası Yeni Sistem Nasıl Olsun?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Pek anlamıyorum Ege, o yüzden daha bilindik markaları seçeyim dedim. Ana kart yine bundakinde iyi gibi. O yüzden gamegarajdakine baktım. Bütçeyi ayarladım taksit vs pek aklımı çelmiyor :) PSU dedin biraz kafam karıştı. Biraz daha bakınayım. aynı watt ve sertifikaya sahip olunca yeterlidir diye düşünmüştüm.
Markada cok farkediyor mumkunse fps highpower rajintek gibi markalara bakin

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Pek anlamıyorum Ege, o yüzden daha bilindik markaları seçeyim dedim. Ana kart yine bundakinde iyi gibi. O yüzden gamegarajdakine baktım. Bütçeyi ayarladım taksit vs pek aklımı çelmiyor :) PSU dedin biraz kafam karıştı. Biraz daha bakınayım. aynı watt ve sertifikaya sahip olunca yeterlidir diye düşünmüştüm.
Bilindik marka almanın sana hiç bir artısı olmayacak, bakman gereken şey model ve soğutma türü diyebilirim. Attığım sistemde de INNO3D nin twin x2 modeli var, soğutma konusunda gayet başarılı. PSU da pcie5.0 olması artısı var, taksit olmasa bile en hoş sistemlerden biri gördüğüm

ufuk7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bilindik marka almanın sana hiç bir artısı olmayacak, bakman gereken şey model ve soğutma türü diyebilirim. Attığım sistemde de INNO3D nin twin x2 modeli var, soğutma konusunda gayet başarılı. PSU da pcie5.0 olması artısı var, taksit olmasa bile en hoş sistemlerden biri gördüğüm
Ege selam,
Daha fazla tutacağını bilsem de kendim toplama kararı verip, gaming gecesi indiriminden aşağıda üçlüyü 36.297 TL'ye aldım.

Geriye ram, ssd,soğutucu, kasa ve psu kaldı. Bunları da aşağıdaki gibi almayı düşünüyorum.

Daha önce hiç kasa toplamadım ama 1 haftadır videoları izliyorum artık yaparım herhalde :) Kasa konusunda tam emin değilim. Ramlerde de almışken +1k daha verip Lancer Blade RGB almak sıkıştırıyor alttan alta.

edit: @Sahuraka seni eklemeyi unutmuşum, senin de çok yardımın dokundu 😇

Son düzenleme:

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Ege selam,
Daha fazla tutacağını bilsem de kendim toplama kararı verip, gaming gecesi indiriminden aşağıda üçlüyü 36.297 TL'ye aldım.

Geriye ram, ssd,soğutucu, kasa ve psu kaldı. Bunları da aşağıdaki gibi almayı düşünüyorum.

Daha önce hiç kasa toplamadım ama 1 haftadır videoları izliyorum artık yaparım herhalde :) Kasa konusunda tam emin değilim. Ramlerde de almışken +1k daha verip Lancer Blade RGB almak sıkıştırıyor alttan alta.

edit: @Sahuraka seni eklemeyi unutmuşum, senin de çok yardımın dokundu 😇
Ben olsaydım ekran kartı değişir, ssd 100tl ekleyip şunu almak isterdim

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
204
2024 ün son günlerinde bir smokinli sistem gelir mi ? 4060ti 7500f veya 4070s 7500f gibi.

Marslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Orta üst segment 7500F 4070superli veya 7500F 4060 Tİ bir orta segment sistem çok işimizi görür hocam gg11de stoğa yetişemedim şuanda pahalı geldiği için alamıyorum 7500FLi 16gb 4060Tİ veya 4070 super gelirse çok iyi olur 35000 bandı bence makul

Lucatoni

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
4070 altı olmasın, bu yılın son smokinli sistemi olsun, zaten asgari ücretten moral bozuk bari sistem teselli etsin bizlere🤗

Telefonunu Çıkra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Şu ana kadar kimseden görmediğim bir konsept ; Şakasız, ciddili, DDR5 APU !
1735372004962.png

Amaç şu =
Bir sistemi taşıyan parça ne? +Ekran Kartı.
Bir sistemin segmentini belirleyen ne? +Yine ekran kartı
Apu larda ne yok? +EKRAN KARTI !

Bu sebeple bundle mantığında insanlara bir paket sunulabilir. İsteyen 2. elden veya indirimden GPU düşürerek misler gibi kullanabilir.
Sistemde 550-600-650w güvenilir PSU olması şartı ile!
Opsiyon listesi ile isteyenler 1tb SSD ye, 32GB rame veya işlemci soğutucusuna erişebilirse harika olur.

Aslında 2 ayrı sistem olması daha iyi olur diye düşünüyorum ancak yanaşırlar mı bilemem.
> 1. varyant olarak 7600 ve optimum parça kullanımı. 16GB tek kanal ram, 500gb ssd gibi artık standart donanım olabilir. Amaç fiyatı düşürmek.
> 2. varyant daha dolu. 16GB tek kanal kalmaya devam edebilir. 1TB SSD ve İşlemci Soğutucu birilerini cezvedebilir. Artık hangi mağza ile yapılacaksa 32 RAM veya İşlemci soğutucu arasında anlaşma yapılabilir.

... BENİMKİ DE HAYAL İŞTE ...

bekogluaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Şu ana kadar kimseden görmediğim bir konsept ; Şakasız, ciddili, DDR5 APU ! Ekli dosyayı görüntüle 40232
Amaç şu =
Bir sistemi taşıyan parça ne? +Ekran Kartı.
Bir sistemin segmentini belirleyen ne? +Yine ekran kartı
Apu larda ne yok? +EKRAN KARTI !

Bu sebeple bundle mantığında insanlara bir paket sunulabilir. İsteyen 2. elden veya indirimden GPU düşürerek misler gibi kullanabilir.
Sistemde 550-600-650w güvenilir PSU olması şartı ile!
Opsiyon listesi ile isteyenler 1tb SSD ye, 32GB rame veya işlemci soğutucusuna erişebilirse harika olur.

Aslında 2 ayrı sistem olması daha iyi olur diye düşünüyorum ancak yanaşırlar mı bilemem.
> 1. varyant olarak 7600 ve optimum parça kullanımı. 16GB tek kanal ram, 500gb ssd gibi artık standart donanım olabilir. Amaç fiyatı düşürmek.
> 2. varyant daha dolu. 16GB tek kanal kalmaya devam edebilir. 1TB SSD ve İşlemci Soğutucu birilerini cezvedebilir. Artık hangi mağza ile yapılacaksa 32 RAM veya İşlemci soğutucu arasında anlaşma yapılabilir.

... BENİMKİ DE HAYAL İŞTE ...
Aslında hazır sistemlerde dileyen ekran kartını değiştirebilmeli veya sistemden kaldırabilmeli. Belki elinde ucuza düşürdüğü GPU var.

GoefBlem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam bana göre hazır 50 serisi gelmişken bir şeyler ayarlansa çok iyi olur. Ucuz hazır sistemler var zaten.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
198
konuya ben başka açıdan bakayım
2025 yılından itibaren

ürünlerde istisnasız stok fan kullanılmamalı
yeni çıkarılacak işlemcilerde fiyat performans kalite bir soğutucu çıkarsa o ayrı

illaki 1000-1300 tl lik soğutucu da şart değil
5600-12400f serisine stok fanlardan daha başarılı 600-700 tl lik fanlarda olur
ama illaki stok fan dışı fan olmalı

istisnasız (ofis bilgisayarı veya 14-15k aralığında sistem çıkarsa onlar hariç )
her sistemde artık 1 tb ssd şart olmalı (gen4)

am4 sokette artık a320 a520 b450 den vazgeçilmeli b550 konulmalı
hatta hem eldeki stoğu bitirme hem biraz göz boyama amaçlı 5600x + a520 anakart ikilisi yerine
5600 b550 idel ikili olduğu satıcılar tarafından bilinse de kullanıcılar tarafından da bu şekilde istendiği bilinmeli

a320 a520 b450 5600x gibi elde kalan ürünler peerakendede özel indirimler ile tüketilmeli

35k üstü hazır sistemlerde artık tek 16 değil 2x16 gb ram e yer verilmeli
ve 5200 cl40 gibi dandik değerlere yer verilmemeli
5600 cl 36 şu anki piyasada fiyat performans olarak kabullendiğimiz çok iyi olmasada kötü diyemeyiz dediğimiz bir değer
bu frekans cl değerlerin orantısından daha düşük seviyede ramlere yer verilmemeli

16 gb ramli sistemlerde de (ddr5) 2x8 yerine tek16 ya yer verilmeli ki
ilerde yükseltme yapmak isteyen kişi 1 tane daha aynısından eklesin yoluna baksın
ayrıca 2x8 olduğunda 2x16 almanın maliyetinin yanında ilerleyen dönemlerde kaç tane 2x8 ddr5 ram ihtiyacı olan müşteri bulabilecek böyle bir durum da var
bir çok kişi ddr4 kanadında bile yeni nesilde 16 gb ram yetersizliğinde bahsederken ddr5 kanadında 16 gb rame çok az kişi yönelir yönelse de ilerde 1 tane daha 16 alırım diye tek 16 almayı tercih eder
8 gb müşteri kesmi giderek daralmakta

bunlar olmazsa olmaz olmalı artık

elbetteki farklı istekleri olan da olacaktır ama
gerisi biraz da kişisel ihtiyaçlara giriyor

ama bu bahsettiklerim biraz daha zaruriyete kaçıyor gibi

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
204
Yeni yıl girdi F/P sistemler gelmedi . Sürekli hazır sistemler gelsede şu fiyatların altına sistem alınsa.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri