BIOS girip, işlemcinin GPU özelliğini (entegre grafiği) kapatırsanız sorun olmaktan sanıyorum ki çıkacaktır. Kesin çözümü sağlar. Entegre grafiğin BIOS'ta nasıl kapatılacağını bilmiyorsanız fazlasıyla rehber video var ve ayarlama konusunda yardımcı olur.
İkinci yöntem de Windows ayarlarından sadece harici GPU kullanmayı aktif edebilirsiniz. Bu da entegre grafiğin kullanılmasını engelleyebilir. Yine de emin olmak için BIOS ayarlarında GPU seçiminin OS tarafından ayarlı olduğunu doğrulayın yani Windows işletim sistemi tarafından seçilmesi için ayarını yapmak gerekebilir.
Bir de oyun tarafında grafik ayarlarına girdiğinizde hangi GPU'yu kullandığını gösteriyor olması gerekir. Harici GPU olarak yani 3070 gösteriyorsa oyun harici kartı kullanıyordur, yani problemin entegre GPU yüzünden olduğunu sanmıyorum.
Laptop işlemcilerinin ısınmasın diye düşük WATT yüzünden daha az performans verdiği olabiliyor. Sorun bundan kaynaklıysa bunu malesef çözemezsiniz. Harici GPU kullandığınızı doğruladıktan sonra sorun çözülmemişse işlemci sıcaklığı veya bununla birlikte belki de RAM miktarı kaynaklı problem yaşıyor olabilirsiniz.
Ayrıca artık bazı oyunlarda RAM miktarının yetmediği durumlarda oyun performansı düşebiliyor.
Hedefiniz sadece Valorant ise MSI Afterburner programıyla oyun sırasında ne kadar RAM bellek kullandığını kontrol edebilirsiniz. Windows da biraz RAM kullanıyor ve eklediğiniz resimde 10,5 GB boşta RAM görünüyor. Yani oyunda bu miktara yakın RAM kullanıyorsa RAM miktarını artırmanız performansı artırabilir.
Laptoptaki RAM miktarınız 16 GB sanırım (en azından eklediğiniz resimlerde öyle gördüm) ve tek modül takılıysa aynı RAM'den 1 tane daha ekleme yaparak daha iyi performans alabilir misiniz diye test etmenizi önerebilirim. Test etmeden boşuna almanızı önermem. Şanslıysanız PC tamircilerinin elinde aynı özellikte bir RAM varsa bunu test edebilirsiniz.