PC Kendi kendine kapanıyor.

RowRayN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet arkadaşlar sorun başlıktaki gibi pc'im kendi kendine kapanıyor yapmadığım şey kalmadı termal macunu yeniledim ramleri tak çıkar yaptım ssdlere baktım sorun hiç bir yerde yok gibi işlemcide ısınmıyor güç kaynağından hiç şüphelenmemiştim fakat artık ondan olabileceğini düşünmeye başladım birde zamanında en önemli parça diye bi pc parası vermiştim güç kaynağına markası cooler master 750w 80+ gold

Genel pc özellikleri:

Asrock rx 590
Ryzen 5 2600
Adata 240 ssd
Wd blue 250 ssd( win buna kurulu yeni format attım birde bu sorun başlayınca yine düzelmedi)

Kasa dark n10 pro
Adata 8gb ram
Corsair 8gb ram ikiside 3000mhz

Genel olarak böyle sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir lütfen yardımcı olun hiç bir işimi yapamaz duruma geldim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: PC Kendi kendine kapanıyor.

Güç kaynağı sorunu olma olasılığı yüksek. Genelde bu tarz bir sorun PSU odaklı olur. Diğer bileşenler elektronik bir kısa devre sorunu yoksa genelde mavi ekran dediğimiz sistem kilitlenmesi sorunu yaratırlar. PSU ürününüzü farklı bir ürün ile değiştirip denemeniz gerek ki sorun o mu belli olsun. Masraf yapmadan önce bir şekilde bir yerden bir PSU bulup denemenizi tavsiye ederim.

hasangibi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RowRayN' Alıntı:
Evet arkadaşlar sorun başlıktaki gibi pc'im kendi kendine kapanıyor yapmadığım şey kalmadı termal macunu yeniledim ramleri tak çıkar yaptım ssdlere baktım sorun hiç bir yerde yok gibi işlemcide ısınmıyor güç kaynağından hiç şüphelenmemiştim fakat artık ondan olabileceğini düşünmeye başladım birde zamanında en önemli parça diye bi pc parası vermiştim güç kaynağına markası cooler master 750w 80+ gold

Genel pc özellikleri:

Asrock rx 590
Ryzen 5 2600
Adata 240 ssd
Wd blue 250 ssd( win buna kurulu yeni format attım birde bu sorun başlayınca yine düzelmedi)

Kasa dark n10 pro
Adata 8gb ram

Genel olarak böyle sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir lütfen yardımcı olun hiç bir işimi yapamaz duruma geldim.

Hocam aynı problemi yaşıyordum meğer prizden gelen akım çok düşüyormuş. Yani sorun pc kaynaklı değil de akımın sürekli düşüp yükselmesiymiş. Bu yüzden pc kendini kapatıyormuş kısacası. Bir UPS alarak bu sorunu çözdüm. Eğer kontrol etme şansın varsa bi onu kontrol et istersen.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
hasangibi' Alıntı:
RowRayN' Alıntı:

Genel pc özellikleri:

Asrock rx 590
Ryzen 5 2600
Adata 240 ssd

Kasa dark n10 pro
Adata 8gb ram

Hocam aynı problemi yaşıyordum meğer prizden gelen akım çok düşüyormuş. Yani sorun pc kaynaklı değil de akımın sürekli düşüp yükselmesiymiş. Bu yüzden pc kendini kapatıyormuş kısacası. Bir UPS alarak bu sorunu çözdüm. Eğer kontrol etme şansın varsa bi onu kontrol et istersen.

İyi bir güç kaynağı yani çalışma voltaj aralığı yüksek bir güç kaynağı ile de sorunu çözebilirdiniz. Örnek FSP markasının çoğu güç kaynağı 110V ile 240V arası gerilimlerde çalışabilir ancak çoğu standart güç kaynağı 200V-220V arasında çalışır. Yani iyi bir güç kaynağı ile UPS 'e gerek kalmadan sorunu benzer şekilde çözebilirsiniz. Ancak UPS 'in amacı bambaşka olduğu için alınmasında hiçbir sakınca yok tabi. İyi bir şey yapmışsınız bir anlamda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri