PC Parçalarını Üzerine (Gözden Geçirme Teğit Isteme)

minecraft canavarı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD Ryzen 5 5600 İşlemci
Gigabyte B550M Aorus Elite Mikro ATX Anakart
Kingston Fury Beast (2x8) 3600mhz CL17 Ram
Kingston NV2 PCI Express 4.0 1TB M.2 SSD
Bitfenix Nova Mesh SE ARGB ATX Kasa
Cooler Master V650 SFX Gold Power Supply (650w)
ID-Cooling SE-214-XT Kuleli İşlemci Soğutucu
Gigabyte RTX 3060ti Gaming OC D6X Ekran Kartı
Ortaya çıkacak nihai ürünlerim bunlar almadan önce parçalar arası uyumsuzluk var mıdır?
Evet biliyorum fiyat performans olmasa da uzun vadede götürecek pc toplamak istiyorum
eğer derseniz şu parçayı alsan daha iyi olur gibisinden görüşlerine açığım.( Parçaların fiyat bandı standardı içerisinde) Önceliğim tabiki markaların gözü önünde sağlam parça olması
( Kasa ATX olmasına karşın anakartım mAtx dışardan bakıldığında tahmin edilecek kadar kötü durur mu ?)
Parçalar hakkında görüşlerini bekliyorum teşekkür ederim :)

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
AMD Ryzen 5 5600 İşlemci
Gigabyte B550M Aorus Elite Mikro ATX Anakart
Kingston Fury Beast (2x8) 3600mhz CL17 Ram
Kingston NV2 PCI Express 4.0 1TB M.2 SSD
Bitfenix Nova Mesh SE ARGB ATX Kasa
Cooler Master V650 SFX Gold Power Supply (650w)
ID-Cooling SE-214-XT Kuleli İşlemci Soğutucu
Gigabyte RTX 3060ti Gaming OC D6X Ekran Kartı
Ortaya çıkacak nihai ürünlerim bunlar almadan önce parçalar arası uyumsuzluk var mıdır?
Evet biliyorum fiyat performans olmasa da uzun vadede götürecek pc toplamak istiyorum
eğer derseniz şu parçayı alsan daha iyi olur gibisinden görüşlerine açığım.( Parçaların fiyat bandı standardı içerisinde)
İşlemci orta seviyede iyi, anakart güzel. Ramleri CL16 bir ram ile değiştirebilirseniz daha iyi olur. SSD bana göre fiyat/performans, soğutucunuz iş görecektir. Kasanızın hava akışı iyi, psu yeterli, ekran kartı kombini ile rahatlıkla verim alırsınız.

Ancak eğer ileride yine daha güçlü bir AM4 bir işlemci kullanmayacaksanız B550 den ziyade fiyatı daha uygunsa B450 bir anakart tercih edebilirsiniz. PSU şuanda sisteminiz için yeterli ama ileride daha güçlü bir işlemci ve ekran kartına geçecekseniz yeterli gelmeyebilir.

( Kasa ATX olmasına karşın anakartım mAtx dışardan bakıldığında tahmin edilecek kadar kötü durur mu ?)

Hayır durmaz :)

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Gigabyte anakartlarda secure boot problemi yaşayanlar olmuş. Almayı düşündüğünüz modelde var mı araştırmanızı tavsiye ederim.

KS

minecraft canavarı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci orta seviyede iyi, anakart güzel. Ramleri CL16 bir ram ile değiştirebilirseniz daha iyi olur. SSD bana göre fiyat/performans, soğutucunuz iş görecektir. Kasanızın hava akışı iyi, psu yeterli, ekran kartı kombini ile rahatlıkla verim alırsınız.

Ancak eğer ileride yine daha güçlü bir AM4 bir işlemci kullanmayacaksanız B550 den ziyade fiyatı daha uygunsa B450 bir anakart tercih edebilirsiniz. PSU şuanda sisteminiz için yeterli ama ileride daha güçlü bir işlemci ve ekran kartına geçecekseniz yeterli gelmeyebilir.

Hayır durmaz :)
B450lerde sanırsam m2 ssd yuvası 1 adet ile sınırlı ve ssd pasif soğutucusu bulunmamakta ileriye dönük pek yararlı göremedim. Bir de amd tabanlı sistem olduğundan Ramlerdeki mhz değerleri yüksek olması intel tabanlı sistemlere kıyasla daha mantıklı olduğunu duymuştum.(teknopat kanalından) Böylesi daha mantıklı değil mi ? . İlk yazdığım cümleyi emin olmamak ile beraber söyledim. Beni bu konuda mutlu edecek b450 anakart var ise tavsiyeni bekliyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri