PC Kapalıyken Kendi Kendine Çalışıyor!

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selam Dostlar,

Bilgisayarı uyku moduna aldığımda buzdolabının motoru çalıştığı zaman PC de açılıyor veya tamamen kapalı olduğu zamanlar kendi kendine açılıyor.

Bunun sebebi nedir? PC'e çok zarar verirmi kullanmadığım zamanlar fişten çekiyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Bilgisayarı uyku moduna aldığımda buzdolabının motoru çalıştığı zaman PC de açılıyor veya tamamen kapalı olduğu zamanlar kendi kendine açılıyor. Bunun sebebi nedir? PC'e çok zarar verirmi kullanmadığım zamanlar fişten çekiyorum.
Fişten Çekmenin Bir Zararı Olmaz Hata İyi Bir Alışkanlık Bu, Çünkü Geçe Olabilecek Aşırı Voltaj Dan Bu Şekilde Koruya Bilirsin Güç Kaynağını.

PC Kapalıyken Kendi Kendine Çalışıyor ;

BİOS Ayarlarını Kontrol Eder Mısın? Lütfen Kardeşim.. Power Managment Kısmı Olması Lazım, BİOS Ekranında..

BİOS > Power Managmen > Wake-Up > Disable Deyin Ve Kaydedin..

KS

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Fişten Çekmenin Bir Zararı Olmaz Hata İyi Bir Alışkanlık Bu, Çünkü Geçe Olabilecek Aşırı Voltaj Dan Bu Şekilde Koruya Bilirsin Güç Kaynağını.

PC Kapalıyken Kendi Kendine Çalışıyor ;

BİOS Ayarlarını Kontrol Eder Mısın? Lütfen Kardeşim.. Power Managment Kısmı Olması Lazım, BİOS Ekranında..

BİOS > Power Managmen > Wake-Up > Disable Deyin Ve Kaydedin..
Biraz geç cevap verdim ama o kısmı bulamadım anakartım Asus Tuf B550M Plus nereden ayarlamalıyım?

APM kısmından galiba ama herşey disabled nasıl yapmak lazım.

Ekli dosyalar

• IMG_20220825_145442.jpg
    IMG_20220825_145442.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20220825_145421.jpg
    IMG_20220825_145421.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 9

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri